Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Alla konjamiinipullon onnellisten tähtien, on mulla hyvä olo ollut siitä lähtien, siis ryypp...no Pantse Syrjänkään meshsissä ei heti tulisi ikävä kotiin. Melkein (muistakaakin se!) BaariKärpäseksi päästään kuitenkin pian TP-tangobaariin hörppäilemään Amppu & co. -cocktaileja. Hörpsis vaan...KT

P.s. Satumaa-haastattelussaan viime syksynä Amppu ihmetteli fanien käyttäytymistä flunssa-aikana, joten minäkin kannatan ehdottomasti AL-lakisääteistä Hali- ja KättelyKieltoa. Valitettavasti käsidesien ja konjamiinien sisäisestä tai ulkoisesta käytöstä ei ole apua desinfiointimielessä...;)

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 13.11

Viisaita virkat HL! Siinäpä meille KaikenKarvaisille TosiFaneille haastetta kerrakseen. Tietysti Kunkkusemme terveys on tärkein. Tuli tuossa mieleeni HL:n kommentista, että voisikohan olla niinkin, että Anneli ja muut porukan johtohahmot pistäisivät kehiin halikieltoa yms. ihan noin niinkuin kiertueen turvaamiseksi. Se taitaisikin olla hyvä homma, vai mitä tuumitte?? -Elisa-

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 13.07

Nyt kun Taivaanportit kiertue lähestyy,ja syysflussat myös lähestyy.
Eikö me fanit voitais tehdä sopimus,ikäänkuin herrasmies/nais sopimus,että rajoitettaisiin Amadeuksen halimista ja vähän kauempaa häntä ihailisimme.Vaikeaa se kyllä varmasti on ,mutta Rakkaan Kuninkaamme terveyttä ajatellen, uskon että jotenkin kestää.
Olishan se kauheaa,jos ihana laululintumme saisi jonkun flunssa pöpön kesken Taivaanporttien.
Amadeukselle terveyttä ja jaksamista,kaikki menee varmasti hyvin.
HL
(kyllä se halikielto voi olla mahdoton toteuttaa????)

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 12.14

Konjamiinia vaan se pitää flunssan loitolla :))

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 10.59

Todella tiivis tuo konserttikiertue. Vaatii paljon sekä fyysistä, että psyykkistä jaksamista taiteilijoilta suoriutua kunnialla maaliin. Nyt täytyy kyllä taas kovastikin pyydellä, että kaikenmaailman pöpöläiset kiertäisivät kaukaa Amppusen ja Muut. Täälläpäin on ainakin sairastettu oikein urakalla. On todella jännittävää nähdä kaikki se pukuloisto yms., puhumattakaan kappaleista, mitä sitten saamme kuulla. Mukavaa pyhää kaikille t.Elisa
P.S. Puuta täytyy koputella, kun en itse ole vielä sairastanut!

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 10.38

Todella kiinnostaa se musiikkipuoli, minkälaisia kappaleita jne...

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 09.53

Nyt varmaan Amadeuksen hyvä ääni pääsee oikeuksiinsa Taivaan Porteissa, kun hän on vielä saanut harjoitella uusia kappaleita. Pian saamme nähdä mitä on tapahtunut, että mielenkiinnolla tässä odotellaan. Ilmeisesti Amadeus pian saapuu Suomeen, ettei tarvitse heti seuraavana päivänä lähteä kiertueelle.

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 08.55

Ei ole puhuttu!

Anonyymi La 16.10.2010, klo 23.56

Tietääkö kukaan onko Ampulla tyttöystävä mukana Ranskanmaalla ?

Anonyymi La 16.10.2010, klo 22.40

Niin luulis!

Anonyymi La 16.10.2010, klo 17.51

Aika varmaan näillä esiintyjillä on kiireistä jos kaikki kamat pitää kuljettaa perässä paikasta paikkaan. Kaikenlaista tässä tulee mieleen. Rooliasuja monetkohan niitäkin on ite kenelläkin, yli kuukausi reissussa ei varmaan yhellä asulla selviä pitäähän niitä välillä pestä ja putsata.
Loppujaksolla taitaa olla aika väsynyttä porukkaa.
A.

A. La 16.10.2010, klo 17.00

Saapa nähdä paljonko sitä aikaa jää haleille ? jos koko porukka liikkuu yhdellä bussilla,tai Amppu omalla autolla,tai sitten Annelin kans !

Anonyymi La 16.10.2010, klo 15.04

Voi A, voi A! Ollaanpa sitä kaukaa Viisaita! Onnea HaliTunnille!

Anonyymi La 16.10.2010, klo 11.12

Minun H paremminkin A-hetkeen on tasan kaksi viikkoa ja allakkaa tutkiessa huomaan silloin kesäaika päättyy ja sehän taas tarkoittaa sitä jotta saamme yhden lisätunnin jolloin aikaa haleille jää ja sen tunnin olen ristinyt ”halitunti”. ha,ha, haa.
A.

A. La 16.10.2010, klo 09.39

Koulunkäynnistä ei tuu mittää, jos ei oo motivaatiota. Siinä ei paljon vanhempien eikä muidenkaan kannustukset auta. En toki väheksy kouluttautumista, päinvastoin. Ampulla taitaa nyt kovastikin motivoida harkat Taivaan Porteille. Se on hyvä se! Niitä ootellessa Elisa

Anonyymi Pe 15.10.2010, klo 21.29

Ainahan kannattaa ottaa varman päälle,jos vaikka sitä menestystä ei tuliskaan,tai suosio loppuu jossain vaiheessa,onhan sitten jonkinlainen ammatti takataskussa !

Anonyymi Pe 15.10.2010, klo 20.20

Sit taas ne artistit jotka ovat hankkineet itselleen ammatin, ja ovat päässeet musiikin saralla eteenpäin eivät ole sen jälkeen tehneet ammattia vastaavaa työtä ollenkaan.
Et se siitä opiskelusta.
A.

A. Pe 15.10.2010, klo 19.48

Amadeuksen sivuilla taas hieno kuvavideo. Käykääpä katsomassa!

Anonyymi Pe 15.10.2010, klo 17.12

Kaikki perheet ja suvut eivät arvosta koulutusta! Tino Ahlgrenin isä sanoi että koulutti pojan ensin ylioppilaaksi - ja onkos Tino nytkin jossain koulussa - ennen kuin antoi kokeilla tangokisoja. Ja viisaasti teki! Ja oikeasti oli Tinon kannalta hyvä, ettei päässyt nyt eteenpäin. Ehtii vielä, 20v nuori mies.

Moni musiikkialan ihminen menee musiikkialan oppilaitokseen! Mutta eihän niihinkään pääse ilman ylioppilastutkintoa. Kyllä minusta ihmistä pitää kannustaa opin tielle, kun on vielä nuori! Kuka tänä päivänä pärjää ilman koulutusta? Jopa Ruotsin prinsessat lukivat tutkinnot itselleen.

En ymmärrä että nuorelle ihmiselle todetaan että ei sun tarvitse osata mitään muuta kun olet niin komea ja osaat laulaa. Hohohoijaa.

Anonyymi Pe 15.10.2010, klo 17.06

Kyllä Amadeus hyvin tästä selviää, siellähän ovat ammattilaiset asialla, tämä on varmaan Amadeukselle erittäin hyödyllinen,ajatellen myöhempiä esiintymisiä varten. Alkuperäiset argentiinalaiset tangot ovat tosi mukaansa tempaavia. Amadeus laulaa kaksi tangoa espanjaksi, toivottavasti hän saa ne myös levyttää. Aika vähän matelee Taivaan Portteja odotellessa.

Anonyymi Pe 15.10.2010, klo 15.42

Taivaan Portit kiertueen teemana on tango. Tämä sopii Amadeukselle hyvin ja samalla hän saa esiintyä kansainvälisesti tunnettujen henkilöiden kanssa. Onhan siellä muitakin lauluja, mutta tango kai on hallitsevana ja ehkä myös argentiinalainen tango. Varmasti kokonaisuudessaan esitys on todella tasokas.

Anonyymi Pe 15.10.2010, klo 12.43

to.14.10, 22.41 nimim. H, asia on prikulleen kuin kirjoitit, on hyvä, että Ampulla on myös puolustajia, muutenhan noita 0-faneja vilistelis täällä tuon tuosta. Eri mieltä saa olla, mutta se ei tarkoita ilkeiden valheiden jatkuvaa setvimistä. A-K H.

Anonyymi Pe 15.10.2010, klo 09.32

Hei, kommentointipalsta on tarkoitettu vain ko. jutun tai artikkelin kommentointia varten. Vapaamuotoinen keskustelu käydään keskustelupalstalla, osoite on www.yle.fi/keskustelut.

heikkih.

heikkih Pe 15.10.2010, klo 08.30

Hei sinä 17.59 ,peruskoulun kolmasluokkalainen.Mitenkä nää kielioppi asiat liittyy Amadeuksen laulamiseen.Onkohan tässä kysymys vaan siitä paljon puhutusta kateudesta.Kun joku osaa laulaa niin ihanasti,omaa niin hyvät tavat ja on vielä niin julmetun hyvän näköinen,kuin vain Amadeus on.Niin johan keksitään jos jotakin ihme juttuja missä hän on huono.Tässä meni kyllä kaikki , .+ ¨--<>ym.ihan väärään paikkaan mutta mitä tuosta....AMPPU on paras .Terveiset Pariisiin. H

To 14.10.2010, klo 21.41

Eihän aina tarvitse olla samaa mieltä.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 19.51

Hyvä, että kirjoitellaan. Mutta jos aina ollaan samaa mieltä niin kirjoittajat vähenevät, mutta kohtuus kaikessa. Amadeukselle paljon terveisiä sinne Ranskan maalle.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 18.55

Pääasia, että kirjoitellaan. Virheet ei haittaa.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 18.44

Minunkin pitää sanoa jotain tuosta kirjoittamisesta, tiedän montakin yrittäjää jotka nettoavat euroja yrityksellään ja ovat hyviä työnantajia, vaan eivät ainakaan kouluaikanaan osanneet häävin nimeään kirjoittaa. Yhdestäkin tällaisesta sanottiin, ettei koulussa osannut mitään, joi jopa musteen pullosta (ennen sellaisia oli pulpetin vakiovarusteena ), mutta on kova yrittäjä, eikä yhtään haittaa, vaikka oikeoppinen kirjoitus ei sujunutkaan. Eikä haittaa yhtäkään artistia, vaikkeivat joka alan mestaria olisikaan. Yleensä nämä ovat juuri poikia, ei heitä aina kiinnosta, mitä se ope höpöttää.
Joka tapauksessa mielestäni näillä sivuilla ei kannattaisi arvostella Ampun kirjoitustaitoja, Hän EI ole äidinkielessä näiden sivujen huonoin, kenties tuolle arvostelijalle on jäänyt omilta kouluajoiltaan jonkinmoinen trauma.

Anonyymi To 14.10.2010, klo 17.58

klo 11.35 no sinne vaan lukkojen taa jos ei mielipiteitä kestetä. mitä hel---tin hyssyttelyä aina. kun 20v mies tekee kirjoittaessaan enemmän kielioppivirheitä kuin peruskoulun kolmasluokkalainen, niin kyllä siitä saa varmasti ihmetyksen sanan lausua!

Anonyymi To 14.10.2010, klo 16.59

Minun mielestäni on ihan yks hailee muutamalle ään pilkulle tai muillekaan vastaaville kielioppivirheille näissä AmppuKarkeloissa. Itse olen jo ajat sitten heittänyt romukoppaan korjaamiset, vaikka niitä huomaankin. Esim. uutistenlukijain kielioppivirheet kyllä ottavat korvaan monta kertaa.
Sivujen valvonnasta senverran, että ainakin minä luotan kuin vuoreen Ylen ja Airin ammattitaitoon. Olen aina luottanut. Mehän sitäpaitsi itse voimme asiattomuuksista ilmoitella, kuten tiedämme, jos katsomme aiheelliseksi. Minusta Airi ja kumppanit ovat onnistuneet hyvin erottamaan asiattomuuden ja mielipide-erot, mikä kielii rautaisesta osaamisesta. Mukavaa päivänjatkoa kaikille! T.Elisa

Anonyymi To 14.10.2010, klo 15.08

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä