Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

No niin, KT, melodia ja nuotti on, sanat puuttuu. Eikös sinula ja olikos se A.KH jola on tuota runosuonta nyt runot vain helminauhan tavoin pulppuamaan niin eiköhän jotain synny.
Itsekin panen ”sanasolmun” pulppuamaan ja sotkeennun helminauhaan

Täytyy mainita nyt tuohon klo.10.54 minun kommenttiin. Tämä tango onkin tarkoitettu sekä miehen että naisen laulamaksi joten perun edellisen kirjoituksen ja suon kakkosellekin tämän tangon koska kakkonen oli nainen ja ykkönen oli kunkku eli mies. Se siitä lorusta.

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 15.10

Hei, jos joku ei vielä löytänyt, niin tuosta voi kuunnella sen Tangosanoituskilpailun melodian: http://www.tangomarkkinat.fi/sanoituskilpailu.html

Ja tuosta hiukan alempaa "melodianuotti" -sanasta voi klikata ne nuotit. Nyt päästään viimeistään kaikki LyriikkaLyylikit ja -Lassikit lyrikoimaan. Minä osaan jo melodian ulkoa ja melankolisissa kohdissa itku on tirahtanut niin, että "biisin sisällä" jo ollaan. Olkaa tekin;) Terv. Innostavin ja innostunein mielin KT

P.s. Meillä Ampun ja Kaijan faneilla on tässä nyt varsin Oivallinen ja SatuMainen KehitysTehtävä, yhtyä SamaanRintamaan täksi SanoitusTyön ajaksi. Minäkin vanha olen jo venyttänyt itseni siihen ajatukseen. Sitä paitsi DuoTango voi kuulostaa oikein hyvältä juuri noilta artisteilta. Eikö niin?!

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 14.25

Kumpikin saavat laulaa,odotan mielenkiinnolla !

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 14.05

Anonyymi – Ma 5.4.2010, klo 10.54
Samaa mieltä, Amppu piisaisi!

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 12.12

Suotakoon kummallekin se kunnia !

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 12.03

Nyt kun osais panna niitä oikeita sanoja peräkkäin niin voishan sitä sellasen tulisen, kuuman tangon pyöräyttää, sillä sitähän se sanoitus on, oikeat sanat oikeessa järjestyksessä ja ”se on siinä”.
Ei muuta kuin kaikki osaavat ottakaa osaa kilpailuun.

Hieman ihmettelen tuota että Kaijakin laulaa Amadeuksen kanssa tangomarkkinoilla sitten uutta tangoa.
Ei minulla ole mitään Kaijaa vastaan mutta kun valittiin yksi kuninkaallinen, sitten on vain YKSI ja tällänen tango kuuluisi ainoastaan sille YKKÖSELLE, oli sitten hän kuningas tai kuningatar.

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 09.54

KT jatkaa haaveiluaan ja sanoo, että SUURIN haaveeni aina on ollut tehdä musiikkia, mutta kyvyt ja taidot ei valitettavasti riitä...

Toisaalta - harrastuspiireissä ihmiset kokevat aina suurinta yhteisöllisyydentunnetta, koska toimivat saman, vapaaehtoisesti valitsemansa asian ympärillä intohimoisesti (AMAtöörit). Olisi KAIKKEIN UPEINTA, jos myös VirtuaaliYhteisöllä olisi samat mahdollisuudet. Silloin täältä SatuMaisilta IkiFaneilta lähtisi sellainen Lyriikka ja vaikka Melodiakin Sovituksineen päivineen, että Amppu ja Kaija muistaisivat meidät AINA. Siitä muodostuisi SatuMaan Ehdottomia HuippuHetkiä, ja Amppukaan ei malttaisi olla vierailematta sivuillamme päivittäin kiittelemässä meitä!!! Huh-huh, ihan tuli taas hiki teidän kanssanne!!!

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 09.09

...vielä olisin antanut Saskalle eläytymisohjeet tuohon usvaan katoamiskohtaan, että ottaa oikein piiiitkän fermaatin ja sen taivaallisenihanan ja pehmeän vibraattonsa kunnolla viipyillen ja usvaisesti väreillen, keskittyneesti silmät kiinni vain Usvatarta kaipaillen...ai-jai-jai...

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 00.32

Hei te ja me kaikki tulevat lyriikkamestarit! Olettehan huomanneet Tangomarkkina-sivuilla uuden sanoituskilpailun, siis teksti laadittavaksi uuteen, valmiiseen tangomelodiaan - nimeämättömään tangoon? Tangon esittävät yhteisesityksenä Amadeus ja Kaija, niin ymmärsin. Tangon nuotit voi tulostaa tai niitä vaikka seurata samalla, kun laittaa tangomelodian kuulumaan. Sanoituksesta meinaa tulla nyt hyvinkin SatuMaisen YmpäriÄmpäriPyöreetä AMApediamaista AL-syndroomalyriikkaa ja auvoisan Amppumaista, mutta jatkan sinnikkäästi.

On helpotus, kun toisena vaihtoehtona tänä vuonna eka kertaa on "vain" sanoituskilpailu entisen sävellys- ja sanoituskilpailun rinnalla. Saskalle yritin tuskaisesti silloin säveltää ja sanoittaa, ja oisin vielä laittanut oman kylän tangokunkun esittämään sen aluksi tangoraadeille. Aiheena oli "usva". Saska oli Hra Usva ja minä tietenkin Usvatar. Lopun muistan:... jää vain kastehelmi kalliolle, kun hän usvaan katoaa. Kuvitelkaa, miten ihanasti Saskalle olis sopinut, kun sukunimi oli jo silloin Helmikallio. Niin, niin runollista! Rauhallista yötä sanoituskilpailun myötä kotkottaa KT, joka silloin melkein jo muutti nimensä KasteHelmeksi

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 00.12

Pääsiäisterveiset Amadeuslandiaan täältä Kyöpelinvuoren juurelta!
Nyt on jo viimeinen mahdollisuus toivottaa pääsiäisterveisiä, koska pääsiäinen loppuu ihan kohta eli viimeinen pääsiäispäivä alkaa jo reilun puolen tunnin päästä. Siispä toivotan Kuninkaallemme Amadeukselle ja Hänen Arvoisalle Kuningaskunnalleen sekä kaikille Ihanille Amadeus-faneille Parhainta Pääsiäisen jatkoa! Kiitokset Amadeukselle ihanista uutisista meitä Faneja kohtaan. Ne sivut tulevat tarpeeseen. Niitä me tarvitsemme ja olemme kiitollisia tulevasta ja tulevista ajoista, että edelleen saamme olla tukemassa ja kannustamassa Omaa Kuningastamme! Hyvää kannattaa aina odottaa. Se aina palkitaan. Nyt palkinto tuntuu olevan mitä parhain ja rakkain! Kaikkea Hyvää Kaikille Teille Rakkaat Ihmiset Ja Rakkain Amadeus! Syd. Pirjo!

Pirjo -47 Su 4.4.2010, klo 22.33

Heipat pikaisesti kaiken hälinän keskeltä! Se on tämä pääsiäisen aika aina sellaista hulinaa, että ei aina meinaa vauhdissa pysyä. Kiitti taas kaikista vinkeistä ja linkeistä kaikille asianosaisille. Mukavaa, että kirjoituksia tulee näin juhlapyhien aikanakin. Olen KT:n kanssa samaa mieltä, että huumoria olla pitää, muuten ei jaksa. Jatkoja T.Elisa

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 18.27

Kuvamuistoja kesältä 2009

http://www.auramedia.fi/tangopankki/kuvapankki2009/Lauantai/kuva13.jpg

http://www.auramedia.fi/tangopankki/kuvapankki2009/Lauantai/kuva24.jpg

http://www.auramedia.fi/tangopankki/kuvapankki2009/Lauantai/kuva30.jpg

Napauttakaa kuvan oikeelta alanurkassa nuolineliöstä, saatte tosi suuuuuuuuuren kuvan.

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 15.29

SuomiTV:n ”Suomi laulaa” ohjelman jaksot onvat näköjään jo alkaneet, kun äsken ihan vahingossa katsoin siitä uusinta esityksen.
Siinä aina kaksi perhettä kilpailee keskenään, voittaja pääsee jatkoon.
Kaksi esiintyvää artistia on ilmeisesti joka kilpailussa sitte joskus on Amadeus ja Lustilan Kaija, hekin kilpailee.
Joten minulla jo hampaat kalisee, mahasta ottaa ja kurkkua kuristaa.

Radiosta tulee juuri taas kerran Seinäjoen kuninkaallisten 25vuotis juhlakonsertti. Komean kuullosta on.

Vaan yksi joukosta puuttuu, AMADEUS

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 14.54

Kivat sulle KT, huumori on tärkeintä!!!

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 11.09

Muistutukseksi teille Amppua kaipaavat.
Ranskalaiskokki-Ampun Sokkokokki tulee telkkarista uusintana tänään klo.17.45

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 10.11

Hypelkää iloisesti noitten äskeisten kirj.virheitteni yli. KT

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 09.09

Muuten - otin talvella yhteyttä TTK-ohjelmaan. Koska niiiin rakastan Ampun kaikkia rytmejä, tanssittavia ja "istuttavia", näkisin kovin mielelläni Amppulaisen esiintyvän TV:ssä, nimenomaan laulavan ja vielä joskus tanssiohjelmissa, jos niitä ohjelmia vielä olisi. Amppu itsekin olisi varsin mallikas ja ilmeikäs TTK-osallistujanakin. No - Ampulla on tietysti aina pitkälle buukattu TyöKirjan täyteen, mutta kunhan toin mielipiteeni esille ja vähän herättelin ohjelmantekijöitä, kun eivät OLLENKAAN olleet tulleet ajateeksi!!!

Tanssikoot sitten Tähtiensä Kanssa ihan ilman KaikistaParhainta TähtiSolistia! Ei maha mittää! Terv. KT-PääsiäisPupunen SatuMaa-RaiRuohon seassa kahlaillen

P.s. Sen suurimman YllätysMunanhan jo lähetin Amppulaiselle ja hänen YmpäriVuotiselle Tipukalleen Omaan Ensimmäiseen Yhteiseen PääsiäisKotiKoloiseensa. (Tipukka on Naisekka -nimityksen PääsiäisMuoto).

P.s.s Tämä äskeinen vain ilmoituksena, että Amputus jatkuu, ja selvennyksenä, että ennen kaikkea HUUMORI, jota ilman kukaan ei tulla toimeen tai ei voida hyvin, jatkuu myös!!!

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 09.06

Riemullista pääsiäisaamua kaikille tasapuolisesti!

Kommentit 8.39(ikifani) ja 23.41(Elisa) kertoivat hyvin tuntemuksista,jota tunnen!
Ystävät,Amppumme on kuningas,joka ei haihdu mielestämme,noin vain,hän ansaitsee kunnioitusta ym.ym.siis kaikkea positiivista.Emmehän me noin vain hävitä "kiihkoilullamme" AmadeusLandiaa "kartalta",emmehän??
"Fanit antavat.."sivulla on "satu, ilman loppua,yrittettäisikö saada sille onnellinen loppu?

Iloista pääsiäistä AmadeusLandiaan!

ippa Su 4.4.2010, klo 06.19

Hyvät yöt Amadeus, näe kauniita unia.
Sata suukkoa pääsiäistrullilta.

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 02.03

Vielä vaan ja aina !

http://www.eurovision.tv/save-files/img/upload/news/2010/Finland/amadeus-RESIZE-s925-s450-fit.jpg

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 00.30

Heipat kaikille.

Noitakokot on roihuneet täällä meidän nurkilla joten noidat on ajettu pois ja seuraavat kokot onkin sitten juhannuksena ja sehän on sitten keskikesä.

Olikohan se nyt Kalajoki missä Amadeus Fantasiaorkesterin tahtiin tänä iltana tanssahteli. Toivottavasti siellä tassahteli samalla joku satumaan asukki joka voisi kiltisti viestittää meille Amadeusta hamuaville hieman keikkakuulumisia miten meidän kunkku pyörähteli.
Jään odottamaan niitä keikkakuulumisia.

Anonyymi Su 4.4.2010, klo 00.00

Hyvää myöhäistä iltaa AmppuLandiaan! Hiljaista tuntuu olevan, ovatkohan porukat "luutatansseissa" tai jossakin muissa riennoissa. Juutuin oikein kunnolla miettimään tuota Ampun Tervehdystä meille Satumaalaisille.3.4.2010, klo 08.39 . Oikein ihanasti sanottu, olen aivan samaa ajatellut. Ihanaa ja uskomatonta, että kuinka Amppu aina jaksaa meitä muistaa. Nytkin tämä kaikki uusi, josta hän ilmoitti, on aivan yli-ihanaa. Kyllä täytyy "virtaa" riittää, että jaksaa noin touhuta kaikenlaista jatkuvasti. Kiitos vieläkin! T.Elisa

Anonyymi La 3.4.2010, klo 22.41

Kiitos Amppu tervehdyksestäsi! Mukavaa, kun on odotettavissa taas kaikenlaista hauskaa ja mielenkiintoista. Ja uusi haastattelukin tänne, voi miten ihanaa!

Annuli La 3.4.2010, klo 19.35

Miksi pitää olla noin tosikoita ? Ja jatkuvasti hakea jotain kielteistä ? Eiköhän täällä ole määrätty puolin ja toisin.Toivottavasti niitä keikka kuulumisia saadaan niin on jotain muuta puheen aihetta ! Miksi Kalevi et ole raportoinut Kalliojärven keikalta kun näytit "linjoilla"olevan ?

Anonyymi La 3.4.2010, klo 13.16

Ei mitään uutta Satumaassa, sama nokkiminen jatkuu aina vaan. Minusta on sääli, että porukkaa on poistunut. Tällä menoa poistuu loputkin tai sitten harrastetaan anonyyminä puskista ampumista, kunnes koko sivusto suljetaan. Täällä eräät kuvittelevat olevansa kaikkitietäviä ja -voipia ja että heillä on oikeus määräillä toisten ajatuksiakin.

Anonyymi La 3.4.2010, klo 12.55

Anonyymi – La 3.4.2010, klo 10.47:lle! Niin - hajoita ja hallitse -periaate.

Anonyymi La 3.4.2010, klo 11.31

Amadeuksella on tänään keikka Kalajoella.
Pohjanmaalla näin lankalauantaisin poltetaan pääsiäiskokkoja (noitarovio.) Pimeässä roihuva kokko saa todella sellasen taikuuden, noidantunteen aikaan.
Amadeus voi vaikka nähdäkkin tänään tämän ”noitarovion."

http://www.ruuhimaki.fi/SIRA_Files/images/p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskokko2.jpg

Anonyymi La 3.4.2010, klo 10.43

Divide et impera. Näinhän se menee. Ei mitään uutta auringon alla.

Anonyymi La 3.4.2010, klo 09.47

Satumaassa on nyt melko hyvä porukka jäljellä, mutta voidaanhan olla kahdessakin paikassa, toiset f. clubin sivuilla ja toiset täällä. Ehkä sopu säilyy - ehkä??? Kiitos Amppu lupauksista uusiin sivuihin!!!

Anonyymi La 3.4.2010, klo 09.03

AMADEUS, olet ihana ihminen. Vaikeina hetkinä SINÄ tulit auttajaksi ja
puhalsit uusia tuulia tänne Satumaahan. Mieli on niin kepeä, kun jää odottelemaan uusia sivujasi.

AMADEUS, Sinulle ja Rakkaillesi Oikein Hyvää Pääsiäistä ja kivoja keikkoja.

Rakkain terveisin yksi ikifaneistasi

Anonyymi La 3.4.2010, klo 07.39

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä