Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Kun Amadeuksen levymyynti oli noin 7000 kpl niin mitä jengiä tuolla sivuilla käy noin paljon??? Tutkimattomat ovat Herran tiet, totesi mummoni kaikkeen mitä ei oikein ymmärrä...

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 14.29

Onhan monilla varmaan esim.päivän Ampun sivu auki ja käyvät välillä katsomassa onko mitään uutta silloinhan ei pitäis laskurin pyörahtää ?,on käynyt vaan mielessä että ottaako laskuri kaikki otsikot missä käyt katsomassa ! Jos yli satatuhatta noin lyhyessä ajassa,ja kun miettii kauanko sivu on ollut toiminnassa ja paljonko on kommentteja kirjoitettu ! Kaikkea sitä tulee joskus miettineeksi :)

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 13.55

Mielestäni kävijälaskuri toimii niin, että kun menet sivulle siitä tulee yksi käynti. Mutta minulle on käynyt monesti niin, että olen jäänyt jumiin ja joutunut sivun sulkemaan, sitten kun menen uudestaan sivulle vähän ajan kuluttua niin siitä tulee taas uusi käynti. En ollenkaan ihmettele Amadeuksen sivujen kävijämäärää, eihän tarvitse mennä ollenkaan Fan Club sivulle, jossa on se keskustelupalsta voi katsella muita sivuja. Silloin kun noille Fan CLub sivuille vielä pääsi en todellakaan aina siellä käynyt. Aikoinaan kyllä kovasti ihmettelin Euroviisujen äänestystä netissä, kun Eläkeläiset johtivat äänestystä melkein heti alusta n. 52% en muista ihan tarkkaa lukua olihan se välillä vissiin 48%, mutta suuri oli ero muihin koko ajan.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 12.41

Eilisen päivällä kirjoittamani kommentin sanavalinta oli kai hieman harhaanjohtava, en todellakaan tarkoittanut alamäen alkamista kirjautumisen vuoksi, vaan tuosta hauskasta törkyturpakommentista. Kaikkihan ei tuollaista ymmärrä, jos vitsiksi oli tarkoitettu, siitäpä saattaapi jokunen fanituinen ottaa nokkiinsa ja tuumata, ettei tukita, kun ei tykätä. Itse olen Satumaa-apinalauman sellainen jäsen, että en vähistä säikähdä. Taidamme muuten olla pitkäikäistä sukujuurta, eikös tuo Cheta ole vieläkin elossa, joten ei hätiä mitiä.
Nyt aijonkin jäävätä itseni hetkeksi, ei kai minunkaan alvariinsa tarvii täällä mölistä!
A-K H.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 11.58

Niin Hywää ja Hauskaa WiikonLoppua Kaikille! Noitukkakin lähtee nyt Lakaisemaan Luudalla BambuMajaansa ja tahdin otan J. Karjalaiselta…
http://www.youtube.com/watch?v=BwEgKEA5PqQ

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 11.50

Kaunis kirjoitus Tuovilta, joka oikeasti Fani. Piirien ulkopuolelta...
Luin tätä Tuovin lausetta moneen kertaan ja uskonpa hänen tietävän paljon ja enemmän kuin fiksuna haluaa täällä tai muualla revitellä: "Hienoa myös, että pääset Amppu Ranskaan ja toivonkin, jospa näkisit kaukaa mitä lähelläsi tapahtuu."
Hmmm, mitä lähelläsi tapahtuu. Saara

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 11.11

Kiitos Sinulle, TörkyTur...eikun HuuliNoitukkainen siellä Amppu-ApinanLeipäPuun ylimmissä oksistoissa! Elokuvan "Kaksipäisen kotkan varjossa" CD:nkin omistajana olen nauttinut monista sen hyvistä lauleloista. Vinkkisi lisäksi Ruskan värit tai Jotain jää...oikein muistolauseeksi asti. Vahvat naislaulajat, loirit, kirkat, juhatapiot - heistä löytyy aina lohtua ja toivoa omiin tarpeisiin ja SatuMaisiinkin. Hyvää vkonloppua kaikille! KT

P.s. Amppu-KingKongin hellään ja suureen syliin onneksi mahtuu koko SatuMainen A-pi-na-Orkesteri banskuja bobsimaan.

P.p.s. Täten julistan vielä sAMAlta istumalta Amppu-SadeMetsään ikuisen HakkuuKiellon SatuMaa-HengitysKapasiteetin turvaamiseksi!

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 11.08

Ampun Blogissa on lisää terveisiä myös SatuMaahan:) Hyvää ViikonLoppua Amadeus!

t: Noitukka

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 10.38

Huomenia SatuMaan KaikenKarvaiset Asukit! Itse EläinTarhan Tirehtööri vaiko vallan Apinoiden Kuningas on eilen puhunut - ugh! - ja siihen on tyytyminen. Ei muuta kuin BanaaniBirtelöt Iloisen Törkyisesti Huulille, Liaanit Heilumaan ja SadeMetsän Raikasta Ilmaa Hengittelemään...

KT kiitti linkistä, kyllä se Elämä Jatkuu täällä SatuMaassakin. Anneli Saaristosta tulikin mieleeni seuraava laulu
http://www.youtube.com/watch?v=3FC_obameQw&feature=related

Hyvät PäivänJatkot!
t: LapinTörkyHuuliNoitukkka

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 10.20

Kiitos Airi mielenkiintoisesta ja valaisevasta kirjoituksesta. Iloitsen Ampun pääsystä tähän projektiin, antaa oppia koko elämää varten.
Hyvä tässä on odotella esitystä. Hienoa myös, että pääset Amppu Ranskaan ja toivonkin, jospa näkisit kaukaa mitä lähelläsi tapahtuu. Ei ole kiva jos kantapäät on jatkuvasti kovilla. Sekin vaikuttaa koko uraasi.

Jaksele parhaiten ja tsemppiä tuleviin näytöksiin.

Tuovi Pe 1.10.2010, klo 09.56

Asiasta toiseen....miten nuo laskurit oikeesti toimii ? jos menet artistin sivulle,tulee yksi käynti,jos katsot kuvat,videot ym.niin laskeeko se ne kaikki erikseen käynneiksi ? Tuo Ampun sivujen kävijämäärä on kyllä suuri kun vertaa mitä siellä on kirjoituksia !

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 09.50

Hei, nyt kun täällä satumaassa saa edelleen hengittää ja pääsy A-sivuille vain "seriffille tiedot" -kautta, niin toivottavasti tätä sivua ei epäasiallisilla kirjoituksilla häiriköidä! Jottei tätä suljeta ja mihinkäs me sitten menemme?
Miust ei ole seriffin asiakkaaksi, oon aina vältellyt tuommoist... Saara

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 09.48

Asiaton kommentti poistettu

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 09.40

Asiaton kommentti poistettu

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 09.38

Hei, eiköhän SatuMaa säily elävänä, kun Airi antaa Ampun haastatteluja ja muita ajankohtaisia juttuja Ampusta. Ja monet Ampun videonpätkät on aina JuuTuupelossa. Ja meidän ja Ampun HöpönLöpöt vielä joka väliin, niin hyvä tulee edelleenkin!

Tämän syksyn Ensimmäistä Joulua eli TP-konserttia odotellessa ostin lohdukseni itselleni ensimmäisen joululahjan, juuri ilmestyneen Toivelaulukirja 20. Siinä kuin tilauksesta on se tuttu kappale "Alfonsina ja meri". Anneli Saariston (v. -85) suomalaisesta versiosta olen aina pitänyt, mutta Anneli Sari saa siihen vielä enemmän dramaatiikkaa. Tässä yksi versio kymmenistä, jotka löytyy JuuTuupelosta. Valssintahtinen upea, syvällinen kertomus ja kappale, jonka voi esittää monella lailla, rauhallisemmin tai dramaattisemmin, jopa ei-valssimaisestikin. Selatkaa sellainen versio, joka miellyttää teidän sieluelämäänne ja tukee Amppu-RytmiHäiriöitänne! Minä takkuan pianonuottieni kanssa ja ""nautin"" ;) Terv. KT

http://www.youtube.com/watch?v=elFfCLa6wNM

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 09.14

Asaiton kommentti poistettu

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 09.13

Mielipiteitä kun saa esittää, niin mielestäni Amadeuksen olisi pitänyt laittaa yli-innokkaat fanit etäämmälle jo heti levynjulkistamistilaisuuden jälkeen! Jatkuvat kysely faneilta onkoo tämä hyvä näin ja mitä sanotte tästä johti siihen että fanit (2-3kpl) tosiaan alkoivat neuvoa joka käänteessä ja kotisivujen kautta ovat luoneet kaikille ihmisille, jotka sivuilla käyvät (100 000 käyntiä just rikki) tietynlaisen kuvan amadeuksesta: kypsempien tätien ja setien suosikki. Keskustelu ja kommentointi keskustelupalstoilla antaa osviittaa fanien iästä. Ei tarvitse olla kummoisetkaan tutkijan lahjat, että pystyy päättelemään. Tämä kuva on aika monella ihmisellä, kun kuuntelee radiota, ihmisten keskusteluja, lukee lehtiä jne.

MUTTA: otetaan huomioon se, että ehkä tämä juuri on Amadeuksen toiveiden mukaista. Emme tiedä!

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 09.10

Vihdoin saatiin uusi artikkeli Amadeuksesta. Kommenttia muokattu ylläpidon toimesta Täällä saa kirjoittaa ne jotka haluaa, Amadeuksen sivuilla samoin ja vaikka molemmilla. Uusia klupejakin saa perustaa. Kommenttia muokattu ylläpidon toimesta

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 09.07

Asiaton kommentti poistettu

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 08.51

Hei klo 9.40 Kirjoittaja 9.02 ei loukkaa ketään, ei etenkään Amadeusta.
Nyt rauhoitumme, minä ensimmäisenä. Jotta tätä kirjoittelua ei suljeta.
Toistaiseksi Airin kopista kuuluu zzzzzzzzz.... nukkuu, hiljaa hiivitään ohi...

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 08.49

Runsaat kaksi viikkoa kun alkaa Taivaan Portit kiertue alkaa. Sen jälkeen varmasti kuulemme Amadeuksesta lisää. Ei tämä kirjautuminen ilmeisesti paljon vaikuttanut Amadeus faneihin, saammehan me täällä kirjoitella.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 08.47

Asiaton kommentti poistettu

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 08.40

Kirjoittaja 9.02 tarkoittaa minun mielestäni - ja teksti sopii just siihen näkövinkkeliin - että faniclubissa on 2-3 hlöä jotka komppaa koko ajan toisiaan ja sitten ne muut ovat hiljaista seurakuntaa, joilla ei ole sana ja kynä hallussaan, ja he tyytyvät sitten toistelemaan että juu, piip puhuu asiaa ja piip sanoikin jo kaiken. Hih...

Ok, taidamme kohta herättää airin....

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 08.30

Aika rankka väite, että Satumaassa olisi vain 2-3 fania jotka eivät halua kirjautua A.n sivulle. Sehän tarkoittaisi että Amadeuksella olisi yhteensä vain n. 10-15 aktiivifania? Sitähän et kai kuitenkaan tarkoittanut 09.02?

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 08.23

klo 6.12 !! Minä en luovuta tietojani kotisivujen ylläpidolle ja sisäpiirille. En ikinä! Luottamus on 0%.

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 08.23

Hei 8.29 Olen samaa mieltä, että kotisivut ovat nyt pienen piirin hallussa. Mutta heillä on siihen täysi oikeus ja myös Amadeuksen hyväksyntä. Amppuhan itse hyväksyi kirjautumisen! Rennommalla asenteella hän olisi voinut heittää ehdotuksen kirjautumisesta ropukoppaan ja todeta, että minun sivuilleni, no ei kiitos, ei ainakaan tässä vaiheessa! Levykin tulossa, mistä fanit saavat minusta tietoa, haloo!!

Alamäki? No tuskinpa ura ja menestys on kotisivuista tai nettikirjoittelusta kiinni! Tai siitäkään, mitä muutama innokas täti-ihminen kotisivuilla kirjoittelee. Muutamat fanit ovat kotisivujen johtohahmoina ja aktivisteina ja päällepäsmäreinä päässeet lähelle Amadeusta ja hänen lähipiiriään, ja siitäkö on syntynyt tämä asenne meitä rivifaneja kohtaan, jotka emme "saa" sanoa mitään, koska emme "tunne" Amppua jne jne.

Mutta meilläpä on tämä Satumaa ja Satumaan keskustelun hyvänä hengettärenä toimii Airi, jolla kuitenkin näkemystä ja kokemusta artistien "nousuista ja laskuista" ym ehkä pikkaasen enemmän kuin meillä tai muilla A-faneilla monellakaan edes yhteensä, luulen näin. Siksipä tämä keskustelu on keskustelua, mielpiteiden vaihtoa, eikä parin fanin monologia, johon seurakunta hymisee aina "amen".

Oikein hyvää päivän jatkoa kaikille sähisee T Tiger

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 08.21

Klo 6.12, puhut täyttä asiaa. NÄIN ON! Tähän voidaan yhtyä suurella porukalla!

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 07.54

Asiaton kommentti poistettu

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 07.29

Asiaton kommentti poistettu .

Anonyymi Pe 1.10.2010, klo 05.12

Hyvää ilta yötä Satumaan Amadeus fanit. Amadeus oli näyttänyt käyvän täällä ja selostavan kirjoittautumis tavoista.Amadeus ei todellakaan halua jakaa faneja mihinkään kasteihin. Ystävät ja vihamiehet, miksi me aina yritämme kuulua johonkin ryhmään,eikö me voida tai osata olla YHDESSÄ. Kun lueskelin noita kommentteja, niin aika suuri prosentti oli "valittamista" jostakin. KOmmenttia muokattu ylläpidon toimesta Mielestäni Amadeus on ansainnut ainakin kahdet sivut.Kukaan ei ole pitänyt Satumaata huonompana,jotkut ovat saattaneet väsyä ikuista narinaa jostakin asiasta. Tiedän,että en ole keisarin ystävä,mutta tämä oli sanottava. Hyvää yötä ja kauniita unia AmadeusLandian väelle

ippa To 30.9.2010, klo 23.49

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä