Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Hyvää Pääsiäistä Teille Amadeus ja Mariella sekä Läheisillenne myös!

T: LapinNoita

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 23.14

Hei vielä! Tärkeä asia "unohtui", Kiitokset jäi lausumatta! Kiitos Amadeus! Kiitos myös Teille Kaikille Kanssasisarlle ja -veljille, yhdessähän me ollaan saatu Amppu tänne meitä iladuttamaan T.Elisa

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 22.12

Hei taas kaikki AmppuLandialaiset! Ihanaa Pääsiäistä Teille ja tietysti Kuninkaallemme Kuningattarineen ja muine Läheisineen! Olipa saatu kerrassaan Ihania Uutisia Ampulta. Kyllähän me kaikki yritetään olla "AmpunArvoisia", eikö? Jos kerta Amadeus arvostaa meitä noin paljon, niin eiköhän mekin osata arvostaa Häntä?! Puhalletaan nyt vaan siihen "hiileen" ja nautitaan! Sanon taas kerran, että minusta täällä on mukavia ihmisiä, oikein todella. Ihana ajatus, että kaikki uskaltavat tulla tänne omine mietteineen, vaikka ne valtavirrasta poikkeaisivatkin. Varmaan kaikille Amppu on tärkeä! Terveisin Elisa

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 22.05

Hyvää yötä tasapuolisesti ja mukavaa lankalauantaita , sekä pääsiäistä ! Amadeukselle rentouttavaa pääsiäistä, ellei ole keikoilla.

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 21.10

Hei, Anonyymi – Pe 2.4.2010, klo 21.44! Satumaa-sivut täyttää tässä kuussa vuoden eli viime keväänä ja kesällä oli paljon rasismia nimenomaan alkukarsintojen aikaan kohdistuen Amppuun. Kesän jälkeen "lievemmät häiriöt" on nostaneet päätään. Nyt on tulossa uudet sivut, joten nautitaan niistä paremmalla onnella!!! Hyvää yötä!

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 20.52

16:05 Kyllähän Satumaassa myös useampaa artistia on kommentoitu halventavasti,väheksyvästi jne. Mulle tulee mieleen rasistiset kirjoitukset että ne koskee enemmän ulkomaalaisia !! Nyt on kevät ! Tarkoitit varmaan viime kesää ? Täytyy käydä lukasemassa minkälaisia on ne rasistiset ym. kirjoitukset !

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 20.44

Oi, suurkiitos taas, Amadeus, vierailustasi Satumaassa! Näin unta uusista, upeista Amppu-sivuista, mikä näköjään toteutuukin, todella ihanaa!!! Kiitos ahkerasta uurastuksestasi myös niiden mahdollistumiseen ja siitä, että yleensäkin haluat noin hienosti panostaa meihin IkiFaneihisi. Paljon jaksamista Sinulle ihan kaikkeen, mihin ryhdyt! Rakkain, ihailevin ja kannustavin terveisin KT

P.s. Mersukka-tossukat ovat varmaan jo olleet kovassa käytössä. Toivottavasti niillä kaikilla on ollut kiva "nelistää";)

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 20.23

Minusta tuollaisten kielteisten kommenttien kirjoittelu kannattaa jättää omaan arvoonsa, kannattaa ohittaa ne, sehän kirjoittajaa harmittaa eniten!!

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 19.18

Olipa ihana uutinen Amadeus .

Kaikille Iloista pääsiäistä tasapuolisesti !
OP

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 19.10

A July evening, warm breeze in my hair
Then suddenly rocking chair upside down, my cat in the air
Whatever hit me, can´t figure it out
Just faintly remember irresistable smile & eyes of deep brown
And wonderful, divine, unforgettable sound !

Homekorva-mummukalta myöhästyneet synttärionnittelut Ampulle !!!

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 17.41

Voi kiitos kiltti Amadeus, kaikkea kivaa on näköjään tulossa. Hyvää Pääsiäistä.

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 17.18

Kiitos Amadeus,pitkäperjantaista alkaa uusi "elämä"!Kiitos.kiitos!

Mukavaa pääsiäisen aikaa Sinulle perheellesi!

ippa Pe 2.4.2010, klo 16.57

KIITOKSET TAAS SINULLE,AMADEUS,IKIKIITOKSET!!!!!

Sinä Kyllä Pystyt Aina Tuomaan Iloa Ja Valoa Harmainpaankin Päivään Niin Musiikillasi Kuin Koko Persoonallasikin!!!!!

...Ja Kuinkas Ollakaan...Aurinko Pilkistelee Pitkästä Aikaa PilviVerhon Takaa...Tuokoon Alkava Kevät Tullessaan Uuden Alun SatuMaaYhteisöllemme!!!!!

Elina Pe 2.4.2010, klo 16.43

VOI TUHAT TULIMMAISTA! Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan tulevaa!

Kalevi Pe 2.4.2010, klo 16.34

Tuhannen tattista ihana TainnuttajaTenori ja nyt tämä Lyylikki pökrääntyykin sitten tähän paikkaan <3 <3 <3

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 15.55

Hei kaikki rakkaat ihmiset.
Haluan kiittää teitä kaikkia syntymäpäivä toivotuksista, ja olemassa olostanne. Ilmoitan myös että aikomuksissani on niin pian kuin mahdollista luoda omat hienot internet sivut, jolla paljon mahdollisuuksia, kuten keskustelu palstat, kuvia keikoilta, ulkomaan matkalta, päiväkirja kuulumisia vähintään kerran viikossa, videoita ja kaiken kivan jonka olette ansainneet. Hyvää pääsiäistä terveisin amadeus.<3 Ensi viikolla tulee uusi haastattelu myös tänne satumaahan.

AMADEUS Pe 2.4.2010, klo 15.38

Romani -sana on asiallinen ja lainmukainen. Rasistiset heitot keväällä ja kesällä Satumaa-sivuilla olivat siis rasistisia, sortavia, halventavia, väheksyviä jne.

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 15.05

13:09 Eiköhän eletä jo tätä päivää.Jos Kesäillan valssissa on usein samat esiintyjät niin aiheuttahan se eripuraa, mutta voihan jokainen tuoda esille oman suosikin,ei siinä pitäis mitään pahaa olla. Tämähän alkaa mennä överiksi jos jatkuvasti vaaditaan kirjoituksia poistoon ! Onko Romani sana rasismia ?

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 15.00

Olen kuullut, että Yle on katkaissut muulloinkin viestiketjuja, mutta sääli, että Amadeuksenkin sivulle kävi näin!!!!! Mitähän jatkossa?!?

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 14.58

14.04 en löytänyt sivuilta kuin kaksi pahoittelua tai anteeksipyyntöä (Elina ja Ippa Fanit antavat voimaa sivuilla). Jos ymmärtää toimineensa vastoin Ylen ohjeita ja Airin toiveita, ymmärtää pyytää myös anteeksi, nimimerkkiä käyttäen. Lupaus kirjoittaa jatkossa asiallisesti on yhtä tyhjän kanssa, jos ei edes ymmärrä toimineensa väärin. Airin päätöksen jälkeisistä kommenteista monet paljastavat näin olevan.

Toivot, ettei Amadeuksen ja Ylen välille ole aiheutettu mitään haittaa. Hyvä toive. Mutta, mietipä, onko haittaa aiheutettu Amadeukselle!

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 14.17

Luvataanko nyt että jatkossa ( jos vaan saadaan) kirjoitetaan asiallisesti. Todella hävettää kun tuo edellinen sivu suljettiin, onkohan koskaan vielä tälläistä sattunut.

Toivon hyvin hartaasti jotta vielä saataisiin Amadeuksen haastattelu eikä Amadeuksen ja Ylen välille saatu aikaan mitään haittaa.

Miettikääpä fanit sitä.

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 13.04

Anonyymi – To 1.4.2010, klo 22.47:lle! Ehkä joku, joka ei saanut tarpeeksi ääntään kuuluviin Satumaa-sivuilla, muutti f. clubin sivuille ja valitti... No, se siitä!

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 12.18

Ehkä Kesäillan valssi -sivutkin lopetaan, kun fanit ovat nyt aika lailla toistensa kimpussa, katsokaa mitä kielenkäyttöä ja toisten haukkumista! Kummallista, että viime kevään ja syksyn rasistisia kommentteja ei ole kaikkia poistettu. Rasismi on pahinta, mitä Amppua kohtaan on osoitettu. Muistanette kai niitten kuukausien kommentoinnit?! T. IKIFANI

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 12.09

Ei tiedä, Anonyymi – To 1.4.2010, klo 22.47, kuka on valittanut ja kenestä, mutta fan clubin sivuillekin on pesiytynyt "vasta nyt" se "kaikien sivujen tuttu". Onnea matkaan!!!

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 12.00

Hyvää Pitkäperjantaita Amadeus.
Pitkäperjantai on aina ihan nimensä mittainen, hyvin pitkän tuntuinen.

Eilinen Sokkokokki onnistui oikein hyvin, olit kokkiparin kanssa yhtä hyviä ja voitto ratkottiin kolikolla siinä vaan onni ei ollut sinun puolella.

Anonyymi Pe 2.4.2010, klo 10.55

Ystävät kaikkia Amadeus sivuja ei ole suljettu!! Airi on antanut TILAISUUDEN.Käytääkäämme tilaisuus oikein,miettikäämme käytöstämme itse tykönämme ja ennenkaikkea, MITÄ VARTEN SIVUT OVAT OLEMASSA.!(Mielestäni tarkoitus on Amadeuksen "avittaminen" )
Fanit antavat voimaa sivu on käytössä,sivun otsikkoa katsellessa tulee mieleen,että näinköhän on ollut viimepäivinä!

Hyvää päivän jatkoa kaikille tasapuolisesti!

ippa Pe 2.4.2010, klo 06.42

23:37 Näin juuri,tutkailla omia kirjoituksia ! Sivuja on paljon,kannattaa käydä ajan kuluks lueskelemassa !

Anonyymi To 1.4.2010, klo 23.48

LOISTAVAA, YLENHYVÄ AIRI! Äärilämpimät kiitokset Sinulle!!!

Anonyymi To 1.4.2010, klo 22.54

Sana on vapaa? Tulkitseeko joku tätä niin, että suustaan saa päästää ihan mitä tahansa sammakoita. Vapaus ja vastuu kulkee käsikädessä.

Anonyymi To 1.4.2010, klo 22.42

23.10 Reuna se on likasaavissakin. Kuka sai aikaan? No ne, jotka tuota likaämpäriä täytti. Nyt on aikaa tutkailla omia kirjoituksiaan. Olisiko jotain pois otettavaa, jos kalenteria saisi siirrettyä taaksepäin?

Anonyymi To 1.4.2010, klo 22.37

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä