Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Tänään alkaa Taivaan Portit kiertue, varmasti esiintyjillä on pientä jännitystä näin mittavan konsertin alkaessa. Toivotan kaikille esiintyjille mitä parhainta onnistumista. Huomenna ehkä kuulemme jotain konsertista, nyt vain odotellaan.

Anonyymi To 21.10.2010, klo 13.06

Nyt kaikenkarvaiset TequilaTytsykät, Shokeeravat Sirkkuset, Pulmuset, MiniPalat, SokeriSaksittavatTopat sekä BanskuTyttelit, Puumikset ja Ahmikset (ahma on miespuolinen "puuma") heti NukkumaPuulle, sillä huomenissa alkaa syksyn ankarin koitos. Ainakin SatuMaan LatautumisProsentti pyörii huikeissa lukemissa niin, että oikein päästä ottaa ja sydämestä riipoo!!! Toivottavasti Amppukin muistaa että tatsi, lataus on tärkeintä ja riittävä jännityksen taso sekä intensiivinen, läsnäoleva eläytyminen "hyvä presenssi", monipuolinen äänenkäyttö ja rento äänen ulostulo sekä hidas vibraatto oopperAMAiseen tyyliin.

Glamourvaihe päälle, kunnianhimoa kehiin ja rima korrrkealle niinkuin Annelillakin on jo luontaisesti. Se näyttää lavalla hyvältä, vaikkakin haastatteluissa jättää toisenlaisen vaikutelman. Estradi-minä ja arki-minä olisi hyvä erottaa toisistaan. Jännittäviä TP-elämyksiä JokaHikiselle!!! Hyvejä ötyjäisiä t. KT

Anonyymi Ke 20.10.2010, klo 00.06

Kyllä noita ryhmämatkoja on täälläkin suunnalla puuhattu. Yritystysjohto on oivaltanut, että tässä on mahdottoman hyvä sauma järjestää henkilökunnalle juhla pikkkujoulun merkeissä. Kun esitys on tosi monipuolinen, takuulla jokainen nauttii jostakin, vaikka ei olisikaan musiikin suurkuluttaja. On tanssia, pukuloistoa, kauneutta ja komeutta.

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 22.33

Tässähän jo pörrätään baarista baariin, missä Amppu on. Nyt tuli lähtö toisee (ylen) baariin.
A.

A. Ti 19.10.2010, klo 17.35

No tämäkin ShokeriSirkku mietiskeli, että kummalle sivulle lentelisin. Näin tänään meijän paikallislehdessä ilmoituksen. Pari ammattiliittoa on lyönyt Viisaat päänsä yhteen ja järjestävät linkkurireissun Kuhmon Lähteelle. Hyvä hyvä! Jospa immeiset näistä korpikunnista lähtisivät sankoin porukoin messiin. Jäsenet saa vielä alennustakin. Oikein tuli hyvä mieli tälle Sirkkuselle! Olisi mukava tietää, ootteko te muut huomanneet ilmoitteluja näistä ryhmämatkoista? -Elisa-

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 15.54

Vieläkö täällä Sirkut ja Pulmuset pörräävät Shokerista Shekaisin vai joko kaikki visertävät tuolla uudella sivulla!? No lähdempä katsomaan...
-LapinNoita-

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 15.34

Anneli on varmaan hämilläänkin tästä ”hössötyksestä” ei varmaan arvannut mitä veljenpoika saa aikaan.
Kunpa vielä salit tulis täyteen niin siinä täti onlis ihmeissään.
A.

A. Ti 19.10.2010, klo 15.25

Katsoin TV:stä Annelin ja Amadeuksen haastattelun, minun mielestäni Anneli oli hyvin vapautuneen näköinen verrattuna edelliseen haastatteluun. Hän on niin kauan asunut Ranskassa, että tyyli on vähän erilainen kuin Suomessa. Amadeuksessa oli minun mielestäni enemmän jo itsevarmuutta kuin ennen. Mutta ottaen huomioon he ovat laulajia ja se on ihna eri asia kuin olla TV:ssä haastattelussa. Kyllä saamme olla vakuuttuneita, että Taivaan Portit kiertueesta tulee hyvä.

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 13.30

Kyllä kyllä, shekasi ollaan! Ei kuule A-K H, nyt otetaan vielä A-LaatuCocktailia pohjanmaan kautta, sitte H-Hetkellä täytyy ainakin shshenverran järkiintyä, että saa näppinsä pidettyä irti AMAjandrosta. Viittaan Fanituisten HerrasNais/MiesSopimukseen.
Tuhannen Tattista Sinulle HL, kiva tälläinen AmpPuskaradio! Katselinkin jo lähetyksen. Minullekin tuli hieman sellainen olo, ettei Amppu ollut ihan rennoimmillaan. Syitä tietty voi olla monia. Juu huomasin, että se haastattelu löytyy jo Satumaastakin. Kiitos Airi!
Olisipa A-K H mukava, että sinäkin Portteja aukoisit, mutta sinulla on tietysti syysi. Eikö olisi kuitenkin Taivaallista katsoa tuokin telkkarista?! Mukavaa päivää! Terkuin Elisa

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 12.39

Minusta taas Amppu sekä Anneli nyt oli rennompia mitä silloin kolmosella. Minulla jännitys kasvaa.
A.

A. Ti 19.10.2010, klo 11.57

Katsoin haastattelun. Olipas Anneli Sari pidättyväinen ja jännittyneen oloinen. Vaikutti selvästi Ampunkin olemukseen. Ei ollenkaan rentoa ja mukavaa amadeusta.
Saara

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 11.32

Suosittelen kaikille A-luokkaisille Shyntymä- ja Shokerihumalaisille Sirkuille ja Pulmusille aamu-TV:n videota! Oma A-NousuHumalani alkoi tasan 11.7.09, eikä laskusuhdannetta ole tiedossa. Pian noustaan vielä korkeammalle, Taivaan Porteille! Kiitos videosta!!! Terv. KT

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 11.30

Kiitti Airi tiedosta.
A.

A. Ti 19.10.2010, klo 11.24

Ampun ja Annelin Aamu-TV:n haastattelu katsottavissa myös Satumaassa.

 

Airi S.

airi_yle Ti 19.10.2010, klo 10.50

Juu ihan Amppuiseshhhhha shhhhhokeriHumalassa ollaan kaikki Sirkut ja Pulmuset. T: Noitukka

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 10.07

Kiitokset HL tiedoista !
Kuningaskunnassamme tuntuu olevan jo tunnelma katossa, ainakin Elisukka, KT:n Kehveli ja noitukka ovat olleet jo täydessä Amppu-Humalassa, tuon tunteen saavuttaa kyllä ihan ilman minkäänlaisia konjamiini/shampanja/kulauksiakin, koskenkorvasta nyt puhumattakkaan, siihen riittää, kun Amppu astuu areenalle, johan Lyylikit vaipuu ekstaasiin, Ampussa, kun on tuota harviNAISlaatuista taianomaista säihkettä. Onhan tämä K-kunta ollutkin viikon ihan sekaisin, kyllä kansa rauhoittuu nyt kun Kuningas kotiutui.

Nauttikaa Taivaan Porteista täysin siemauksin!! A-K H.

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 09.56

Voiko ihanammin aamun alkaa,kun heti aamusta Amadeus televisiossa.Niin hurmaavana, kuin vain meidän ikioma kuninkaamme voi olla.Näyttivät Annelin kanssa iloisilta ,Pariisin matka on onnistunut varmaan hyvin.H- hetki lähestyy ja kaikki näyttää olevan kunnossa.
(Päivällähän tulee uusintoja ykkösen aamu TV:stä,jos ette huomanneet katsoa) ,
Hyvää syyspäivää kaikille! HL

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 09.21

Niimpä Elisukka, kaksi kattia saa tosiaankin kohta kyytiä koska Tangobaarin nurkassa shähisee kiukkuinen RommukkaAlmukka, siis minä joka kehräsin Alejandron kanssa TangoJalousien kierteissä ja kaarteissa ja nurinhan siinä mentiin niin että mätkähti:) En tiedä enkä halua edes arvailla mitä "tankkasitte" Noitukan kanssa eilen, mutta tuhannen tuiskeessasi sekoitit minut ja KT:een pahasti sillä olen aivan eri Lyylikki. Ja muistuttaisinkin KT:tä ja sinua Elisukka, että turha toivo yrittää änkeillä minun ja Alejandron väliin, koska kemiamme kohtaavat fiftysixty eikä hän saa silmiään irti minusta, omasta RommukkaAlmukastaan<3 Repikää siitä:))

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 09.18

Voi Elisukka-PullanTuoksuinen, Amppu on niin, niin sokerihuurrettu Magiainen, ettei pullataikinatkaan kaipaa minkään sortin sokureita, eikä Amppu-Hypetyksen ansiosta tarvita enää hiivojakaan, hiivatti soikoon! Sieluntilan kohotus on taattu!

Kyllä, haluuuu ehdottomasti AMA-UntenErämaahan omia A-osuuksiaan peräämään. En vaan tiedä, mitkä heiluu, kun yö menee joskus ilman hepeneitä, mutta tyylillä mennään: yks nurin, kaks oikein, kolme...lanka puikon päälle nurin neulomatta, silmäpaot eikun paikalta paot joka väliin - siis Hra A:n kera, arabialais-argentiinalaisvolteilla punapoiminnat nurinperinpuolelta ja kaikki pashmalangat shikinshokinshekaishin. Tutkaimia vastaan TangonTuoksinassa taistellen KT

AMAjandrolle ja A-FaniKunnalle terkkuja! Taitaa JokaHikisellä olla jo kunto ihan kohdallansa, JESS!

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 08.33

Kyllä kuulkaa rundi kestetään, siitä ei oo epäilystäkään. Oli menneeksi KT:n Kehveli! Tepastele nyt sinä ens yö AMAjandron käsivarsilla, mutta muistakin käyttäytyä ihmisiksi. 1 oikein, 2 nurin ja muutama voltti taaperin! Kyllä siellä hepenet saapi kyytiä! Seuraavaksi yöksi teemme parinvaihdon. Bileet taitaa olla senverran Taivaalliset ja Tuliset, että kissat ja puumat shikin shokin shähisevät toisilleen ympäri ämpäri TangoBaarin. Bravoo Bravoo vaan AMAjandro!!!!!!!!! Niin Noitukkaiseni ja Muut Baarikärpäset, seikkaillaanhan nyt vain Unten Erämaahan, lue TangoBaariin!- Elisa-
P.S. Kyllä se AMAjandro tulee päiväuniinkin. Mulla jäi tänään pullataikinasta sokurit pois, mutta perään ehdin heittää, onneksi!

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 23.52

Elisukka, UniFaniKlubi Näiden Tähtien Alla on ehdottomasti piste i:n päällä, joten ei muuta kuin Unten EräMaahan seikkailemaan;) Ötyjä! T: Noitukka
http://www.youtube.com/watch?v=Hw0RD8WoPJw

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 22.32

Missähän BanskuTytöt? Huhuu huhuu!!!!!!

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 20.47

Anneli on jo Suomessa, niin taitaa se Amppukin sieltä korkeanpaikanleiriltä olla jo kotiutunut ja me ootetaan malttamattomana tuliaisia.
A.

A. Ma 18.10.2010, klo 17.55

...ja BRAVOOO AMAjandro!!!

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 17.52

Alejandro ja Amadeus, Bravo!

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 17.28

No onneksi edes jollakin palstalla hehkutetaan Amppua kun kiertue lähestyy !!! Omassa seurassaan viihtyjät missä lie...

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 16.58

16.59 Kiitos vaan AMAlyysista! Ihan SyntymäHumalassa ollaan, niin jotta selevähän se että päish... hän ÄmpäriYmpäri NeljänTuulenTiellä.

t: LapinNoita

Ps. Ei huolta, koko rundi kestetään.

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 16.38

17:12 Loukkaava kommentti koska kyse on eri henkilöiden kirjoituksista !

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 16.34

Tässä nyt näyttää olevan erilaisia kirjoituksia viitaten Taivaan Portteihin. Pian saamme nähdä ensiesityksen, toivottavasti vastaa odotuksia. Missähän ne omassa seurassa viihtyjät ovat?

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 16.31

Hih, täällä joku viihtyy omassa seurassaan!

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 16.12

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä