Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Amadeus on vastannut ns. banskutytöille, ei niitä vanhemmille ;););)

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 09.41

Hienoa nähdä että tänne on tullut muutamassa päivässä näin paljon kommentteja! Satumaa elää ja voi hyvin!

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 09.35

Ei viitsitä olla niin tiukkapipoja. Ei ole Amadeukselta pois jos sanoo hyvän sanan Markosta.

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 09.02

Eikös Markolla ole omat sivut, menkää sinne kehumaan, miksi siellä ei muuten kirjoitella, jos on niin suosittu?

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 08.55

Heippa yökyöpeli Elisa klo 00.10 olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi. Antakaa nyt hyvät ihmiset nuoren miehen olla nuori.

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 08.34

Miust on kiva kun marko käy omilla kotisivuillaan vastaamassa ja sanomassa vaikkpa heippa lähes jokaiselle kirjoittajalle henk.koht.!
Ihmiset kirjoittavat siellä paljon käytyään markon keikalla ja yllätyttyään että marko on niin loistava! kai marko sitten ensin antaa vaikutelman jotenkin että on harmaa hiljainen ym.

ja kun mielipteitä saa täällä esittää niin minä en oo alun alkaenkaan pitänyt tuosta ylitsepursuavasta "palvonnasta" jota amadeuksen ympärillä on ollut alusta asti. se ei sovi minulle, enkä toisekseen nähnyt mitään syytä semmoiseen, ajattelen jopa että se taitaa olla haitaksi alkavalle artistille jos ei artisti samaan aikaan ymmärrä mittasuhteita, että iso kansa ei sano mitään ja faneja on kuitenkin äänessä vain muutama. en tarkoita etteikö ama olisi ymmärtänyt

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 08.23

Hei 7.27 YLEn sivuthan ovat tiedotusta katsojille ja heidän listansa se alkuperäinen.

Konserttien markinointi tapahtuu sitten muiden kautta, esim Tampere-talo mainiostaa että mukana on tangokuningas 2020 MM, ja Auraviihde samoin.
Maunukselan nimi alkaa myydä, jos sitä mietitään. Marko on niin vaatimaton eikä heilu lööpeissä, joten hän tulee kaikessa hiljaisuudessa ja ponnahtaa marraskuun alussa ilmestyvällä levyllän kaikkien tietoisuuteen.
Maunuksela on sen verran kunnianhimoinen tyyppi että tekee töitä tosissaan!! Suhdeverkosto on se oleellinen, kun hän tähtää pitkään uraan,
ei nopeaan tähdenlentoon. Juu, minustta tullut alkujen epäilyjeni sijasta Markon ihailija!

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 08.14

Jos minä olisin ns. julkkis, niin pakenisin ihmisten katseita aurinkolasien taa aina kuin vain mahdollista. Saisi pitää edes pienen palan yksityisyyttä.

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 07.01

Yle:n sivuilla 12.10 konsertissa ei mainita Maunukselaa, vaan paljon muita. olisiko kysymyksessä, että mainitaan vain kuuluisimmat.

Anonyymi Su 3.10.2010, klo 06.27

Hei vaan kaikki! Minä yökyöpeli täällä taas lukaisin kommentit silleestii, kuinka kerkisin.ttä Kiinnitti kyllä huomioni kirjoittaja 19.32:n tekstissä muutama kohta. Munusta tuo Ampun aurinkolasien käyttö jo taannoin sai ihan oudot mittasuhteet. Jos nuori ihminen tuonverran repäisee, niin so what? Minusta olisi mukava, jos Ampunkin annettais elää nuoruuttaan ihan normaalisti, yleensä tuohon ikään liittyy paljon "pahempaakin" kuin kilolasit. Vaikka silmät ovat kyllä kauniit, en kiellä! Minä en myöskään lähtisi vertailemaan Amppua Kariin, eihän heidän tarvitse olla samasta puusta. Niin ja miten esim. lasien käyttö ja epäluotettavuus liittyvät toisiinsa? Ei ymmärrä! Äimänkäkenä Elisa

Anonyymi La 2.10.2010, klo 23.10

Kyllähän Amppu oli sitä suunnitellut,mutta ei ole mitään vähään aikaan kuulunut,tekeekö hän sen levyn ?

Anonyymi La 2.10.2010, klo 19.55

Eikös Amadeus ollut keväällä sitä mieltä, että hän tekee omakustanteen, että saa laulaa semmoisia lauluja kuin itse haluaan?

Anonyymi La 2.10.2010, klo 19.14

Marko Maunukselan kotisivuilla on selkeästi että Marko esiintyy 12.10 Tamperetalossa ja siitä eteenpäin näkyy olevan Ile Vainion juhlapaikoilla.
Joten näin se menee!

Anonyymi La 2.10.2010, klo 18.36

Niin klo 19.07, tukea ja apua voi hakea myös väärästä paikasta! tai joku voi olla sellainekin stara omasta mielestään, että minulle kaikki ja heti, minä en rupea nöyräksi ja kyselemään.

Mitähän huumaa oli - asiasta kolmanteen - se Amadeuksen aurinkolasivaihe. Hän esiintyi lasit päässä niin Satumaan haastattelussa kuin keikoillakin. Sellaista äkillistä tyylinvaihdosta, että meitsimummeli ei oikein tykkää. Nyt taas ei laseja. Kyllä se tuo Kari Tapio on luotettava, aina tietää, ettei se mitään kommervenkkeja fanilleen keksi.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 18.32

Auraviihteen sivuilla mainitaan että Marko olis mukana !

Anonyymi La 2.10.2010, klo 18.16

Tuota apua ja tukea täytyy osata myös itse pyytää,niinkuin esim.Marko haastattelussa sanoi.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 18.07

Piti tarkistaa esiintyykö Marko Maunuksela Tampereen Estradilla ohjelmassa.
Satumaan sivuilta " Musiikkiohjelmat ", oikealla puolella näyttöä otsikko Estradilla, laitettu loppuviikosta sinne, ei siellä Maunukselan nimeä ainakaan ole, pitkä lista kyllä muita nimiä.
Tarkoitan nyt Ile Vainion syntymäpäiväkonserttia, tarkistakaa tekin, tieto ei ole vanhentunutta.
Aikoinaan Auraviihteen sivulla nimi oli jos sen nyt oikein muistan. Kyllä tuo nimilista kovasti elää.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 17.54

18:11 Niin tuo "mättää" viittasi siihen 9:30 väitteeseen, että "suhteet levy-yhtiöön on pilalla" eli ei ne kovin pilalla voi olla jos hän työstää siellä uutta levyä.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 17.18

Alkuperäinen klo 9.30 kirjoittaja en ole, mutta voisin vastata tuohon alempana olevaan kyssäriin että mikä mättää levy-yhtiön kanssa, että eikös amadeus juuri levy-yhtiötä moittinut ettei ole saanut tukea markkinointiin siltä taholta. Eli joku ilmaisee sen asian että "joku mättää levy-yhtiön kanssa". TOsin en tiedä miten paljon muutkaan saavat tukea levy-yhtiöiltä. Eikös sitä levyä markkinoida kiertämällä esim kauppakeskuksissa jakamassa nimmareita, istumalla radion toimittajien haastateltavana, ja tietysti keikkailemalla ahkerasti.

Ajatelkaas Tuure Kilpeläistä, joka ponnahti listojen kärkeen aivan ihanalla ja upealla laululla Valon pisaroita. Kuulin sen kerran Novalta, ja sen jälkeen se alkoi soida kaikilla kanavilla, sitten radiossa kerrottiin Tuuren olevan Juhlaviikoilla esiintymässä ja Porin Jazzeilla, ja semmoista. Ja siten ilmestyi Valon pisaroita musiikkivideo joka oli taitavasti tehty, kuin pieni leikkaus ihmsien elämästä. Eikös levy ole myynyt jo mansikoita...

Kuuntelin radiosta kun mummo, sanoi olevansa jotain liki 80v, kertoi että hän on löytänyt ihan uuden artistin tänä syksynä. Tuure Kilpeläinen. Ja mummo toivoi Unkarin syreeni laulua! Meni ehkä vähän sivuun, mutta ei sitä markkinointia kukaan muu puolesta tee...

Anonyymi La 2.10.2010, klo 17.11

9:30 Amadeus teki ekan levynsä Ile Vainion kanssa ja on aloittamassa Vainion kanssa myös toisen levynsä työstämistä. Kysyn samaa mitä kysyin jo klo 11:05 eli minkä levy-yhtiön kanssa muka mättää??? Samoin on tiedossa että tanssikeikat jatkuvat kiertuerumban ja levynteon takia vuodenvaihteen jälkeen. Joten toista kysymystä en viitsi edes esittää, koska vastauksia tuskin tulee. Jos aiot jatkaa "samoissa merkeissä" julkisilla palstoilla, niin uhraa kuitenkin ensin ajatus sille, että kyse on siis tulevaisuuteensa panostavasta nuoresta ihmisestä.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 16.58

En minäkään ymmärrä ensin sanotaan sitten kumotaan,silloinhan ihmisestä saa kuvan voiko luottaa ! Kyllähän nuo kaikki kirjoitukset on luettavissa,kun selailee Satumaan sivuja.Ei meistä kuitenkaan kukaan ole täydellinen.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 15.00

14.01:lle. Kirjoittaja joka luonnehti Amadeusta epäluotettavaksi, saa asian niin ilmaista, jos on sellaisen kuvan saanut Ampusta! Mitä ihmettä siinä nyt on? Puhummehan naapurin miehestä ja siskon miehen siskosta samaan tapaan, että sekin sellainen, ettei voi luottaa jne.

Minustakin Amadeuksesta huokuu jotain sellaista, jolle en oikein löydö sanaa, ehkä mun sanavarastossa sitä kuvaisi sana epävarmuus. Ensin hän toteaa jotakin (esim lehtijutussa aikoinaan, ettei saanut tukea levy-yhtiöltä) ja kumoaa sitten koko asian (kun Janne Kataja kysyi Kesäillan valssissa että olet kertonut ettet ole saanut tukea, niin Amadeus siihen, että ei se pidä paikkaansa, kyllä tukea on tullut jne). Ja näitä on ollut muitakin, että ensin heitetään jotain asiaa ja sitten kumotaan se. Tämä voi olla syynä että joku määrittelee henkilön epäluotettavaksi.

Ihmiset käyttävät sanoja eri tavoin. Mitä tarkoittaa epäluotettava kenellekin

Anonyymi La 2.10.2010, klo 14.51

Hei 13.34 Marko Maunuksela on mukana Vainion kaikissa konserteissa.
Mukana on kaikkia Ile Vainion uran varrella olleita tärkeitä artisteja ja nykyisiä joiden kanssa jotain tärkeää menossa tai tulossa. Kuten tapana on!

Anonyymi La 2.10.2010, klo 14.42

Korjaan 15.14

Anonyymi La 2.10.2010, klo 14.39

15.24 , se oli vanhaa tietoa huhti-toukokuulta, sen jälkeen on tullut kenties tärkeämpää tekemistä. Olihan Auraviihteen sivuilla ennemmin siellä M Maunukselan nimi, vaan ei enää.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 14.37

Hyvä Satumaa ja AmadeusFanit! Hyvä Amppu! Kivat viikonloput kaikille!

Anonyymi La 2.10.2010, klo 14.37

Kävin katsomassa musiikkiohjelmissa Tampere-talon konsertin 12.10.2010. Tosiaan siellä ei enään ollut Amadeuksen nimeä muita nimiä oli kyllä tullut lisää. Aikaisemmin hänen minensä oli siellä, mutta varmaan on tullut jokin este, en rupea arvailemaan. Jokainen voi itse tarkistaa.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 14.14

Nauttiiko joku ihan oikeesti näistä tällaisista kirjoituksista joita taas viimeaikoina on täällä ollut?

Anonyymi La 2.10.2010, klo 13.11

Epäluotettavaksi väittäminen, samoin kaikki se muu, mitä 9.30 viestissään sanoo, on kunnian loukkaamista ja väitteille pitää löytyä faktaa. Tuon henkilön oman edun mukaista olisi mieluummin pyytää anteeksi ja voisi vähän perustellakin, miksi loukkaa toisen kunniaa julkisesti. Tässä on kyseessä vakava asia, ei mikään kevyt sanojen heittely nettipalstoilla. Löytyykö sitä miestä tai naista anteeksipyyntöön?

Anonyymi La 2.10.2010, klo 13.01

Eihän me voida kaikkia asioita tietää mitä keskusteluja käydään levy-yhtiön,myöhästelyiden ym.kanssa !Ei varmasti kukaan artisti ole täydellinen.Mutta Jos mainitaan epäluotettavaksi niin faktaa päytään !

Anonyymi La 2.10.2010, klo 12.46

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä