To 13.08.2009 @ 12:37Karla Suvanto

Kiitos ja kumarrus

Yulia Lezhneva harjoituksissa, kuva: Heikki TuuliKilpailut ovat ohi ja jäljellä voittajien konsertti. Oliko palkintojärjestys oikea? Siitä voi varmasti olla montaa mieltä. Omasta puolestani voin sanoa miesten sarjan voiton menneen sinne, minne se kuuluikin, mutta muut palkintosijat olisin jakanut toisin.

Yleisön reaktioista päätellen en ollut ainoa. Tuomaristo on kuitenkin tehnyt valintansa ja meidän on siihen tyytyminen. Toivon kuitenkin erityisesti kilpailun kolmosille onnea konsertinmetsästyksessä ja muussa kilpailunjälkeisessä elämässä. Tämä kilpailu avaa voittajille ovia, muttei ole automaattinen tie onneen. Kiitän blogimme lukijoita omasta puolestani. Kilpailu on ollut antoisa kokemus –toivottavasti myös teille! Ensi kisoissa taas katsomoon.
 

2 kommenttia

Kolmoset ovat minunkin suosikkejani! Ei tuomariston valitsema järjestys automaattisesti kerro siitä, kenellä myöhemmin tulee olemaan eniten kysyntää. Moni jonkin kilpailun "kakkonen" tai "kolmonen" on tehnyt näyttävän uran, ja vastaavasti on voittajia, joista ei ole sen koommin juuri kuultu. Toki toivon kuulevani näistä voittajista ja näitä voittajia vielä, mutta niin myös kolmosia! :-)

Aivan! Esimerkiksi edellisten Mirjam Helin laulukilpailujen naistensarjan 2. mezzosopraano Ekaterina Gubanova (opiskellut mm. Sibelius-Akatemiassa) laulaa tällähetkellä ja tulevaisuudessa New Yorkin Metropolitanissa, Milanon La Scalassa, Pariisin Opéra Bastillessa, Münchenin Statsoperissa suuria dramaattisen mezzosopraanon rooleja kuten Amneris, Eboli ja Brangäne. Mm. kapellimestarit Riccardo Muti, Valerie Gergiev ja Daniel Barenboim tekevät toistuvasti hänen kanssaan töitä. Tässä siis loistava esimerkki siitä, että voit tehdä loistavaa karriääriä vaikka olikin "vain kakkonen."

Mirjam Helin

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa tallenteina 2.8.2010 asti:

Suomeksi
Mirjam Helin -laulukilpailut YLE Areenassa

In English
The Mirjam Helin International Singing Competition in YLE Areena
 

Mirjam Helin -laulukilpailun teema:
>Mirjam Helin Elävässä arkistossa

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2009
>Elävä arkisto

Laulukilpailun voittajat 2009
>Elävä arkisto

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2004
>Elävä arkisto

Mirjam Helinin haastattelu (1999)
>Elävä arkisto

 

>Lue kisatoimiston tiedote vuoden 2009 voittajista

Haluatko kisatiedot mahdollisimman nopeasti. Laita tekstiviesti LAULUKILPAILU numeroon 16149. (Palvelu maksaa 0,35 euroa / viesti) Saat aina viimeisimmät uutiset suoraan puhelimeesi.

IV Kansainväliset Mirjam Helin - laulukilpailut YLEn radio- ja tv-kanavilla ja netissä.

>YLE Radio 1
Kooste alkukilpailuista ja välikilpailuista ammatilaisten kommenttien kera.Finaali suorana.


>YLE Areena
Finals live

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa suorina lähetyksinä ja tallenteina. YLE Areenasta löytyvät myös semifinalistien klipit.
>Välierät löytyvat YLE Areenasta myös kokonaisuudessaan

Seuraa tallenteiden julkaistumista YLE Areenaan RSS-syötteen avulla:
>RSS


>YLE Teema
Kooste välikilpailusta ja finaalilähetys ja palkintojenjako suorana.

Tutustu kilpailijoihin ja heidän ohjelmistoonsa Mirjam Helinin kilpailusivuilta

 

Elävä arkisto
Katso ja kuuntele suurten laulajien esityksiä ja haastatteluja Elävässä arkistossa
>Suuret laulajat Elävässä arkistossa

Blogistit:

Juha Ahonen
Laura Autio
Lotta Emanuelsson
Kaisa Erola
Anu Jaantila
Karla Suvanto

Äänestä suosikkiasi

>In the competition the jury makes the decision, but here you can do it! >Kilpailussa jury päättää, mutta täällä voit päättää sinä!

Blogiarkisto

2009

elokuu