Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Missä kaikki on? Minä vaan kysyn?! HU-HUU! Ei kai kaikki satumaalaiset ole livahtaneet Fan clubin pyöröovista sisään, kun täällä ei enää näy enää ristinsieluakaan?????

Anonyymi To 8.4.2010, klo 11.58

Kommentoija 12.36

Kun olet päässyt fan clubin sivuille niin hyvä. Annoin "opastukseksi" tekstin "Hei olet tervetullut ....! Tämä teksti löytyy Amadeus Lundberg sivuilta.
Mutta,kuten tekstissä sanottiin olet tervetullut Amadeus fan clubiin!

Mukavaa päivän jatkoa kaikille tasapuolisesti!

ippa To 8.4.2010, klo 11.54

Eiks kukaan oo ollut laivakeikoilla??? Kuulumisia oltais vailla, kiitos!!!

Anonyymi To 8.4.2010, klo 11.52

Amadeusfanclubin sivuille kyllä pääsee, mutta mitään tervetuliaistoivotusta en löydä. Onko sen takana vielä jotain kirjotuksia, niitä "Satumaan naisia"? APUA! Neuvottu on, kiitos, mutta kai vika sitten "koneessani"!

Anonyymi To 8.4.2010, klo 11.36

Kyllä tangomarkkinoiden äänestys on mennyt aivan farssiksi !! Ei ole enää hauskaa.....

Anonyymi To 8.4.2010, klo 08.35

Hyvät huomenet täältäkin pikaisesti! Ippa, muistakin osallistua ensi vuonna tangokisaan! Olen satavarma, että tuot voiton kotiin. Hauskaa Iltaa Sinulle Amppumme seurassa ja muistakin viedä meiltä AmadeusLandialaisilta terveisiä. Kertomusta ootellaan! Onnea tosiaan KT:n ja muidenkin luomistyöhön tangon parissa! Mukavaa päivää kaikille! T.Elisa

Anonyymi To 8.4.2010, klo 07.06

Hyvää huomenta kaikille tasapuolisesti!

Olen liikenteessä ja tämä kone on vieras,mutta yritän korjailla eilen iltaisen "karttaviestin". Otsikko Amadeus Lundberg HEI olet tervetullut....

KT odotan innolla tangoasi,itselläni ei ole kykyä "sanoittamiseen",mutta muiden tekeleet kiinnostavat. Onnea työllesi.

Muuten harmittaa,kun ei tullut osallistuttua tangokarsintoihin,sillä olen varma,että tämän hetkisistä neljästä kärkiosallistujista löisin sävelpuhtaudessa ainakin kolme.

Se siitä
Rauhallista päivän jatkoa kaikille tasapuolisesti1

Ippa To 8.4.2010, klo 06.57

Kalevi ei halua olla vuorovaikutuksellinen. Kun olen pari, kolme kertaa sanonut hänelle jotain tai kysynyt, hän ei ole koskaan vastannut. Eikä muillekaan, olen huomannut !

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 21.58

Hei taas! Minä olen ehtinyt ajatella, että jospa tämä "viimekalevi" olikin eri mies, mutta voihan "Kalliojärven Kalevilla" tietysti olla muitakin syitä hiljaiseloon. Toivon mukaan ei vaikene loppuiäkseen!
Meikäläinen ei ole ehtinyt vielä tutustua uuteen "tangomarkkinamelodiaan" lainkaan ja eipä oikein muutenkaan sanoittajan lahjoja taida löytyä. Mutta siitä vaan kaikki kynnelle kykenevät rustailemaan. Kovasti minäkin pidän Toivasen sovituksista.
KT, sinulla tuntuu olevan samat konstit Amppu-Ikävän karkoittamiseksi, tosin nykyään se musisointi typistyy enimmäste "tuubin" tuijotukseen. Urkujen soitto on jäänyt vähiin, vaikka vielä sellaiset omistankin. Hyvää yötä kaikille AmppuLandiaan! T.Elisa

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 21.58

Olen antanut itseni ymmärtää, että Kalevi on fiksu mies ja osasi tehdä johtopäätökset taannoisista kirjoitteluista. Kaikkea hyvää Kaleville ja hänen Amadeus-fanittamiselleen.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 21.57

Itse mietin onko Kalevi oikeasti Kalevi ? Hänen piti aikanaan kuulumisia keikalta laittaa ? Sieltä Kalliojärveltä ? Eipä maininnut mitään vaikka kävi näillä sivuilla,kun luki Ampun tulevasta haastattelusta ? Jotenki outoa !

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 21.22

Kommentoija 21.03
Googleta :Amadeus Lundberg fan club...Tulet sivulle,jossa on mm.2 fan clubia.
Me Satumaan naiset kirjoittelemme siihen fan clubiin, jossa otsikkona on "Olet tervetullut......ym."
Toivottavasti näillä tiedoilla löytyy.

Hyvää yötä ja kauniita unia kaikille Amadeuslandialaiselle!

Ippa Ke 7.4.2010, klo 21.18

Hei, onhan teillä jo TangoSanoitusKilpailun lyriikat aluillaan? Tuo melodia, rytmi ja vielä kuviteltu kunnon JyhkyTangon rytke on niin mikatoivasmainen kuin vain olla voi. Säveltäjä on varsin hyvin tunnistettavissa jo muutamasta tahdista. Olen aivan erityisesti pitänyt Toivasen kapellimestaamisesta Tangomarkkinoila näinä vuosina ja hänen UusioTangoRytmeistään ja etenkin sovituksistaan. Aivan fantastista! Oletteko samaa mieltä! Ja nyt saa vielä yrittää kyhäillä Ampulle (valitettavasti vain puoliksi) sopivaa tekstiä. Onnistuuko keltään? Tuo sävel kun soi taustamusana "kaiken aikaa", niin sanat ja ideat varmaan jo pian tulvahtaa nuottipaperille, näin toivon! Nauttiikohan kukaan muu tästä?!? No, eipä se ole ensimmäinen kerta, kun ehdotuksiani/ideoitani ei ole noteerattu, mutta eipä haittaa mitään;););) Pääasia, että Amppu huomaa sivuilta, mitä kaikkea IkiFanit hommailee hänelle;) Öitä kaikille! KT

P.s. Joku fani (en jaksa enää etsiä) huomautti päivällä, että Amppu-ikävänkarkoitus -listastani puuttui kokonaan keikkakertomukset. Odotan myös niitä, mutta minulle on erittäin tärkeitä musisointi ja A-kutimet, joista saan ehkä eniten AmppuElämyksiä ja MieliHyvää eli parhainta terapiaa Amppu-ikävään.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 20.33

Tieto Amadeuksen Kesäillan valssissa esiintymisestä ei ole uusi, vaan viime syksystä jo luvattu. Siitä oli puhetta uudestaan alkuvuodesta! Hyvä, Amppu, Sinua näkee edes telkusta, kiitos!!!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 20.09

Tieto Amadeuksen Kesäillan valssissa esiintymisestä ei ole uusi, vaan viime syksystä jo luvattu. Siitä oli puhetta uudestaan alkuvuodesta! Hyvä, Amppu, Sinua näkee edes telkusta, kiitos!!!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 20.06

Hei, mistä löytää fan clubista sen Ippan kertoman: Satumaan naiset on otsikon "olet tervetullut.." alla... Ja onko olemassa kaksi fan clubia, en ymmärrä! Kiitos neuvoista!!!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 20.03

Luin ilokseni, että Amadeus laulaa kesäillanvalssitapahtumassa.
Varmasti muistan katsoa sen lähetyksen missä Hän laulaa.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 16.38

16.00, heitetään kompostiin tai kaatopaikalle ja vähän äkkiä! No, se on helpommin sanottu kuin tehty, onhan se jo nähty.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 15.12

Niin moni Amppu-fani ja hyvä tyyppi on lähtenyt sivuilta, eikä kyse ole aina "edes" ollut keikkakertomus -asioista. Täällä hyökätään henkilöidenkin kimppuun, kuten tänäänkin, ehkä enemmän kuin asioiden! Esim. Ippa, Elina, A-K H, KT ja jotkut muut saa röykytystä ihan aiheettakin. Persoona vai asia, siinäpä vasta pulma!!! Ihmisessä voi "kadehtia" hyviä ajatuksia, sanavalmiutta, taitoja, tyyliä tai mitä vain ja tuoda sen esiin haukkumisena kuten näillä sivuilla tehdään koko ajan!!! APUA!!!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 15.11

Keksiikö kukaan keinon sille, miten mätä omena eliminoidaan laatikosta?

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 15.00

15.46 Suoraa puhetta ja täyttä asiaa.Tiedämme sen, ettei lapsikaan polta näppejään montaa kertaa samassa hellassa.Harmittaa meidän kaikkien puolesta, jotka haluaisimme kuulla toisten kokemuksia ja jakaa omiamme.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 14.58

Kyllä täällä on mainittu sellaisia sanoja kuin "rehvastelu", "etelän hyväosaiset", "katkeroitunut", "hyvin vihainen" ja "anteeksiantamattoman epätasa-arvoista". Kyllä nämä ja lukemattomat muut ilmaukset menevät hitaampaakin kaaliin ja hillitsevät kertomishaluja.
Ja tottakai jotkut pyytää keikkakertomuksia, nuo edellä olevat ilmaukset vaan latistaa kaiken halun kirjoitella.
One rotten apple spoils the whole barrel.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 14.46

Klo 15.02 ! Eikohän tuo "demonisointi" mee just toisin päin "sivujen" välillä;) Mutta sokeus ennen kaikkea ! Näinhän täällä mennään !

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 14.35

Anonyymi – Ke 7.4.2010, klo 13.43! Eiköhän keikkakertomuksia tänne kuitenkin haluta, ainakin moneen kertaan pyydetään melkein päivittäin!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 14.29

Minä haluan kuulla kaikki keikkakuulumiset vaikka joka päivä ja joka ikinen yö. Hyväosaiset jotka pääse useesti keikoille jos ette kyllästy niin siitä vaan käykää keikoilla mutta muistakaa meitäkin ja laittakaa niitä kuulumisia ja paljon. Ne jotka pääsee harvemmin, kerran kesässä mielen kiinto säilyy Amppuun, ei kyllästy, muistakaa silloinkin laittaa viestiä meille.
Minä olen erittäin ”janoinen” kaikkiin keikkakuulumisiin ja kuulun niihin harvemmin keikoilla kävijöihin mutta se johtuu täysin siitä kun Amppu ei niin kauheen usein keikkaile näillä meidän nurkilla, enkä minä lähde 100 km:n päähän, 40km:ä on minun raja, sen vielä kuljen ”tukka putkella”

KEIKKAKUULUMISIIN

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 14.27

Hei, 13.22! Tangosanoituskilpailun lyriikkaa haparoidessa ja Ampun haastattelua odotellessa sanon vielä tuosta ongelman ytimestä, mikä näyttää edelleen olevan epäselvä tai oikeastaan suuri väärinkäsitys.

Siteeraan vaikka Sinun,13.22, ajatustasi: "On eri asia olla pahoillaan ettei itse pääse, ja se ettei halua muidenkaan pääsevän. Jälkimmäinen on kateutta."

Pahoillaan olen ja olemme "melkein" kaikki, kun ei itse pääse Amppu-LiveTapahtumiin - ja hyvin suruissaan. Siitä, haluaako toisten pääsevän keikoille, on tullut jo alunperin väärä käsitys. Yhdestäkään kirjoituksesta ei ole edes rivien välistä tullut ilmi, etteikö haluaisi toisten pääsevän keikalle. Joku tai jotkut ovat käsittäneet asian noin ja vetäneet siitä sen "kateusbuumi" -ilmiön. Siis jotain ihmeellistä väännettyä väärinkäsitystä kaikki tuo!

Täytyy sanoa, etten ole eläessäni joutunut selittelemään noin yksinkertaisia asioita monisanaisesti ja moneen kertaan kuin täällä SatuMaassa. Oikein jo hävettää ja naurattaa tämä selkokielinen selittäminen itsestäänselvyyksistä!!! Ampun ja oikeuden puolesta aina ja iänkaikkisesti KT

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 14.21

Yksi sivujuonne tässä asiassa on se, että nyt myös fanclub on "demonisoitu", koska siellä on toisenlainen ilmapiiri. Kaikki positiivinen pitää tukahduttaa koska itsellä on kurjaa.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 14.02

Voi sinun kanssasi, Anonyymi – Ke 7.4.2010, klo 12.29! Kirjoittelet aivan hassuja toisista kommentoijista!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 13.54

Kommentoija 14.08
Erinomainen teksti. Kannattaa lukea hitaasti ja poimia asiat ja miettiä, missä mennään ja on menty? Itse mietiskelen myös kirjoituksien tulosta!
Samoin taas kerran mietin näiden sivujen päämäärää!!

Olisi mukava,jos voisimme keskustella asioista kiihkottomasti!!

ippa Ke 7.4.2010, klo 13.23

Kiitos klo 14.08! Tiivistit hyvin sen tunnelman joka täällä useinkin vallitsee. Ja joka lopulta johti siihen että Airi joutui sulkemaan edelliset sivut.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 13.20

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä