Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

On täällä ennenkin kirjoitusvirheistä kirjoiteltu, itsellenikin niitä kyllä sattuu tahattomasti ja joskus tahallaan. Tekstistä tulee helposti jäykkää jos kirjoittaa kirjakieltä ja sitä ei ole varmasti mielekästä lukea. Jos ajattelee sitä mitä täällä arvaillaan, että ketkä niitä negatiivisiä lausuntoja antavat niin mahdollisuuksia on todella monia. Mielestäni on aivan oikein, että Amadeuksen keskustelusivuille on kirjautuminen, se varmasti vähän estää kaikenlaista roskakirjoittelua. Amadeus vaan kun kiinnostaa niin kovasti, en tiedä näkeekö joku hänet itselleen jonkinlaisena haittana.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 14.51

Onhan täällä mielenkiintoista se että jos Ampusta jotain negatiivista kirjoitetaan,niin syylliset on Kaijan tai Markon faneja ? ainakin jonkun mielestä ? niinkuin tänäänkin!! Ei se ainakaan kovin asiallista ole Onhan se hyvä että "mode" puuttuu epäkohtiin,mutta tuollaisiin syyttelyihin pitäis myös reagoida niinkuin tuohon 10:01 kirjoitukseen !! "simpukka soikoon ja hyvät hyssykät" ei tosiaankaan ole se henkilö joksi luulet !

Anonyymi To 14.10.2010, klo 11.31

Käyn näillä sivuilla nykyään vain harvoin, enkä nytkään ole lukenut kaikkia lähipäivien kommentteja kokonaan, kuitenkin muutama sana vielä. On hyvä, että täällä on Airikka pitämässä jonkinmoista " jöötä ", muutenhan tämä menisi aivan överiksi. Itse en millään hyväksy tuollaista Ampun yksityiselämään puuttumista, enkä jonninjoutavien juorujen kirjoittamisesta näillä sivuilla. Muistetaan mitä Reijo Taipaleesta kerrottiin jopa Ilta-Sanomissa joku aika sitten, eikä tanssien järjestäjät allekirjoittaneet tuota, eikä vaimo, joka on miltei joka keikalla mukana. Reijosta juorunneet ( soitelleet ) olivat tanssiylesöä, ( vain muutama ). Tulee ajatelleeksi kuinka kovaa kilpailu on viihdealalla, niin ja juuri siksi jotkut haluaa mustata Ampun mainetta, saadakseen jalansijaa omalle suosikilleen, koska Amppu ja Reijo on parhaasta päästä, siis heidän perässään tanssikansa vaeltaa......Reijo on myös kunnioitettava artisti Hänellä ei ole noussut virka päähän, vaan on pysynyt aitona ihmisenä näihin päiviin saakka. Toivotaan, että Amppu pysyy myös.
Vielä Ampun kotisivuista sen verran, että on hyvä kun sivuilla on tiukka ylläpito, itse ainakin luotan siihen 100%:sti, jos ei olisi, mitä herjaa sinnekkin heiteltäis, ei kai kenenkään artistin tarvitse sellaista sietää, mutta kirjautuminen kyllä vähentää kommentointia, se on miinusta.
Eipä muuta, tulee käytyä harvoin, sitten tulee liian pitkiä juttuja, sori vaan!!
A-K H.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 10.58

Hyvä, että Sinä Kommentoija uskalsit ottaa tuonkin aiheen esille! Suomi on tabujen...ja yhdyssanavirheitten oikeinkin luvattu maa, eikä Amppukaan poikkea perisuomalaisesta oikeinkirjoitustaitoisesta. Yhdyssana, pilkku- ja välilyöntivirheet, eris- ja yleisnimivirheet yms. häiritsee, eikä niitä osaa nuoret eikä vanhat, vaikka nettisivuillakin jokainen voisi vähän skarpata.

Kaikki Amppu-lähtöiset sivut ovat kuitenkin muihin sivuihin verrattuna niin eri sorttimenttia sisällöltään ja intensiteetiltään, että kirjoitusvirheistä viis ja kuus. Sanoma on tärkein - ja tunne! Ampun kunnioitus ja huolenpito IkiVakiFanejaan kohtaan on kerrassaan taivaallisen ihanaa, ettei tule heti ensimmäisenä (toisena vasta!) mieleen tuijottaa kirjoitusvirheisiin Hänen tervehdyksissään - kuitenkaan;) Vai?

Kirjoitusvirheet, niskatukka, teitittely, halailu - kaikkeen on näköjään totuttava FaniPoLoisen;) Terv. KT

Anonyymi To 14.10.2010, klo 10.39

Minä vaan ittekseni tässä tuumailen jotta hyvät kirjoittajat älkää vaan aiheuttako kirjoituksilla Blokin vientiä "lukkojen taakse".
Sehän on monen ainut yhteys Amppuun.
A.

A. To 14.10.2010, klo 10.35

Esiintyvällä taiteilijalla ei ole paljoakaan käyttöä kirjoitustaidolle mutta sydämen sivistyksestä ja hyvistä käytöstavoista on hyötyä. Amadeukselle voi antaa näistä piirteistä ja taidoista 10+, mutta taitaisi jokunen tämän sivuston kirjoittaja saada ehdot. Ilokseni totean, että noita ehtojen saajia on vain kourallinen. Näin on joka yhteisössä.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 10.24

Kas kun et "Simpukka soikoon" kertonut tuota tarinaasi jo silloin, kun niistä aurinkolaseista täällä kirjoiteltiin moneen otteeseen. Mistä se nyt pälkähti päähäsi yhtäkkiä? Kertoisitko vielä ajan ja paikankin jos olin vaikka itsekin paikalla sillon eli missä ja milloin, kiitos jo etukäteen!

Anonyymi To 14.10.2010, klo 10.14

Eihän täällä ole Ampun kaatajia, on vain faneja joista toiset pitää enemmän Amadeuksesta kuin toiset. Asteikolla 0-100. Tälle välille meistä jokainen sijoittuu.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 09.46

Ja tuo Hih on kolmas persoona noista Ampun kaatajista, eikä osaa itse kirjoittaa himpunvertaa. Kyllä Amppu kirjoittaa osaa siinä kuin täällä toisetkin, eihän täällä mitään äidinkielen arvosanoja jaella. Itse ainakin olen tehnyt kirjoitusvirheitä tämän tästä, ja nauranut itselläni monet kerrat, kun olen väliviivojakin sanoihin laittanut, vaikkei olisi kuulunutkaan, tulee hosuttua, eikä tarkistettua, että kaikki olisi oikein.
Niin ja laulajana Amppu on YKKÖNEN, niin se vain on.
Vielä sanoisin, että täällä saa jokainen kirjoittaa (minun mielestäni) omalla persoonallisella tavallaan , se on vain hyvä, kun ollaan erilaisia, se on näiden sivujen rikkaus. Kunnioitetaan kuitenkin toisiamme ja ennenkaikkea Amppua!

A-K H.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 09.25

Noo kirjoitusvirheet...Amadeus ei ole paljon koulun penkillä viihtynyt, sehän on selvä! Peruskoulun jälkeen muutama kuukausi autonasentajalinjalla aikoinaan. Muistattekos sen blogikirjoituksen jossa Amadeus kertoo yrittäneensä korjata äitinsä autoa just vähän aikaa sitten. Siksi äiti tietysti kääntyi Amadeuksen puoleen, kun tällä sitä asentajataustaa.

Mutta ei oikein sovi kyllä kuvaan: Amppu korjaamassa autoja!

Anonyymi To 14.10.2010, klo 09.10

09.48, olet oikeassa. Simpukka soikoon ja hyvät hyssykät sama henkilö. Nimi S-alkuinen, ei pidä Ampusta, vaan????

Anonyymi To 14.10.2010, klo 09.01

Herttaista kun amppu kirjoituksessaan harmittelee ään puuttumista, kun yleensähän apun kijroitus vilisee kirjoitusvirheitä. mm yhdyssanoja amppu ei ole oppinut kirjoittamaan. ja sanojen taivutukset päin prinkkalaa samoin kuin isojen alkukirjainten kanssa ei mitään logiikkaa. hih! se on niin amppumiasta.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 09.00

Hei 21.24 Uskot mitä uskot. Minä uskon ainakin omia silmiäni.

Simpukka soikoon To 14.10.2010, klo 08.56

Eikös tämä ollut itsestään selvä asia, ettei Amadeus voinut osallistua Ilkka Vainion juhlakonserttiin. Jos on niin mittavan kiertueen harjoitus joka on Amadeukselle tuiki tärkeä, eihän hän olisi voinut silloin osallistua ennalta suunniteltuun koko projektiin minun käsitykseni mukaan, jos olisi jäänyt harjoituksista pois. Vainio varmaan asian käsittää paremmin kuin hyvin. Että se siitä, jäitä hattuun.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 08.48

Hauska kuulla Amadeuksen terveiset Pariisista, edelleen siellä harjoitellaan. H-hetki lähestyy Taivaan Porteilla ja Amadeusta odotellaan tässä koti Suomeen.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 08.35

Monsieur Amadeus merci beaucoup! -LapinNoita-

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 21.45

Kiitos, Amppu, valiaikakuulumisistasi! Taalla ei ole enaa hatia mitia, vaikka siella seikkailetkin ympari ampari Ranskan maata musta taiteilijanbaskeri paassa ja patonki kainalossa, ellet sitten eksy AmpPuNaisten Lyhtyjen alle...;) Tasta ei ole enaa soveliasta jatkaa! Hyvaa otya kAiKiLlE! KT

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 21.21

Bonsuar Monsieur Amadeus! Mukava kuulla, että kaikki hyvin ja pidät Pariisista. Merci!! Terkuin Elisa

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 21.02

Ampulta uusi blogi !!!

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 20.49

20:09 Sinun mielestäsi Ampun olisi vissiin pitänyt jättää kiertueharjoitukset Ranskassa väliin Vainion konsertin takia:))) Etkö tiedä sitäkään että Amppu tekee tämän vaikuttavan persoonan Vainion kanssa uutta levyään???

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 20.27

Nyt olikin kyse siitä että syy aurinkolaseihin olisi juominen. Sitä en usko.

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 20.24

Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Onhan Amppu itsekin joskus maininnut pitkiksi venähtäneistä illoista. Ei kai Amppukaan "pyhimys" ole ja tuskin haluaakaan olla. Minusta vapaalla voi ottaa niin paljon kuin sielu sietää, mutta esiintymiset on toinen juttu. No krapula ei välttämättä hidasta. -Elisa-

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 20.21

20:40 Kyllähän Amppukin voi "kuppia" ottaa samoin saunakaljat,mitä pahaa siinä on ?

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 20.09

klo 20.10 ei kuulosta fanilta.

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 19.40

Mustat lasit peittivät krapulan ja humalan. Kertoi fani eräs

Simpukka soikoon Ke 13.10.2010, klo 19.10

Hei klo 13.33 kiitos juhlatiedoista! Kyllä Amadeus mokasi kun jätti / jätettiin ulkopuolelle. Just eilen kuuntelin radiosta miten vaikuttava persoona Vainio on mus.bisneksessä. Nooo ehkä amadeuksella takataskussa parempaa!

Simpukka soikoon Ke 13.10.2010, klo 19.09

Ampulla lasit ok!

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 18.47

Täällä Suomessa ei taida enään hetkeen tarvita mustia laseja, eikä varmaan Taivaan Porteissa. Uskon, että nämä lasit oli välivaihe sen verran ne ovat huomiota saaneet. Kesällä kyllä ulkona ovat paikallaan, mutta eivät sisätiloissa minun mielestäni. Kyllä mielellään katselee Amadeuksen ihania silmiä ilman laseja.

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 17.37

Joopa joo, kiitti vaan oli kiva kuulla Ilen juhlista ja hyvin suuri on ollut tuo esiintyjäkaarti, ”vain yksi on joukosta poissa”
Mielestäni juuri tämä Tampereen juhla näytetään telkkarissa joskus ensvuoden puolella.
A.

A. Ke 13.10.2010, klo 14.53

Amppu Punaisten lyhtyjen kadulla Ranskalaisin koroin Kuutamolla vetää Viimeinen tango Pariisissa.
A.

A. Ke 13.10.2010, klo 14.45

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä