Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Onhan tämä meidän iki ihana kuningas AMADEUS,aikamoinen taituri.Hän saa valtaisan tunnemyrskyn aikaan fanien keskuudessa.Satumaassa on viimepäivinä ollut aikamoinen aallokko,toivoa sopii ,ettei Airin pinna pala ja vihellä peliä poikki.Mitähän jos Satumaa tangon sanoin tehtäisiin tästä sivusta paikka",missä kukat kaunehimmat luo aina loistettaan,missä huolet huomisen voi jäädä unholaan"?Oi jospa näin tapahtuisi.

Amadeus ,kyllä me kaikki Sinua niin Rakastetaan. HL

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 22.07

Airista on tullut kovin suosittu,kantsis harkita Fan Clubin perustamista ;))

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 22.02

Kun on rehti ja reilu meininki, niin isolla luudalla lakaisukaan ei loukkaa. Eipä ole valittamista.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 21.49

21:40 eikö olis parempi kritisoida omaa moderaattoria,kun tulla tänne arvostelemaan!!Meidän mode on hoitanut tonttinsa hyvin, silti luotamme ja uskomme häneen vaikka isolla luudalla on välissä lakaissutkin !

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 21.40

Ennemmin paimentaa kapallisen kirppuja kuin kourallisen amppufaneja, vai mitä Airikka?
Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 21.18

Kuka täällä oikein häiriköi ?? kertokaa!! Airi vastaa jos on tarvetta !! Eikä hänen tartte kellekkän vastailla jos on vapaalla.Tulee mieleen miksi Tuovi ei ole saanut vastausta kysymyksiin eikä moni muukaan,miettikää sitä....Mutta pääasia oli että Amppu kävi täälläkin moikkaamassa,täältähän fanitus on saanut alkunsa !

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 21.18

Asialliset kysymykset eivät näytä Airia isommin kiinnostavan? Vai onko niin, ettet osaa määritellä, mikä on häiriköintiä? Silloin on vaikea toimia moderaattorina ja homma karkaa käsistä...

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 20.40

Hoh hoijaa... kaunis ilma tänään. Öitä!

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 20.35

Airi on hoitanut tonttinsa todella hyvin.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 20.34

Ampun sivut ovat Ampun sivut ja nämä ovat Ylen sivut. Kaksi eri foorumia ja jokaisen ylläpito hoitaa oman tonttinsa.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 20.25

Ja sinun tarkoitus on saada tämä sivu suljetuksi. Lopeta jo.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 20.13

Niille joita sota on koskettanut kipeästi, on erilainen suhtautuminen jopa ”sota” sanaan. Nykyisin on kuitenkin ”muotia” käyttää sanaa (esim ”kuorosota”) jossakin muussa yhteydessä mikä on jopa viihdettä parhaimmillaan.
Yli vuoden olen roikkunut näissä fanittamiskuvioissa ja nyt huomaan olevani sotatantereella. Tämä ei ole viihdettä. On menossa Amppufanisota! Rintamalinjat on selvät ja kumpikin puoli haluaa taistella vapaudesta? Tosin toinen puoli yrittää kaikinkeinoin eristäytyä. Tulee jo mieleen vanhat linnat ja vallihaudat. Siellä tuntuu näinnäisen turvalliselta. Paljon on haavoitettuja tantereella. Syyllisiä etsitään. Syytetään ja tuomitaan.

Amppu rakas jos satut tätä lukemaan sanon, tämä ei ole Sinun sotasi. Sinut kyllä yritetään vetää kaikkeen mukaan, mutta paras on kun pysyt rauhan ja rakkauden lähettiläänä edelleen. Laulat ihania laulujasi.

Me kyllä selviämme. Puskista on ammuttu puolin ja toisin, kannamme jälkiä itsessämme. Kuinka kauan menee kun viisastumme ja näemme mitä todella tapahtuu. Aina on niitä jotka haluavat johtaa, komppanioita on monenlaisia. Johtajan paikkoja ei ole koskaan julistettu haettavaksi. Kilpailu on kovaa, kuka onkaan se läheisin, kaunein, puhtain ja rakkain.
Kiillotetaan omaa kilpeä niin, että unohtuu mikä onkaan tehtävämme. Oma kunnia tulee tärkeimmäksi kuin Ampun kunnia. Oma maine on tärkeämpi kuin Ampun.
Pyydetään Amppua pyytämään anteeksi asioita mitä hän ei ole tehnyt. Ei oikein reilua Amppua kohtaan.

Tässä mietin minäkin. Mistähän löytyisi vastaus?

Tuovi Pe 1.10.2010, klo 19.42

Hakkerit osaavat ip-osoitteen muuttamiset,mutta osaavathan ne paljon muutakin esim, tietomurrot !

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 19.41

Ok, kiitos tiedosta!!!

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 19.30

Hei, te viisaammat! Sanokaa nyt, näkyykö IP-osoite, vaikka kirjautuiskin Aku Ankkana?!? Kuka tietää tuon asian aivan varmaksi? Kysyy ATK-tietämätön...

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 19.26

Siis ei mitään järkeä koko rekisteröinnillä ?Onhan se huvittavaa jos voit käyttää useampiä tunnuksia,itse en tähän leikkiin viitsi lähteä !

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 18.20

Se olikin sitten paljon melua tyhjästä. Kuten aina ennenkin.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 17.55

Ai jaa...Mulla on tuttu jolla sp.osoite keksitty mutta kun hän laittaa postia niin oikea nimi näkyy ! Mutta se on sitten vähän eri juttu ?

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 17.53

klo 18.27
Ei näy. Se tässä niin kummaa on, ettei tässä olekaan mitään pointtia.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 17.44

Eikös se oikea nimi kuitenkin näy sähköpostiosoitteessa,vaikka laittaisit Aku Ankan sp.osoitteeksi ?

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 17.27

Tämä onkin tärkeä kysymys. Minkä Airi luokittelee häiriköinniksi?

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 17.18

Airi ei tunnu pysyvän aivan puolueettomana, kuten olettaa voisi.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 17.10

@17.37: Tiedät itse varsin hyvin mitä olet kirjoittanut ja millä mielellä Satumaan juttuihin ja toisiin kommentoijiin suhtaudut. Kerroin eilen, että vaikutelmani keskustelun suunnasta ei ole positiivinen. Moderointiratkaisuillani pyrin ohjaamaan kommentointia sellaiseen suuntaan, että mahdollisimman monilla olisi kivaa. Jos tölväisyjä kertyy samalta lähettäjältä koko ajan, on luonnollista, että hänen kommenttiensa julkaisemiseen tullaan jatkossakin suhtautumaan kriittisesti.

Airi S.

airi_yle Pe 1.10.2010, klo 17.06

Airi osaa hoitaa hommansa ilman piip tai muiden neuvojakin. Ja lopettakaa jo tuo jauhaminen tai ei ole kohta enää missä jauhaa yhtään mitään.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 16.48

Eikös Amadeuksen levyä myyty 8000 kpl, no katsotaan nyt miten niitä uusia muiden tekemiä tangolevyjä myydään. Niitä on nyt kai jo ilmestynyt ja lisää on tulossa. En viitsi nyt artistien nimiä mainita. Vielä selvennökseksi eivät kaikki, jotka täällä netissä käyvät levyjä osta. Eihän 100000 kävijämäärä mikään iso ole, jos verrataan oikein suosittuihin artisteihin. Riippuu siitä mihin vertaa, olen katsonut kuukauden verran ja Amadeuksen sivuilla on kävijöitä ollut keskimäärin 1000 kävijää päivässä. Tiedän kyllä muidenkin lukuja, mutta ne eivät kuulu tähän.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 16.40

klo 17.23 Niin on vaikkei kirjaudukkaan, siis mikä hyöty siitä on?

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 16.29

Kolmaskerta se toden sanoo.Airi ystävä
,olet poistanut kommentistani lauseen,joka ei loukannut ketään,mutta poisti mielipiteeni asiasta.,jonka koen tärkeäksi.
Sinä teet minkä koet oikeaksi.Toivon,että pysyt puolueettoma,koska ei ole Amadeuksen etu,että kaivetaan alustaa jalkojen alta.Tämän hetkinen taso täällä on milestäni kouluarvosanoilla hyvä,siis parantamisen varaa on.
Jätän kirjoittelun tältä erää tähän,mutta lueskelen kyllä aika ajoin ja toivon,että ei tarvitse olla sylkykuppina, sillä en välttämättä enään suostu siihen virkaan.

ippa Pe 1.10.2010, klo 16.23

"Rekisteröinti ei vaadi kuin sähköpostin joka voi olla mikä vain, mitään kyselyjä ei tehdä."
Anteeks mutta mitä tää kirjautuminen sitten hyödyttää, jos kirjautua voi vaikka esim. aku.ankka@ankkalinna.fi??? Se on vaan yksi hidaste keskustelupalstalle mennessä.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 16.12

Tiedoksi vaan sille joka väittää etta Amadeuksen kotisivuilla kirjautumisessa luovutettaisiin henkilökohtaisia tietoja. Näin ei todellakaan ole, ei kuulu käytöstapoihin puhua jos ei tiedä mistä puhuu, joku selvästi haluaa kovasti haukkua A:n sivujen ylläpitäjää, varmasti potee omaa katkeruuttaan kun ei itse ole päässyt yhtä lähelle. moderoitu. Amadeus käy täälä kirjoittamassa ja kertoo lämpimät terveisensä ja sivuja vain haukutaan. ONNEKSI OLKOON TEETTE LOISTAVAA MAINOSTA ARTISTILLE JOKA YRITTÄÄ TEIDÄN VUOKSENNE PARHAANSA!! Rekisteröinti ei vaadi kuin sähköpostin joka voi olla mikä vain, mitään kyselyjä ei tehdä. Kyllä näilläkin sivuilla tarpeen tullen ip osoite ja kirjottajat on selvillä ylläpidolla. Lopettaisit jo.

Kirjautuminen a sivuille Pe 1.10.2010, klo 15.03

Asiaton viesti poistettu.

Kirjautuminen a sivuille Pe 1.10.2010, klo 15.03

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä