Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Ampun SatuMaahiset rakastaakin aidosti ja epäitsekkäästi!

Anonyymi To 30.9.2010, klo 23.28

SatuMaalaisten itsetunnossa ei ole yhtikäs mitään vikaa, ei kollektiivisesti eikä yksilöFANItasolla. SatuMaa is still going strong...kuten meillä päin sanotaan ja uskotaan!!!

En kannata kirjautumista, mutta Amppu, kiitos kuitenkin huolenpidostasi meitä SatuMaalaisia kohtaan. Sinua rakastetaan täällä niin riivatun rukiisesti, että SatuMaaLakiPykälätkin välillä horjuu ja tutisee liitoksissaan!!! Hyvää ötyä t. KT

Anonyymi To 30.9.2010, klo 23.21

Anonyymi – To 30.9.2010, klo 22.02 Aika halveksuvia, kerrassaan ylimielisiä heittoja on nähty muutamissa A-sivujen kommenteissa satumaalaisia kohtaan. Siitä kysymys. 20.47

Anonyymi To 30.9.2010, klo 23.01

21.00, kommentti 20.57 on kommentti kirjoittajan 21.47 lauseen loppuosaan "vaikka jotkut eivät avostakaan". Totta kait Amppu arvostaa kaikkia, se on päivänselvä. Mutta jotkut omassa mielessään kuvittelevat, että toiset eivät arvosta. Siinä saa miettiä miksi tuollaista kuvittelee. Onko kyse siitä, että itse ei arvosta itseään.

Anonyymi To 30.9.2010, klo 21.02

Anonyymi – To 30.9.2010, klo 21.06 niinpä niin, todella "tasokkaita" kommentteja.

Anonyymi To 30.9.2010, klo 21.00

Asiaton kommentti poistettu

Anonyymi To 30.9.2010, klo 20.44

Klo 20.00 mitä tarkalleen ottaen tarkoitat kommentillasi???

Anonyymi To 30.9.2010, klo 20.07

Anonyymi – To 30.9.2010, klo 20.57 vaiko sittenkin silmissä? Ehkä harittivat, kun luki A-sivun muutamia kommentteja. Amppu tuli apuun!

Anonyymi To 30.9.2010, klo 20.06

Totakai Amppu Satumaata arvostaa,täältähän kaikki on alkanutkin ja jatkuuuuuu !

Anonyymi To 30.9.2010, klo 20.00

Arvostus on omien korvien välissä. Jos arvostaa itseään arvostaa muitakin. Jos väittää ettei joku arvosta itseä tai vaikka satumaalaisia niin peiliinkatsomisen paikka eikä osoittelun paikka.

Anonyymi To 30.9.2010, klo 19.57

Kiitti Amppu! Tuli todistetuksi, että Sinä arvostat satumaafanitkin yhtä korkealle, vaikka jotkut ei arvostakaan.

Anonyymi To 30.9.2010, klo 19.47

Toivottavasti täällä nyt rauhoitutaan ja lopetetaan turha melskaaminen!

Anonyymi To 30.9.2010, klo 19.00

Ylläpito muokannut kommenttia Satumaa on Ampun fanitus-sivu ollut jo yli vuoden ja meno jatkuu edelleen.Airi ei todellakaan nuoleskele kirjoittajia,eikä arvostele toisten sivujen ylläpitoa,niinkuin A:n sivulla on saatu lukea !? Airi on lakaissut eräänkin kerran luudalla,ja silti me viihdytään täällä kotoisessa Satumaassa. Huumoria kaivataan myös tummaakin :))

Anonyymi To 30.9.2010, klo 18.49

Kiitokset Amadeukselle, kun piipahdit myös täällä. Sinulla ei todellakaan ole mitään anteeksi pyydettävää, et varmaan ole kenenkään mieltä pahoittanut. Tuo kirjautuminen vaan on niin monitahoinen asia, että mieluummin moni jää Satumaan asukiksi. Toisaalta kyllä täysin ymmärrän ongelman, törkykirjoitukset on kyllä ikäviä, eikä me lukijat olla tietenkään asioista perillä, kuten on ylläpito ja tuo aiheuttaa jopa väärinkäsityksiä. Siitä huolimatta uskallan sanoa, että nämä Satumaalaiset ovat aivan yhtä aitoja faneja kuin kotisivuillakin ja 110% sti taistelemme puolestasi viimeiseen veripisaraan saakka. Olet kaikkein ihanin esiintyjä ja laulajalupaus jonka olen elinaikanani nähnyt, (vaikkakin vain TV:stä.)
Kaikkea myötätuulta tekemisiisi ja nuo konserttisalit täyttyköön piripintaan. Vilpittömästi näin toivoen! A-K H.

Anonyymi To 30.9.2010, klo 18.40

Kiitos Amppu! Olipa mukava saada Sinut Satumaan ApinaTarhaankin käymään. Kyllä Sinulla on ValtaKunta! Toivottavasti kaikki kääntyy parhainpäin, niin että täälläkin Fanit tuntisivat olonsa hyväksi. Kivaa jatkoa Sinulle ja Kaikille Ihanille AmppuLandialaisille! Sydämellä mennään t.Elisa

Anonyymi To 30.9.2010, klo 18.20

Hoidatko sitten itse seriffin hommia, minut saa ottaa panttivangiksi heti:)

Anonyymi To 30.9.2010, klo 18.11

Kiitos terveisistä Amadeus! AmppuSydämenTahdistimen <3 mukaan mennään!! KotiSivut ovat hyvä juttu, mutta KirjautumisPakko on huonompi juttu. Olen Elisukan (17.37) kanssa samaa mieltä. Hyvää IllanJatkoa Ampulle, RautaHermoiselle Airille ja SatuMaan KaikenKarvaisille Kulkijoille!
t: LapinNoita

Anonyymi To 30.9.2010, klo 18.09

Mitä Amppu tarkoitat sanomallasi "pian sivut siirtyvät minun hallintaan"?

Anonyymi To 30.9.2010, klo 18.07

Hei vielä ihmiset rakkaat. Oon lueskellu täällä kirjoituksia, koska mulle on tärkeää että tiedän jos joku on vialla. Pyydän syvästi anteeksi jos omien sivujeni ylläpito on jollekkin aiheuttanut pahaa mieltä. Itse haluan että kaikilla on hyvä mieli. Omat sivut on kuitenkin hyvä juttu siinä että sielä on sitten mahdollisimman pian kaikki tieto jos tarvitsee

Olen hengessä mukana, ja käyn täällä myös arvoisat ihmiset :) Sivuillani kirjautuminen on tosi helppo juttu, ei tarvitse edes sähköposti vahvistusta, tämä sen vuoksi koska nykyään on kaikenlaisia ohjelmia joilla menee helposti sivut sekasin, ja pian sivut siirtyvät minun hallintaan ja yritän pärjätä niiden kanssa kun en mikään tietokone insinööri tosin ole :) Minulla ei ole ollut tarkoitusta pahoittaa, tai häätää ketään sivuilta jos siltä tuntuu, ja jatkossa lupaan pitää huolen minun sydämen tahdissa mennään, toivotaan ettei vaan tule rytmihäiriöitä :D rakkain terveisin vielä, amadeus :)

Amadeus To 30.9.2010, klo 17.49

Ei tietenkään Amppu voi haluta ja fanien joukkopakoa(rekisteröitymisen vaatimus). Ei sitä usko kukaan täyspäinen.

Anonyymi To 30.9.2010, klo 17.33

Nyt menee kyllä ylitöiksi, mutta silti...

@17.30. Minun töitäni saa haukkua, ja jos se kirjoittajaa kovasti helpottaa niin vaikka minuakin.

Rauhallista illan jatkoa kaikille!

Airi S,

airi_yle To 30.9.2010, klo 17.24

Ihana Amadeus<3 Nyt soi vaan Salattu suru biisi kun meillä on niiiiiiiiiiin ikävä Sua<3<3<3<3<3<3

Anonyymi To 30.9.2010, klo 17.07

Heii vaan kaikki :) Tänne kaikille paljon rakkaita lämpimiä terrveisiä, ja Airille kanssa :)

Amadeus To 30.9.2010, klo 16.57

Hei! Ehdottomasti samaa mieltä kuin KT, A-K H ja kumppanit. Minä en sitäpaitsi usko, että jollakin kirjautumisilla tms. paha maailmasta katoaisi. Höpö höpö, sanon minä. Avoimuus ja reiluus ovat oikeat konstit kaikessa tekemisessä. Näin on näppylät! Pahoilla mielin Ampun ja Fanien puolesta myös Elisa

Anonyymi To 30.9.2010, klo 16.37

Niin... Se tyyli jäi edelleen epäselväksi. Kaikkiako voi siis vapaasti haukkua paitsi Airia?

Anonyymi To 30.9.2010, klo 16.30

Kaiken värinen huumori on hyvästä, myös niin kriittiset kuin kehuvatkin näkemykset ovat tervetulleita. Tuo äskeinen huomautukseni oli tarkoitettu kirjoittajalle, joka ei selvästikään ole tyytyväinen Satumaan tarjontaan (ts. tyyliin) mutta silti hän ei malta pysyä poiskaan.

Airi S.

airi_yle To 30.9.2010, klo 16.10

No kerroppas Airi-hyvä mikä se tämän sivuston tyyli oikein on, kun se on jäänyt hieman epäselväksi? Eikös täällä pitänyt sallia musta huumorikin...!?

Anonyymi To 30.9.2010, klo 15.55

@16.20,14.39,14.16,13.52,12.19

Huomautin sinua jo aikaisemmin ikävästä hämmentämisestä. Mikäli palstan tyyli ei miellytä, niin sitten sinun kannattaa siirtyä muualle.

yst.terv. Airi S.

airi_yle To 30.9.2010, klo 15.32

Voi Airi tytteli sentään, kun tuo kirjautuminen ja p-viestit on vaan niin mahottoman mielenkiintoinen keskustelu ! Tuo video oli ihan oikeesti ajankohtainen !

Anonyymi To 30.9.2010, klo 15.13

Moi Kaikille!

Nyt vaikuttaa siltä, että keskustelu alkaa taas lainehtia korkein aalloin ja että moderointiohjeita alkaa sadella tutuista ip-osoitteista. Tällä hetkellä Satumaassa keskustellaan kiivaasti muillakin palstoilla, joten nyt en ehdi kovin syvällisesti jokaisen kommentin tarkoitukseen perehtyä. Toivon, että en joudu turvautumaan luuta-metodiin. Kommentoinnin sulkemisesta puhumattakaan. Yritän kuitenkin seurata, mutta ajattelemisen aihetta sananvapauden ja ihailun suhteesta toivon kaikkien kommentoijien saavan seuraavasta uutispätkästä. Olkoon tämä nyt vaikka sitä tummemman puoleista huumoria.

ystävällisesti teidän Airi S.

http://areena.yle.fi/video/1319638

airi_yle To 30.9.2010, klo 13.43

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä