Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

13.22, 13.43. Kiitos puheenvuoroista.Puhutte niin totta.Kyllä täällä on vallitsevana se ajatus, että hyväosaiset keikoille päässeet pitää vaimentaa ja ajaa pois.Heitä syyllistetään siitä, että ovat niin onnekkaita, että pääsevät keikoille.Ei silloin halua jakaa kokemuksiaan, vaikka tietääkin, että on niitäkin, jotka toivoisivat kuulumisia ja olisivat onnellisia toisten puolesta. Syyllistäminen ja ajojahti on ollut tosi julmaa ja se on ollut välillä hyvin systemaattista.Näiden syyllistämisten ja puheiden takana saattaa olla pelkästään yksikin henkilö, joka luo joukkohysteriaa käyttämällä useita puheenvuoroja.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 13.08

Hyvä kommentoija 13.22, olen Elisan kanssa samaa mieltä keikkakuulumisista. Ystävä hyvä,anteeksi "äänen hiljaisuus" toiveista keikkakuulumisien suhteen. Muistan kyllä taannoisen "keskustelun" keikoilla käynnin mahdollisuudesta ja kähinästä silloin,mutta päälimmäiseksi itselleni jäi silloin ajatus,että kuulumisia toivoi suuri osa faneista! Itselläni on fyysisesti rajalliset mahdollisuudet keikoille.mutta kuulumisia odotan innolla. Kerrothan ystävä tulevaisuudessa "reissuistasi! Me monet fanit olemme "siten päässeet keikalle"!

Heippa taas!

ippa Ke 7.4.2010, klo 13.04

Pahaa mieltä kokee myös se joka on päässyt keikalle, mutta ei voi kertoa siitä kenellekään, edes täällä Satumaassa.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 12.43

Anonyymi – Ke 7.4.2010, klo 13.22 En ole samaa mieltä siitä, etteivätkö tänne keikkakuulumisia olisi toivoneet sellaisetkin, jotka eivät itse keikoilla käy. Enkä siitäkään, ettei keikoilla olisi kannustettu käymään. Minusta tämä asia ei ole ihan mustavalkoinen, niin että näkökantojakin löytyy hyvin monenlaisia. Pahoilla mielin on varmasti monikin ollut ja sen ymmärtää, vaikka sitä miten ajattelisi. T.Elisa

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 12.38

klo 11.43 Listasta puuttuu se kaikkein tärkein: lukea keikoilla käyneiden kokemuksia esim. täällä Satumaassa. Niistä saa halutessaan hyvinkin todenmukaisen tunnelman. Valitettavasti se on joillekin liikaa. Olen monta kertaa kysynyt, että eikö keikoilla sitten saisi käydä ollenkaan, eikö saisi kertoa kuulumisia. Ikinä ei ole vastattu. Siitä ne kateuspuheet saavat polttoainetta. On eri asia olla pahoillaan ettei itse pääse, ja se ettei halua muidenkaan pääsevän. Jälkimmäinen on kateutta. Tämä on aiheuttanut "itsesensuuria", ja koko Satumaan näivettymistä ja lopulta joukkopakoa.
Minä olen niitä onnellisia joka on päässyt keikoille 20-30 kertaa, mutta jo syksyllä lopetin keikkakuulumisten kertomisen, koska vastaanotto oli mitä oli.
Todellinen fani toivoo että keikoilla käy paljon väkeä ja että keikkakuulumisia kerrotaan.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 12.22

Kiitos Ippa, olet yksi Satumaan viisaimpia ja oikeudenmukaisimpia.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 11.58

11.43 Sanot:"Minunkin mielestäni on suurinta syntiä vähätellä tai ivata millään lailla Amppu-ikäväisiä IkiFaneja".Kerro, missä tuota vähättelyä ja ivaamista on. Minusta sitä on eniten sinun ja kaltaistesi omissa kirjoituksissa.Lietsotte milloin mitäkin kahtiajakoa, etelä-pohjoinen jne. Ja sitten syyllistätte muita omista ajatuksistanne ja kirjoituksistanne.Tuskin täällä kirjoittavista kenelläkään on valtaa järjestellä Suomen elinkeinoelämää ja kulttuuritarjontaa, joten syyllistämisen kohteet ovat vääriä.Ainoa, mitä voimme tehdä yhdessä, on tukea Amadeusta ja siten myös toisiamme.Vastakkainasettelulla noita ei saada aikaan.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 11.29

KIITOS Ippa !

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 11.25

Hei, Ippa, nyt on niin, että olen katsonut viime päivien kirjoituksia ylimalkaan. Paljon on anonyymejä ja nimellisiäkin. En ole tarkoittanut ketään henkilökohtaisesti, en Sinua enkä muitakaan, vain yleisesti tätä Amppu-ikäväasiaa, jota ilmeisesti joudutaan pohtimaan lopunelämää. Vasta yksi vuosi on kohta kulunut. Ei väsähdetä vielä ihan kokonaan, koska muutama kymmenen vuotta tai "vähemmän" on vielä kärsittävänä;)Ystävällisesti KT

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 11.12

Heippa kaikille tasapuolisesti!
Fan clubiin pääsee googlettamalla osoite:Amadeus Lundberg fan club,siellä on kaksi fan clubia,Satumaan naiset on otsikon "olet tervetullut.." alla .

Ystävät,minulta ilmeisesti puuttuu empatia kyky tai ainakin kyky kirjallisesti ilmentää ajatuksiani,sillä sepustuksillani en yritä VÄHÄTELLÄ kenenkään ikävää,vaan yritän heittää ajatuksia,että jos jotain puuttuu voi tilalla olla ehkä jotain muuta hyvää. Parempi minun lopettaa tämä pohtiminen julkisesti,pohdin itseskeni,etten enää lisäisi kenenkään ahdistusta!

Mukavaa päivän jatkoa!

ippa Ke 7.4.2010, klo 10.57

KT kiirehtii korjaamaan vielä, että Amppu-ikävää potevia on joka puolella maata, mutta kouriintuntuvinta se on keikattomilla alueilla, ja vielä, että kaikki eivät käy tanssikeikoilla! Kiitos!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 10.56

Hei kaikille!

Amppu-ikävä -keskustelu käy kuumana, enkä yhtään ihmettele. On IkiFaneja, jotka eivät ole vuoden sisällä päässeet LiveTapaamisiin ollenkaan tai tarpeeksi. Minäkin olen nähnyt Ampun vain kaukaa. Meinasin laittaa tähän jo alkusyksystä kirjoittamani listan Amputtomuuteen johtavista syistä, mutta nytkin sivuilla on jo kaikki syyt sanottu terveydentilasta vaikeisiin ei-Amppufani-miehiin "avaimet pois" -periaatteella uhkaileviin ja kostaviin jne. Esiintymistilaisuuksien puute ehkä kuitenkin se määräävin syy.

Kaikki on puhuttu jo sataan kertaan. Jokainen tietää sen totuuden, että kulttuuritapahtumat kasaantuu Helsinkiin ja Etelä-Suomen seudulla ja pohjoisessa niitä on harvoin tai ei ollenkaan tai ainakin ylipitkien matkojen takana. Hyvin monesti ja liian monesti kuulee kaiken ikäisten toimittajien ja päättäjien, etenkin nuorempien, sanovan, että kehäkolmosen jat Etelä-Suomen ulkopuolelle jäävä Suomi on maaseutua ja siis "hävitettävää", kuten 60-luvulta lähtien on laitettu tapahtumaan. Pelottava ajatus edelleen, mikä ei tule muuttumaan näillä näkymin parempaan suuntaan. Kaikkien muittenkin Etelän ihmisten on joskus vaikea ymmärtää, että elämää on muuallakin, ja meillä sitä kovaakin kovempaa Amppu-kaipuuta ja ikävää. Siitä myös johtuu sivuillamme syntyneet torailut ja ne jos mitkä loukkaavat meitä, koko sydämestään ja sielustaan Ampulle antautuneita. Minunkin mielestäni on suurinta syntiä vähätellä tai ivata millään lailla Amppu-ikäväisiä IkiFaneja.

Minultakin loppuu keinot tuskaiseen ikävän karkoitukseen, vaikka kaikki nämä ovat käytössä:
- TV-ohjelmat nauhoituksineen, netistä ihan kaikki, Ampun levyt, lehtihaastattelut jne.
- Amppu-kudonnaiset aina syksyksi ja nyt synttäriksi Mersukka-tossukat ratteineen ja jarrupaloineen jne. (panostettu on: tossut x 4 ja Mersukka-merkin suojapipo!)
- lenkkimusana mielessä kaikki Ampun kipaleet ja horttokaalot, nyt viimeksi Tangosanoituskilpailun valmis sävel
- omalla pianolla räpeltäminen ja yhteisesitys, jos nuotit ja Ampun sävellaji stemmaavat, eikä tarvii transponoida pikaisesti
- viimeisin PlaceboLumeKonsti on sanoittamisyritelmä siihen kilpailuun, josta jo annoin vinkkilinkin
- Amppu ajatuksissa, mielessä ja sydämessä öin ja päivin
- kirjoittelu

Vaikka kaikki omat konstini ovat käytössä, niistä ei ole puoliksikaan riittämään siihen Amppu-ikävään ja -puutteeseen, mitä poden koko ajan. Neuvokasta Amppu-ikävän torjuntaa kaikille t. KT

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 10.43

Itselläni ei ole ollut mahdollisuutta vielä nähdä Amadeusta livenä, vaikka länsi-eteläsuunnalla asunkin. Olen tosi onnellinen kaikkien hänen konserteissaan olleille, ja heidän matkakertomuksistaan, niin todentuntuisia ovat olleet, toivottavasti kuulaan taas pian palautetta !

anonyymi Ke 7.4.2010, klo 10.42

-Mistä löytää tuon niin sanotun "fan clubin " ?

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 10.27

Tottahan Ippa puhuu, mutta ihan yhtä todellista asiaa ovat myös hänen kommenttinsa jälkeiset viestit. Minun mielestäni. Taitaapi olla suurin "raivonsynnyttäjä" juuri se konstien vähäisyys tai kokonaan puuttuminen AmppuIkävän liennyttämiseksi. Tuntee itsensä voimattomaksi.
Kävin vasiten Tangomarkkinoiden äänestyssivuilla kurkkailemassa, muutaman pätkän katsastin. Taitaa meikäläisen aparaatilla mennä vuosi tai pari, ennenkuin kaikki olisi katsastettu ja pystyisi äänestämään. Ei siellä kyllä eteen tullut Ampun kaltaista TainnuttajaTaituria. T.Elisa

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 09.46

AMPPU-IKÄVÄ ON TODELLA RAASTAVAA. ON SUURINTA SYNTIÄ VÄHÄTELLÄ SITÄ!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 09.35

ippa – Ke 7.4.2010, klo 09.21! Lisään listaasi ja muittenkin "listaan" vielä ylipitkät matkat keikoille tai se, että keikkoja ei ole kuin 1000 km:n päässä sekä kotoa pääsemisen vaikeus. Vaikeat, uhkailevat jne. miehet oma lukunsa. Kaikki vaikuttaa, ja niitä asioita on pohdittu jo kohta VUOSI! Ei sen kummempaa! Terveisin IKIFANI

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 09.33

Kommentoija 9.07
Eriarvoisuutta tulee aina olemaan ,se on elämää. Heitänpä tässä ajateltavaksi asioita,joissa ei vaakakupit ole kaikilla samalla tasolla: terveys,perhe,työ."raha". Itse olen kohdallani yrittänyt tasapainottaa oloani ajatuksella,että voisi olla vieläkin huonommin.

Heippa taas

ippa Ke 7.4.2010, klo 08.21

Eriarvoinen asema raivostuttaa!!! Joku näkee Amppuamme "joku vuosi" ehkä ja joku peräkkäisinä päivinä! Eriarvoista ja surullista. Kaikki näennäistoiminnot jo käytetty, mikä avuksi????

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 08.07

Heippa vielä
Konsertti Savoy-teatterissa on kansainvälisen romanipäivän konsertti.
Pääesiintyjänä on venäläinen Loyko(viulisti).Amadeus,Miritza ym.ovat täydentämässä konserttia.Tämä vain selvennykseksi ko.konsertista.

ippa Ke 7.4.2010, klo 08.05

Anonyymi – Ke 7.4.2010, klo 01.26:lle! Amputtomuus on surullinen asia. Amppu-ikävä on kaikilla faneilla!!!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 07.31

Anonyymi – Ti 6.4.2010, klo 22.04! Kulttuuririennot todellakin keskittyvät Etelä-Suomeen, niin musiikkitapahtumat kuin muutkin. Koko Suomea ajatellen pohjoisessa ja idässä on huomattavasta harvemmin, joskaan ei ollenkaan tapahtumia ja ne ovat satojen kilometrien päässä.

Tasa-arvoisuuteen näissä asioissa ei varmaan koskaan edes päästä, vaikka niin toivoisi. Tosi surullista se on! Terveiset "puutosalueille"!!!

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 07.29

Hyvää huomenta kaikille AmadeusLandialaiselle tasapuolisesti!

Elisa puhut asiaa,niinkuin aina.
Eilen sekoitin pääkaupunkiseudun ja eteläsuomen,anteeksi. Tämä maantieto ei ole ennenkään ollut vahvin alani(itse olen keskilapista,enkä koe olevani eteläsuomalainen).
"Terve suhtautuminen toisiin faneihin "
kommentoija 20.25 jäi askarruttamaan mieltäni,ehkäpä se joskus selviää.
Samoin "salaseuraisuus" eilinen kommentoija 20.16 ei auennut,olen ilmeisesti sokea,kun en näe.

Mutta kaikesta huolimatta
Mukavaa päivän jatkoa kaikille tasapuolisesti!

ippa Ke 7.4.2010, klo 07.24

Hyvää huomenta kaikille! Anonyymi – Ti 6.4.2010, klo 22.14 Hauska ja hyvä idea sinulla, mutta lienee hankalampi toteuttaa. Toivoisi todella, että "kateudelta" jo katkaistaisiin siivet, koska sitähän AmppuIkävä ei ole. Itsekukin tuntee sen omalla tavallaan, eikä kenenkään tunteita voi vähätellä. Eikä oikeasti voi edes tietää, miltä ikävä toisesta tuntuu. Jäädään jännityksellä odottelemaan Ampun haastattelua ja niitä uusia hienoja sivuja. T.Elisa

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 06.31

21.41, 22.04, onkohan teilla taipumusta hakea piikki vaikka heinäsuovasta tai suon silmästä ja työntää se omaan nahkaanne.Että saisitte valittaa omaa kurjuuttanne ja syyttää toisia.Nyt taitaa olla mietinnän paikka ja vakavan.

Anonyymi Ke 7.4.2010, klo 00.26

Anonyymi – Ti 6.4.2010, klo 20.25, olet oikealla tiellä. Juuri näin on, eikä vaadi paljoa, kun sen havaitsee!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 23.19

En tunne Amppu-fania, jolla ei olisi ikävä Ampun näkemistä. Tunnetko sinä, Anonyymi – Ti 6.4.2010, klo 21.51? Meitä on Suomi pullollaan Hangosta Utsjoelle ja Kaskisista Nurmekseen jne. jne.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 23.10

Ohhoh, mitä juttua ja huttua!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 23.07

Nyt minäkin sitten alan tajuta, mitä täällä tarkoitetaan huumorilla. Sehän on sitä, mitä 20.25 kirjoittaa.Ja sitä täällä on riittänyt jopa niin paljion, että Airi S. katsoi aiheelliseksi sulkea sivuston.Jatketaan vaan samaan malliin, niin suljetaan loputkin.Kyllähän nyt huumoria pitää olla,sehän on selvä.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 21.16

Sosialisoidaan Amppu! Jos innokkaimpia faneja on vaikka 10.000, niin 8 t/vrk faneille jakavasta Ampusta riittäisi n. 17 min/fani/vuosi.
8 Tuntia menisi matkoihin ja 8 tuntia nukkumiseen. Näin se tasa-arvo toteutuu.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 21.14

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä