Ma 10.08.2009 @ 09:06Laura Autio

Jari Sinkkonen ja Mirja Tiainen kannustavat Azamat Zheltyrguzovia

Jari Sinkkonen ja Mirja Tiainen, kuva. Anu JaantilaJari Sinkkonen ja Mirja Tiainen ovat seuranneet aktiivisesti Mirjam Helin -laulukilpailua. Kuka on heidän voittajasuosikkinsa?

”Toivoisin, että tuomaristo arvostaisi luonnonlahjakkuutta, jollainen on kazakstanilainen Azamat Zheltyrguzov. Häntä voisi muistaa ainakin jonkinlaisella kannustuspalkinnolla, koska hänellä on niin mahtava hengitystekniikka ja fraseeraus. Kysymys on vain siitä, että miten hänen kaltaisensa vähän ilkeästi sanottuna takapajulasta tulleen saisi kuriin tekstin ja tulkinnan puolesta. Jos vertaa johonkin Elizabeth Baileyyn, joka on suorastaan marinoitunut eurooppalaisessa korkeakulttuurissa, lähtökohdathan ovat aivan erilaiset” analysoi Sinkkonen.

Molemmat ovat sitä mieltä, että korealainen sopraano Keunghea Kang on omaa luokkaansa. ”Hän liikuttaa pelkällä äänellä. Ja tässä kisassa se, mikä ratkaisee, on ääni, ääni, ääni.”

Mistä luulette, että johtuu se, että eri maista tulleiden esiintymisvarmuudessa on eroja? ”No jos miettii kulttuurisesti, niin joku Koreahan on länsimaisen taidemusiikin kannalta nuori maa. Täällä välillä ajatellaan, että joku Strauss ja Schumann on niin saamarin hienoa, että paineet tulevat liian koviksi. Ja esimerkiksi Yhdysvalloissa on niin valtavan positiivinen ja kannustava ilmapiiri”, miettii Sinkkonen.

Tiainen lisää, että korealaiset esiintyvät varmasti, mutta sieltä on jo valmiiksi valikoitunut tänne taitava joukko. ”Ja jos ajattelee ihan ammatillisesti, niin esiintyjällä täytyy olla eheä minuus. Jos se on kesken, niin lavalle menee anteeksi pyydellen, vaikka pitäisi seistä varmana tekemisensä takana.”
 

Mirjam Helin

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa tallenteina 2.8.2010 asti:

Suomeksi
Mirjam Helin -laulukilpailut YLE Areenassa

In English
The Mirjam Helin International Singing Competition in YLE Areena
 

Mirjam Helin -laulukilpailun teema:
>Mirjam Helin Elävässä arkistossa

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2009
>Elävä arkisto

Laulukilpailun voittajat 2009
>Elävä arkisto

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2004
>Elävä arkisto

Mirjam Helinin haastattelu (1999)
>Elävä arkisto

 

>Lue kisatoimiston tiedote vuoden 2009 voittajista

Haluatko kisatiedot mahdollisimman nopeasti. Laita tekstiviesti LAULUKILPAILU numeroon 16149. (Palvelu maksaa 0,35 euroa / viesti) Saat aina viimeisimmät uutiset suoraan puhelimeesi.

IV Kansainväliset Mirjam Helin - laulukilpailut YLEn radio- ja tv-kanavilla ja netissä.

>YLE Radio 1
Kooste alkukilpailuista ja välikilpailuista ammatilaisten kommenttien kera.Finaali suorana.


>YLE Areena
Finals live

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa suorina lähetyksinä ja tallenteina. YLE Areenasta löytyvät myös semifinalistien klipit.
>Välierät löytyvat YLE Areenasta myös kokonaisuudessaan

Seuraa tallenteiden julkaistumista YLE Areenaan RSS-syötteen avulla:
>RSS


>YLE Teema
Kooste välikilpailusta ja finaalilähetys ja palkintojenjako suorana.

Tutustu kilpailijoihin ja heidän ohjelmistoonsa Mirjam Helinin kilpailusivuilta

 

Elävä arkisto
Katso ja kuuntele suurten laulajien esityksiä ja haastatteluja Elävässä arkistossa
>Suuret laulajat Elävässä arkistossa

Blogistit:

Juha Ahonen
Laura Autio
Lotta Emanuelsson
Kaisa Erola
Anu Jaantila
Karla Suvanto

Äänestä suosikkiasi

>In the competition the jury makes the decision, but here you can do it! >Kilpailussa jury päättää, mutta täällä voit päättää sinä!

Blogiarkisto

2009

elokuu