Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

09.30 pitäis laittaa vastuuseen kirjoituksestaan, tuohan on niin ennenkuulumatonta tuollainen syyttely julkisesti. Olen itsekin joskus tanssireissuja tehnyt ja monen monta artistia on myöhästellyt melkein tuntitolkulla, eikä siitä koskaan meteliä nostettu. Taitaa olla taas juoruja ja aina on ollut savua ilman tulta!

A-K H.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 12.43

Viimeviikolla A-sivuilla joku kommentoi, että Maunuksela esiintyy Vainion komsertissa, vaan kun katsoin ylen sivuilta
uuden listan, ei Maunukselan nimeä ollut. Se siitä. Tarkoitan nyt Tampereen Estradilla ohjelmaa. Että mihinkäs Maunukselakin sieltä häippäs???

Anonyymi La 2.10.2010, klo 12.34

Minun näkemykseni mukaan henkilö, joka väittää toista henkilöä julkisesti epäluotettavaksi, syyllistyy kunnianloukkaukseen. Hän saattaa joutua perustelemaan väitteensä oikeudessa tuomareiden edessä ja sitten olisi faktaa löydyttävä. Jos ei ole niin olisiko syytä pyytää anteeksi tai perua puheensa. Nyt on sen aika ja paikka!

Anonyymi La 2.10.2010, klo 12.25

Kirjoittajalle 10.29, jossa vastasit kirjoittajan 9.30 puolesta. Ensimmäinen lause todellakin oli ihmettelyä. Mutta toinen lause oli kirjoitettu siihen muotoon, että sain sen käsityksen kuin hänellä olisi tarkempaa tietoa. Kun kirjoitetaan suoraan jostakin henkilöstä, että hän on epäluotettava niin täytyyhän se johonkin perustua faktoihin. Ajattelin vain, että joskus voi huomaamattaan kirjoittaa sellaista, jota ei välttämätä tarkoita, mutta toiset voivat sen ottaa täydestä todesta.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 12.20

FC saatiin hiljaiseksi ja nyt yritetään sulkea nämä sivut. Siinä sitä onkin tekemistä Ylen nujertamiseksi.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 12.10

klo 12.53 Totta puhut! Jollei ole eilen seurannut mitä kirjoitellaan on ihan hakoteillä.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 11.58

Hei A-K H. Mikä viha sulla on M ja K faneja kohtaan kun joka kerta syytät vain heitä kirjoituksista ? Eiköhän täällä käy monen artistin faneja Satumaassa kun ollaan ! Jos eilisiä kirjoituksia lukee se sylttytehdas löytyy lähempää kun uskotkaan.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 11.53

12:25 Kerro mistä on kyse ?

Anonyymi La 2.10.2010, klo 11.33

Melko varmasti ei ole kyse M+K faneista. Luultavammin joku satunnaisempi kävijä. Tai sitten provo, jonka avulla mustamaalataan Satumaata.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 11.33

Jokos ne M+K-fanit taas alkaa mellastaa, jäljet selvät sylttytehtaalle!!!!!
Täytyy vaan sanoa, että kyllä nyt joku kaikkensa yrittää. Sinulta kysyn joka tämän taas aloitit, oletko itse luotettava, EPÄILEN JA VAHVASTI!! Kukaan fiksu ei viitsis tuollaista kirjoittaa.
A-K H.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 11.25

Vielä, virhe korjattiin viimeviikolla, koska kommentoijat sitä ihmetteli. Katsoin, että tieto oli vanhentunutta.

A-K H.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 11.18

Minulla on niin kiire, etten paljoa ehdi. Kuitenkin sanon, että Satumaan sivuilla oli vanhaa tietoa Amadeuksen esiintymisestä Vainion synttäreillä, keväästä asti. Ei kai Amppu tiennyt vielä konserttinsa aikatauluista, harjoituksista Ranskassa asti. Ottakaa nyt helv.... asioista ennen selvää ennenkuin yleisillä palstoilla alatte juoruamaan , Ampulle voimia!!!!
A-K H.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 11.15

11.32, juuri noin. Pointti on siinä, että ei kannata alkaa vetämään johtopäätöksiä eikä syyttämään ketään väärästä tiedosta, koska netti on täynnä vanhaa ja väärää tietoa ja vastuu oikean tiedon etsinnästä on tarvitsijalla. Sitä löytyy, kun etsii oikeat kanavat. Ile Vainion juhlakonsertin kohdalla se on kait varmimmin Auraviihde. Keskustelupalstoilla kukaan ei ole velvollinen vastaamaan eikä kaivamaan oikea tietoa kysyjälle. Nauttikaa te, jotka konserttiin menette, varmasti taitavia esiintyjiä areena täynnä.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 11.12

Jollain henkilöllä heräsi katkeruus, kun Airi sanoi eräällä sivulla, että "höpöhöpöä" ;)

Anonyymi La 2.10.2010, klo 10.41

Kuten itsekin totesit, tuskin vieläkään tiedetään kuka esiintyy. Ehkä lopullinen totuus paljastuu vasta itse konsertissa. Siksi onkin ihan sama, mitä täällä kirjoitellaan, osa osuu oikeaan, osa ei. Tämä on vähän kuin vedonlyöntiä.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 10.32

Hei ylläpito_Jari ! Onhan tuonne toisen sivun "modelle" fanit laittaneet palautetta,mutta siellä ei kaikkiin vastata,ja jos vastataan se luokitellaan häiriköinniksi tai menee suoraan roskakoriin? Ehkä siksi täällä moni haluaa siitä mainita ! Esim. A:n sivun "mode" on mollannut Satumaataan faneja Airia,ja ylläpitoa ? miksi hän ei ole tullut tänne siitä kommentoimaan,ei se ainakaan mitään hyvää käytöstä osoita ? Jokaisella sivulla on omat pelisäännöt,nyt näyttää että Satumaan sivu halutaan sulkea koska täällä on vapaampaa,sen kuvan sai jo eilisistä kommenteista !

Anonyymi La 2.10.2010, klo 10.27

Auraviihteen ja lippuja myyvien tahojen sivuilta on kuukausien ajan ollut luettavissa ettei Amadeus esiinny Vainion konserttisarjassa. Se että Satumaassa tai jossain muualla on asiasta väärää ja vanhaa tietoa, ei ole Amadeuksen vastuulla eikä vika. Eikä Auraviihteenkään vastuulla, joskin enemmän kuin Amadeuksen vastuulla. Taiteilijoiden nimet Vainion konserttisarjassa ovat vaihtuneet vähän väliä ja tuskin vieläkään on varmaa tietoa ketkä siellä loppujen lopuksi esintyvät. Se, että kirjoittajat eri sivuilla hehkuttavat asiaa vanhojen tietojen perusteella, tarkistamatta asiaa sieltä, missä yleensä on viimeisin tieto (nuo alussa mainitut) on tarkoitushakuista asian paisuttelua. Jokainen tietää, että netti on täynnä väärää ja vanhaa tietoa ja jokaisen lukijan omalla vastuulla on etsiä oikea ja viimeisin tieto. On aivan turha sepekuloida ja aiheuttaa hämminkiä tämänkin asian tiimoilta, kaivamalla esiin vanhentuneita tiedostoja ja kirjoituksia satumaa sivuilta. Ottakaa selvää asioista ennen kuin puhutte suulla suuremmalla.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 10.13

Käsittääkseni Amadeus on Ranskassa kiertueharjoituksissa Vainion konsertin aikaan ja eikös hän tee sitä levyään juuri Vainion kanssa eli ihmettelen mitkä välit on poikki ja minne.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 10.05

Hyvä kirjoitus klo 10.34!!! Tällä palstalla saa nimenomaan käydä kirjoittamassa myös ne jotka eivät pidä ko artistista! Jotka ovat esim pettyneet johonkin esiintymiseen tms. Sehän on täysin hyväksyttyä, että ihminen haluaa jakaa kokemuksensa jonnekin missä on muita artistin tuntevia. Jokuhan on saattanut olla esim samalla keikalla tai samassa konsertissa, ja silloin syntyy se rikas mielipiteiden vaihto.

Nyt mielipiteitä vaihdetaan esim onko Amppu Vainion konsertissa vai ei.
Ja jos ei, niin miksi ei!

Anonyymi La 2.10.2010, klo 09.42

No voi ihme sentään, klo 9.51, tämä on satumaa, jossa saa kysyä, onko amadeus mukana vainion konsertissa vai ei, ja jos ei, niin miksi nimi oli listalla vielä jokunen aika sitten!! Aivan normaalia pohdintaa. Jos joku jää konsertista pois, hän on joko sairastunut tai priorisoi eli laittaa etusijalle jonkun muun menonsa, tai esiintyminen peruuntuu esim riitojen seurauksena! Ei tässä pidetään ketään missään pumpulissa, hyvänen aika sentään.
Normaalia ihmisten elämää!

Anonyymi La 2.10.2010, klo 09.38

9:51 Kommentti johon viittasit ei vaikuta Amadeuksen fanin kirjoittamalta ja silti yrität sen perusteella mollata kaikkia satumaalaisia Amadeus-faneja. Ota huomioon ettei tämä ole Amadeuksen virallinen fanipalsta vaan yksi Ylen artistipalstoista, joissa käy kommentoimassa muitakin kuin kyseisten artistien faneja. Sama asia varmuudeksi rautalangasta väännettynä: älä leimaa kaikkia faneja Amadeuksen "vihamiehiksi" yhden kommentin perusteella.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 09.34

Tuolla faniklubissa kirjoitettiin vielä pari päivää sitten varmana tietona että Amadeus on mukana Vainion Tampere konsertissa jonka YLE taltioi. Fanitädit hehkuttivat asiaa. Itsekin hämmästeli tietoa, kun tutut menossa ko konserttiin eikä Amadeus ole esiintyjälistalla. En rupea kinaamaan. Kuka tietää?

Anonyymi La 2.10.2010, klo 09.33

Hei tuntematta asioita tarkemmin, tiedän että jotain myöhästelyä tms, ja eihän keikkaväki tykkää tietenkään.

Ottakaa huomioon että jokainen vastaa omasta kirjoituksestaan täällä. Jos kirjoittaja 9.30 ihmettelee tuota asiaa, hänellä on siihen oikeus ja jotain kautta hänelle on syntynyt tuo käsitys kyseisestä artistista. Ihmisethän muodostavat tietyn kuvan artistista lehtijuttujen, keikoilla käyneiden ihmisten juttujen perusteela ja artistin tv-esiintymisten perusteella.
No minäkin olen jotenkin useassa kohtaa ollut kahden vaiheilla, mistä oikein on kyse.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 09.29

Kysykää Amadeukselta miksei se esiinny Ile Vainion konsertissa.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 09.28

Faktoja pöytään kaipaan minäkin.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 08.46

Mistä tiedät, että suhteet on pilalla, on aika kovaa tekstiä julkisesti kirjoittaa näin.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 08.41

Ihmettelen miten Anneli Sari uskalsi ottaa kiertueelleen Amaduksen. Suhteet levy-yhtiöön ja keikkajärjestäjiin on pilalla koska Amadeus on epäluotettava.

Anonyymi La 2.10.2010, klo 08.30

Tuovi, tuo lämmin ja viisas fani, joka aikoinaan oli - ainakin Tuovi-niminen oli - aktiivinen faniklubilainen, kirjoittaa jälleen tärkeää asiaa, viitaten minun mielestäni selkeästi lähifaneihin, jotka tuolla aktiivisina toimivat:
"Kilpailu on kovaa, kuka onkaan se läheisin, kaunein, puhtain ja rakkain."
Eli ymmärrän, että Amadeukselle läheisimmäksi päässyt.

Juuri näin. Ja Tuovi viittaa myös eristäytymiseen, jonka fan club nyt on siis tehnyt.

Huomasin myös Amadeuksen kotisivujen fanilta tulleen kirjoituksen, jossa hän toteaa että joku satumaalainen "varmasti potee omaa katkeruuttaan kun ei itse ole päässyt yhtä lähelle (Amadeusta)". ELi takoitetaan kai ei ole päässyt touhuamaan faniklubissa ja sitä kautta sinne amadeuksen lähelle. Tulkitsen minä näin tuon kirjoituksen.

Kuinkahan moni meistä tämän palstan kirjoittajista haluaisi tuonne mukaan?
OMasta puolestani vastaan: en missään tapauksessa, pois se minusta!
T.Tiger

Anonyymi La 2.10.2010, klo 07.39

Olemme ihan julkisesti keränneet tutustumista varten sivun, josta käy ilmi myös suurin osa moderointipolitiikastamme.

Kommentoinnissa hyvä muistisääntö voisi olla se, että minkä sanoisit tuntemattomalle ihmiselle suoraan kasvotusten, on se todennäköisimmin asiallinen kommentti.

Olemme myös useaan kertaan pyytäneet ottamaan henkilökohtaisesti yhteyttä palaute-lomakkeen kautta, jos haluatte vastauksia ylläpidolta. Moderointilinjasta purnaaminen kommentointialueella ei ole rakentavaa keskustelua - varsinkaan jos se koskee jonkin muun sivuston ylläpitoa, josta me emme ole vastuussa. Se asia kuuluu sivustoille itselleen, joten palaute kannattaa kohdistaa sinne.

Ainoa puoli minkä me Satumaan ylläpidossa otamme on terveen ja positiivisen keskustelun puoli.

ylläpito_jari La 2.10.2010, klo 00.25

Minäkin olen issessein monta kertaa miettinyt, että mikä kumma taika ja salaisuus se tuossa Ampussa on, kun laineet lyövät aina välillä niin kovina. Onkohan kenenkään muun artistin kohdalla näin?! Olen monesti ajatellut, että tässäkin hommassa on kolikolla ainakin se kaksi puolta. On suurta ihailua, jopa palvontaa. Sitten toisaalta Ampun fanitus on saanut sellaisia piirteitä, joita hyvin kuvaa sana epäterve. Liian monta kertaa unohdetaan itse Amppu ja tosiaan helposti tuijotetaan siihen omaan napaan. Näin olen kokenut.
Airista vielä, minä ainakin nostan hattua Airille! Oli hyvin kuvattu AmpunLaumaa kommentissa 22.18. Mukavaa myöhäisiltaa Ampulle ja AmppuLandialaisille! T.Elisa

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 22.55

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä