Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Kommentoija 21.41, puhut totta. Etelä-Suomessa on mahdollisuuksia eli keikkoja ja muita esiintymisiä enemmän muuhun maahan verrattuna. Tuo Savoy-teatterin tapahtuma kaiken huippu ja Turun teatteri ensi kuussa. Joku kommentoija ymmärsi väärin "eteläisimmin Suomen", koska mielsi sen pääkaupungiseuduksi, mitä se ei tietenkään ole. Väärinymmärryksiä sattuu. Piikittelyä on fan club -sivuilla, kuten nytkin, ettei "siellä ole kahlehtimista eikä nipotusta" jne. Kurja juttu tuo sokeus!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 21.04

Kommentoija 21.41. Selvennykseksi fan clubin kirjoittajista ilmoitan,että kaikki eivät ole pääkaupunkiseudulta. Keikoille pääsy ei ole aina kiinni asuinpaikasta,on monia syitä,jotka vaikuttavat live tapaamisiin. En ole tunnistanut "piikittelyä" fan clubin sivuilla.
Joku kommentoija pyysi "yläilmoissa" leijuvia katselemaan peiliin, minun köykäinen älyni pitäisi tätä "piikittelynä",mutta se taitaa kuitenkin olla huumoria!!

Hyvää yötä ja kauniita unia koko AmadeusLandian porukalle!

ippa Ti 6.4.2010, klo 20.54

20.25 Keneltä olet saanut mandaatin puhua "meidän muiden" puolesta?

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 20.51

Hei, 21.15! Kaikilla meillä on sama Amppu-ikävä. Kaikki Fan clubissa olevat fanit (tällä hetkellä) edustavat eteläisempää Suomea ja niin ollen mahdollisuudet Amppu-näkemisiin on paremmat. Meillä kaikilla ikifaneilla Utsjokea myöten on samanlainen kaipuu, ikävä ja tuskainen odotus Amppu-tilaisuuksiin, näkeekö Amppua tänä vuonna vai vasta ensi vuonna vai milloinka. Se on raastavaa kaipuuta!!! Sitä ei sovi piikitellä! Se sattuu ja lujaa!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 20.41

Mitä olen klubia seurannut niin siellä ei olla kateellisia vaikka joku pääsee Amppua kuuntelemaan. Se on positiivinen piirre.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 20.15

Ei läheskään kaikilla fan clubiin siirtyneillä ole terve suhtautuminen toisiin faneihin, ei sinne päinkään. Sen me muut kyllä näemme ja tiedämme. Kukaan ei ole sokea. Peiliin katsominen ei olisi pahitteeksi myös siellä "yläilmoissa" liitelevillä!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 19.25

Onko f. clubeja kaksi, niinkö? Kun sinne kurkkaa, se todellakin vaikuttaa Satumaasta kaikonneitten salaseuralta, ei voi mitään!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 19.16

Kiitos Ippa, sinulla on oikea asenne. Toivottavasti mahdollisimman moni ymmärtää sen, mitä sanot, mutta jos ei, niin sekin pitää vain hyväksyä. Sääli sinänsä, lähde voisi näyttää kauniit kasvonsa ihan kaikille, jos suhtautuminen olisi terve.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 17.21

Kiitos Ippa, sinulla on oikea asenne. Toivottavasti mahdollisimman moni ymmärtää sen, mitä sanot, mutta jos ei, niin sekin pitää vain hyväksyä. Sääli sinänsä, lähde voisi näyttää kauniit kasvonsa ihan kaikille, jos suhtautuminen olisi terve.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 17.19

Rauhallista iltapäivää kaikille TOSI FANEILLE!

YSTÄVÄT SATUMAAN AMADEUS SIVUT JA FAN CLUBIT (NIITÄ ON KAKSI) EIVÄT OLE K I L P A I L I J O I T A! Kaikkien sivujen tarkoitus on uskoakseni auttaa ja kannustaa Amadeustamme kaikin tavoin!
Mielestäni ei ole ydinasia,missä kirjoittelee,mutta mielestäni suunta on tärkeä.
Huumori olisi myös tärkeää,tosin se näyttää olevan alue,joka vaatii paljon!

Ystävät kirjautukaapa fan clubiin,vaikka uteliaisuudesta,niin huomaatte,että mistään "salaseurasta" ei ole kyse.

Mukavaa illan jatkoa kaikille AmadeusLandialaisille tasapuolisesti!

ippa Ti 6.4.2010, klo 17.01

Niin minustakin, NAM!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 16.16

15.18 Joo tosiaankin, on tosi herkullisen ja taiteellisen näköistä.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 15.45

Hei, Anonyymi – Ti 6.4.2010, klo 09.59! Täällä ei nyt aleta olemaan solmussa kuin niitten Amppu-Kaija -sanoitusten kanssa!!! Hopi hopi töihin jokainen kuten tuolla on komennettu! Aika rientää!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 14.57

Ei ole kiva, kun f. clubissa panetellaan Satumaa-sivulla olevien kommentteja pyöröovista ja muusta! En pidä ollenkaan!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 14.45

Kyllä, suurin osa faneista on Satumaassa ja kohta meille tulee uudet sivut. Kiitos jo etukäteen, Amppu!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 14.42

Faneja täälläkin on.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 14.38

Fan club on hiljainen, mutta sisäsivuillaan on pääsiäispöydät, voi voi!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 14.18

Ipalle, hyvä että kaikki on hyvin. Aina sitä vaan huolestuu kun ei olla enää niin nuoria.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 11.54

Hyvää aamupäivää kommentoija 11.44!
Olen ollut vähän hiljainen ja mietiskellyt asioita. Olen kyllä seuraillut keskusteluja,mutta yritän pitää "matalaa"linjaa,sillä en ole "tähti"ainesta.
En ole aikonut "lähteä" sivuilta,tulen "liikkumaan" edelleenkin täällä Satumaassa,mutta myös fan clubin koen tärkeäksi. Fan clubin näen pitkässä juoksussa hyvinkin tärkeäksi,sillä artistille fanit(yleisö) on elintärkeä. Toivottavasti osasin esittää asiani "ymmärrettävästi"
Toivottavasti uusi haastattelu piristää kaikkia.

Rauhallista päivän jatkoa kaikille AmadeusLandialaisille tasapuolisesti!

ippa Ti 6.4.2010, klo 11.09

Ippa liikkuu muilla sivuilla niinkuin monet muutkin!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 10.47

Fan club on hiljentynyt, mutta minkä ihmeen takia? Siellähän oli niin hyvä olla, ainakin sanoivat! Ovat jo kyllästyneet toistensa kehumisiin;) Ai niin, ne pyöröovet sielläkin!!!

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 10.46

Ippa mihin olet kadonnut. Olet ollut joka aamu toivottamassa” hyvää huomenta”, nyt muutamaan aamuun ei ole mitään kuulunut.
Eihän mitään ole sattunut. Koskaan kun ei tiedä.

Kovin huolestunut.

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 10.44

Jos Amppu istuu katsomassa esim.jääkiekkoa niin silloin kyllä komentoidaan !

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 10.10

Pelit jatkuuuu. Hartain toive olis nähdä Amppu kajauttamassa Maammelaulu jossain loppupelissä. Pliiiiiiis.
Haaveissa ollut koko talven.

(tää meni ensin vahingossa ihan väärälle sivulle kun on ihan solmussa näitten sivujen kanssa)

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 08.59

Ei mua ainakaan haittaa vaikka muustakin aiheesta kirjoitetaan. Ei kaikkiea sivujen tartte koskea pelkästään Amppua ! Kannattaa mennä sitten Fan Clubiin jos ei kestä muita aiheita !

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 08.56

Olet oikeassa, tämä on Amppu-sivu. EI urheilusivu;););)

Anonyymi Ti 6.4.2010, klo 07.42

Hu, hu , olipas peli, liigahistorian toiseksi pisin 118,05min ja minun kannalta päättyi tosi hyvin. Tämä sivu on kylläkin Amadeuksen levyarviointisivu joten edellä mainittu ei oikeesti tänne kuuluis mutta tulipa se nyt mainittua.
Ja vielä yks juttu, pelit jatkuuuuuuuuu.

Ja vielä yks juttu. Odottelen Amadeuksen haastatteluaaaaaaaa.

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 23.23

Saadaan kohta se uusi sivu, ja helpottaa, kun nyt liikutaan 5-6:lla sivulla. Hiukkasen sekavaa, vai mitä?

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 23.11

Hei kaikki ystävät AmppuLandiassa! Nyt on semmonen "purnutti", ettei pysty "ottamaan kantaa" yhtään mihinkään. Ollaan isännän kanssa katseltu/kuunneltu Amppua koko ilta "tuubista". Ikävä on. Kesään on vielä pitkä aika. Heipat vaan! T.Elisa

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 20.58

Hei 16.10! Laita Sinä ne sanasolmusi aukeamaan ja runosuonet pulppuamaan! Minä tarvitsisin pulputteluyrityksissäni avuksi varmaan rukoushelminauhan, jotta tulis jotain valmista. Palstojemme Runottaret ja Sanattaret voisivat nyt todellakin näyttää kyntensä eli A-K H, joka on tunnetusti vakiovarustettuna automaattisesti laukeavalla RunoHelmiNauhalla, samoin Elina ja ne Anonyymit ja muut, joita en osaa tunnistaakaan ja Sinä. Onnea matkaan! Itse takkuan pianon kanssa, mutta eipä se paljon sanoitusta auta!

Vielä selvennykseksi pykälä Sanoituskilpailun säännöistä, että kipale esitetään duettona:
SÄÄNNÖT 2010: 2§ Tangon, jonka aihe on vapaa, tulee soveltua naisen ja miehen yhdessä laulettavaksi. Terv. KT

Anonyymi Ma 5.4.2010, klo 17.57

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä