Amadeus: Lööpit ärsyttivät ja vihastuttivat

Amadeus: Lööpit ärsyttivät ja vihastuttivat

Ajankohtaista - Ti 26.4.2011, klo 08.55

AmadeusAmadeus

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

971
tykkää tästä

Amadeus Lundberg valittiin tangokuninkaaksi kaksi vuotta sitten vain 20-vuotiaana. Tangokuninkuusvuoden aikana hän oli julkisuudessa esillä niin hyvässä kuin pahassa. Vaikka nuori laulaja yritti keskittyä musiikkiin, lööppiotsikoita oli vaikea olla huomaamatta. "Oli hienoa nähdä, miten ihmiset tykkäsivät ja liikuttuivat tulkinnoistani keikoilla. Mutta eihän sitä voinut väistää, että keikkamatkoilla huoltoasemilla joutui huomaamaan ne lööpit."

Aluksi Amadeus yritti olla noteeraamatta otsikoita, aikaa myöten ne kuitenkin mietityttivät yhä enemmän. "Mitä enemmän aikaa meni, sitä enemmän ne alkoivat ärsyttää. Tuli vähän semmoista vihaa", Amadeus kertoo.

Lööpit eivät tukeneet taiteilijanalkua

Amadeus uskoo, että keikoilla käyneet fanit ovat saaneet laulajasta ihan eri kuvan kuin lööppejä lukeneet ihmiset. "Ei noissa lööppijutuissa ainakaan ole yritetty tukea nuorta taiteilijanalkua. Telkkariohjelmissa ei niinkään joutunut vääristelyn kohteeksi", Amadeus toteaa.

Viime aikoina Amadeus on ollut poissa median kirkkaimmasta valokeilasta. Musiikkia hän tekee kuitenkin edelleen ja keikkailee siskojensa Gildan ja Miritzan kanssa. Suunnitteilla on myös uusi levy, jolle Amadeus laittaa kovia odotuksia.

Amadeusta haastatteli Yle Lahden Mikko Tuomikoski.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (628)

Hyvä A. Juuri samoin ajattelen, että faneja taas morkatan. Ippa tuossa heti iski muiden fanien kimppuun väheksyvillä viesteillään. "Voi anteeksi olemassaoloni". Jos tuo ei ole v - sanonko mä sen sanan jota paljon kuulee, no en sano ;-) - niin mikäs sitten!

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 12.34

pe6.5, klo.01.44 tuotan sinulle suuren pettymyksen, olet aivan väärässä, sanonpa nyt sinulle ja pistä se sinne aivosopukkaan, AMPPU EI OLE UNOHTUNUT EIKÄ UNOHDU KOSKAAN.

Olen niin suuresti pettynyt tänne satumaahan sivuille kirjoittajiin en Amppuun, nytkin ensin odoteltiin Ampusta uutta juttua kun se tuli niin eipä paljon muuta kuin Ampun sekä fanien morkkausta, yäk.

A. Pe 6.5.2011, klo 11.46

Minua ainakin kummastuttaa jos sanotaan "hän luo uraansa,mikä ei ole välttämättä tanssipaikkojen kiertelemistä" ? ja parhaimmillaan suurilla estrareilla,voi olla silloinhan se tarkoittaa että keskitytään klassiselle puolelle ?! no,ei sinnekkään tuosta vaan mennä !

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 11.37

Jos haluaa ääntä kouluttaa,silloinhan paras tapa on että olis mahdollisimman paljon esiintymisiä !

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 10.57

Kyllähän nuo esiintymiset hyvin vähäisiä on ! Tänä päivänä pitää mennä vaikkapa "kieli vyön alla" jos meinaat pysyä pinnalla,kansan suosiossa (eikä vaan muutamien fanien ) uusia nuoria artisteja tulee jatkuvasti. katsotaanpa vaikka Idols ehdokkaita,mikä kannatusjoukko kaikilla ! Kyllä se näkyvyys on ehdoton,jos meinaat menestyä jatkossakin.

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 10.48

Hyvät Satumaan fanit

Olen ymmälläni Teidän kanssanne.Kerron mitä tahansa ja miten tahansa,saan aina ryöpyt niskaani.
KT kiitos,kun ilmeisesti ymmärrät minua.
Amppu ei ole kynämies,sen me kaikki tiedämme.Mutta emme mekään taida ainakaan kaikki olla laulajia,siispä meidän tulee hyväksyä tilanne tällaisenaan.
Amppu kyllä kirjoittaa,mutta harvakseltaan.
Keikkoja on melko vähän,mutta AMPPU KOULUTTAA ÄÄNTÄÄN,äänialan laajentuminen on selvästi havaittavissa..Maneerit,joista on valitettu,ovat vähentyneet huomattavasti.Samoin artikulointi juonnoissa on tullut selvemmäksi.
Live äänite,jonka pitäisi olla saatavana tänään näyttää tämänhetkistä tilannetta.

Täällä puhuttiin fanien iästä,konsertti yleisö on suurimmaksi osaksi mummoja ja vaareja,mutta yleisöä ei taida voida valita
Toivottavasti en pahoittanut kenenkään mieltä,ei ole tarkoitus.
En ole tarkottanut ivailla,sanankäyttöni ei ole tarpeeksi hyvä.Sorry!

ippa Pe 6.5.2011, klo 10.44

Minä en ainakaan tiedä, mitä Ampun pitäisi tehdä toisin. Hän esiintyy ja tekee työtä. Hän kehittää ääntään ottamalla laulutunteja hyviltä opettajilta. Pitäisikö Ampun liittyä siihen suureen joukkoon, joka suurinpiirtein kieli vyön alla(anteeksi ruma kielikuva) rientää paikasta toiseen vain sen takia, että pysyisi mukana kilpailussa.
Amppu on ja tulee pysymään sydämmeni laulajana. Aikanaan Prinsessa Diana oli sydänten prinsessa, Amppu on mielestäni sydänten laulaja.

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 10.03

Kiitos, Ippa, selonteostasi Kanneltalolta! Hyvä, että taas jaksoit lähteä nautiskelemaan ja arvioimaan;) On aina mukavaa ja tarpeellista kuulla Ampun kehittymisestä artistina. Tekstin sisäistäminen, muu tulkinta ja fraseeraus, toimiva yhteistyö säestäjän kanssa, varmasti myös artikulointi olivat siis kunnossa. Ehkä Ampun lumovoima vie kaiken huomion, että minäkään en enää kovasti valittaisi siitä Täysikuun "jaosta", you know;) Ampun yksi vahvuus on tuo loistava improvisaatiokyky ja etenkin jatsahtavat otteet, joita näyttää kaipaavan jäykkien jyhkytangojen ja vastaavien väliin. Hyvä niin!

Vaikka, kuten aikaisemmin sanoit, ei olekaan tarkoitus aina arvostella (ainakaan niiden minun heittelemien) kovien kriteerien mukaan, luotan, että selvität meille myös Ampun kehitettävät alueet, koska kehittyä pitää - hyvänkin taitelijan! Kiitos...KT

P.s. Tein toivomuslistan eli toivon:
- Ampulle tiivistä työotetta ja itsensä kehittämistä
- Ampulle hyvien ikivihreiden joukkoon uudempaa musiikkia monipuolisesti
- keikoille nuorempaa sakkia ehkä sen uudemman musiikin myötä
- nettisivuille myös nuorempaa väkeä hehkuttelemaan ja arvioimaan jo senkin takia, ettei kyllästytä toisiimme, kun täällä on enää vain kourallinen tai kaksi meitä VakiFanituisia, meitä vihattumpia ja teitä mukavampia...;););)
- vielä Ampulle tiiviimpää yhteydenpitoa nettikuvioissa kuten muutkin artistit pitävät (esim. Tuiskun Antti & tiimi ja monet muut pitävät lähes päivittäin yhteyttä faneihinsa)

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 09.28

9.32 Amadeuksella on kourallinen lähifaneja, kuten esim Ippa-nimimerkki, ja se näyttää riittävän Amadeukselle. Totta himskatissa Amadeus tietää, että Ippa tulee näille sivuille ja kotisivuille ja kertoo esim että "tapasin Amadeuksen konsertin jälkeen ja hän kertoi mulle yhtä ja toista, mutta enpäs kerro teille, repikää siitä!". Mitäpä se aiheuttaa: fanit sanovat ADIOS.

Olen tavallisena fanina pyörinyt tässä vuoden ja en ole yhteenkään kysymykseeni saanut Amadeuksen vastausta! Kysymykseni on ammuttu alas Amadeuksen kotisivuilla saman tien muiden fanien toimesta. Sama kohtalo on ollut siellä joillakin muillakin. Esim eräs ystävällinen kirjoittaja kyseli siellä miksi Amadeus ei enää keikkaile. Voi miten Ippa-nimimerkki haukkui kyseisen kirjoittajan maan rakoon asiattomasta kysymyksestä! Fani kysyi siis asiallisesti miksi esiintyvän artistin työtä tekevä artisti ei keikkaile!

Miksi Amadeus ei saanut vastata, vaan joku fani vastaa!? En tajuu.

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 09.13

08:59 Kannattaa miettiä miksi Ampun sivuilla kirjoitetaan ! Fanit ei pysy ajan tasalla (vain muutamat ) halutaan tietoa missä mennään ? Miksi ei ole keikkoja jne. Amppu ei vastaa kusymyksiin kun häneltä on jotain kyselty ? Jos muutamat artistit vastailevat fanien kysymyksiin,eipä heidän tartte silloin pahemmin kommentoida,kuin kiitellä menneistä tapahtumista ym,sillä he ovat ajantasalla idolinsa tapahtumista !

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 08.32

No miun mielestä on nimenomaan Amadeus unohdettu ja tästä keskustelusta on tullut sellanen kohtaamispaikka muuten vaan. Eihän täällä Amadeuksesta kirjoiteta. Ja olenko ymmärtänyt oikein, että Amadeus ei edes käy täällä itsekään, tosin ei käy omillakaan sivuillaan vastailemassa kenellekään, kertoi tuttavani. Eli kovin etäistä linjaa pitää tavallisiin faneihinsa sosiaalisen median aikoina.

Esimerkiksi Marko Maunuksela vastaa suunnilleen kaikille, jotka esim kommentoivat keikkoja tai haluavat kysyä jotain. ELi Maunukselan sivuilla on napakasta esim "Kiitos hyvästä keikasta". Ei tarvitse kirjoittaa puolta metriä ylistäviä adjektiiveja, fanit tajuavat kyllä!

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 08.15

Ei ole Amadeusta unohdettu, katsokaapa kuinka paljon on muiden
artistien sivuilla kommentteja. Täällä vaan on samat kirjoittajat ja
aina samat asiat, oli aihe mikä hyvänsä.

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 07.59

Huomenta klo 6.59 No miksi et kirjoita entisellä nimimerkilläsi? Onko Amadeuksen fanittamisesta kadonnut "se jokin", kun joukot tosiaan lymyilevät jossain. Ei kotisivuillakaan tapahdu enää mitään! Missä ovat suuret hehkutukset Amadeuksen ihanuudesta ja loistavasta tulevaisuudesta!
Ippa kirjoittanut eilen konsertista, entisinä aikoina siellä olisi kymmenen samanhenkistä kirjoitusta tai vastausta Ippalle. "Amadeukselle tsemppiä" henki puuttuu kokonaan. Ja älkää vastatko, että "ei voi kirjoittaa kun joku aina sanoo jotain", höpön löpön. Kotisivuillahan artistia kannustetaan, jotta iso kansakin sen nälee, että jotain on menossa jne. Nyt kun joku satunnainen ihminen käy Amadeuksen sivuilla: zzzzzzzzzzz. Siellä nukutaan!

Oon samaa mieltä, että uutta ilmettä kehiin ja sassiin, jos Amadeus aikoo keikkua kansakunnan muistissa.

Heissulivei Pe 6.5.2011, klo 06.39

Huomenta, en ole kyllästynyt!

Yksi heistä Pe 6.5.2011, klo 05.59

Ja missä Tuovi, Liisa, Anneli, A., A, Anu??? Kyllästyivätkö jo Amadeukseen, kun esiintymisiä on niin harvoin, eikä ura oikein tahdo päästä alkuun ainakaan toivotulla tavalla tai nopeudella. En tiedä!

Anonyymi Pe 6.5.2011, klo 00.44

Lisäisin vielä missä ovat Eira,Marja Tuula (Tuula Maria) Kalevi ja monet muut ? eipä ole moneen kuukauteen mitään kommentoineet,ainoastaan Ippa !

Anonyymi To 5.5.2011, klo 23.18

20:37 jus noin uusia tulossa!

Anonyymi To 5.5.2011, klo 22.27

Ippahan on Ampun lähi fani ! Mutta missä ne muut ovat ?? eivät ole aikoihin kommentoineet edes Ampun omilla sivuilla ? Minusta tuollainen liika Ampun tumpputus ei ole hyväksi! Jos Puhelinlangoilla olet ollut useasti ja toivonut Ampun kappaleita niin miksi suuri yleisö ei ole kiinnostunut ? meinaan keikkakysyntään ? minusta pitäis panostaa nuorenpaan kuulijakuntaan jos vielä meinaa menestyä,ei ne mummelien toivekappaleet pitkälle pötki,uutta ilmettä kehiin !

Anonyymi To 5.5.2011, klo 22.23

Heissulivei,Olen vähennellyt kirjoittelua ,sillä kirjoittelin aikanaan TÄNNE PALJON.

Hyvä Heissulivei,minulla ei ole ollut tapana valitella toisilla sivuilla asioita.Kerran sorruin AMADEUS FAN CLUBIN sivulla sellaiseen ja se riitti minulle.

Sanotte,että kirjoitan hyökkäävästi,miksikähän,lieneekö syynä se,että täällä parjaajat käyvät kimppuun heti,jos kirjoitan jotakin.

Kirjoitin tänne keikoista pyynnöstä.Ymmärrän,että jotkut haluaa kuulla kniistä.

ippa To 5.5.2011, klo 22.05

To 5.5.2011, klo 22.39 Lyhyt ja asiallinen kysymys nimimerkki ippalle, koska ippan kommentti oli provosoiva ja pilkkaava.

AnonyymE To 5.5.2011, klo 21.57

20.52 Sinunko tekstisi oli esimerkki asiallisuudesta?

Anonyymi To 5.5.2011, klo 21.39

klo 20.52 tuo Ippa-nimerkki on jo vuoden uhonnut tuota samaa että nyt minä vähennän kirjoittelua ja nyt en enää kirjoita ja sitä sun tätä, ja kirjoittaa kuitenkin tänne jotain provosoivaa ja riitaa synnyttävää, ja sitten menee kipin kapin kertomaan Amadeuksen kotisivuille että minä kirjoitin Satumaahan jne, ja kyllä siellä on kamalaa keskustelua. Muistattekos Tuntemattomassa Sotilaassa sen yhden hahmon, joka aina kävi aiheuttamassa riitaa jossain porukassa ja lähti sitten naureskellen pois.

Eihän tässä mitään, jokainen saa käyttää näitä keskustelupalsstoja omalla tavallaan, kun viestit kuitenkin asiallisia.

Heissulivei To 5.5.2011, klo 20.36

Kommentoija 20.52.Olisikohan niin,että metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan;)

ippa To 5.5.2011, klo 19.57

Miksi Ippa olet niin hyökkäävä?

AnonyymE To 5.5.2011, klo 19.52

Hei nimimerkki Ippa, jos tarkoitat, että käynnit Amadeuksen keikoilla vähenevät, niin tottapa turiset, että vähenevät ihan kaikilta Amadeus-faneilta, kun niitä keikkoja ei juurikaan ole näköpiirissä!

Ja eikös Lauri Tähkäkin tupsahda nyt soolouralle, ja tulee uusi Idols-tähti (ja se ihana Ilpo sieltä kisasta tekee jo levyä), ja heinäkuussa uusi kuninkaallinen räjäyttää itsensä vuodeksi tiiviiseen keikkatahtiin!

Ettäs näin.

Anonyymi To 5.5.2011, klo 19.37

Hei Satumaalaiset,jos kestätte,niin lukekaa Ampun sivuilta kuulumisia.
Minä olin innoissani Remun tapaamisesta,koska olen vanhoilla päivilläni tutustunut hänen musiikkiinsa.

Kiitos,kun jaksatte aina ottaa kantaa sepustuksiini!
Ilouutinen teille,sepustukset vähenevät,koska keikoilla käyntini vähenevät varmaankin fyysisistä syistä.

Kaikkea hyvää kesäänne!

ippa To 5.5.2011, klo 16.24

15.43 meikäläisellä on tosi rento olo,samaa ei voi sanoa kaikista.Onkohan tässä nyt oikeat sanat yyyyhdessä ja eeeeerikseen.Perästä kai kuuluu,pilkun.....viilaus on tarkkaa puuhaa,vähä niinku,no olkoon........

Anonyymi To 5.5.2011, klo 14.58

Kirjoittaja 14.58 Rentoudu ny, kevättä rintaan ja suu makiaks!

Anonyymi To 5.5.2011, klo 14.43

Hei klo 14.58 Kevätaurinko on yhdyssana.

Anonyymi To 5.5.2011, klo 14.40

Tuossa Otsikosa on että Amadeus valittiin tangokuninkaaksi KAKSI vuotta sitten ? Olisko aihetta lähettää myös Yle Lahteen valitus ?

Anonyymi To 5.5.2011, klo 14.28

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä