Su 09.08.2009 @ 19:49Karla Suvanto

Uni on laulajan paras kaveri

Sleep, sleep and sleep. Nukkuminen nousee ylitse muiden, kun kilpailijoilta kysytään esiintymispäivän rituaaleista. Hyvin nukuttu yö on toivottava, mutta sen lisäksi moni vetäisee muutaman tunnin torkut juuri ennen lavalle nousua. ”Se palauttaa energiat oikealle tasolle”, toteaa korealainen kandidaatti.

Energia tuntuu muutenkin olevan ykköshuolenaihe. Optimaalista vireystasoa haetaan myös syömällä hyvin. ”Kunnollinen aamiainen on minulle se tärkein juttu”, toteaa Katherine Göres. Kilpakumppani taas sanoo syövänsä vatsansa täyteen juuri ennen esiintymistä: ”Kun vatsassa on kaikki hyvin, on laulussakin kaikki hyvin.”

Elintarvikkeista suosituimmaksi nousee banaani. Muun muassa Elizabeth Bailey ja David DQ Lee luottavat tämän keltaisen ystävän hermoja rauhoittavaan vaikutukseen. ”Syön banaanin ennen lavalle menoani, ihan joka kerta”, vakuuttaa Lee.

Jos banaani ei auta, listalla seuraavana vuorossa ovat venyttely ja rentouttavat hengitysharjoitukset. Ylipäätään kisaajat yrittävät rauhoittaa esiintymispäivän liialta hulinalta. ”Mutta ei pidä liikaa yrittää keskittyäkään”, vannottaa suomalainen välieriin menijä.

Jos kaikki keinot on kokeiltu, laulajilla on taskussaan vielä yksi niksi energian ja äänijänteiden säästämiseen. ”Ei kannata puhua liikaa”, toteaa kilpailija itänaapurista. David DQ Lee on kuitenkin vielä ehdottomampi: ”Esiintymispäivänä en sano sanaakaan. Nyökkäilen vain mykkänä.” Ja nauraa päälle.

Mirjam Helin

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa tallenteina 2.8.2010 asti:

Suomeksi
Mirjam Helin -laulukilpailut YLE Areenassa

In English
The Mirjam Helin International Singing Competition in YLE Areena
 

Mirjam Helin -laulukilpailun teema:
>Mirjam Helin Elävässä arkistossa

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2009
>Elävä arkisto

Laulukilpailun voittajat 2009
>Elävä arkisto

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2004
>Elävä arkisto

Mirjam Helinin haastattelu (1999)
>Elävä arkisto

 

>Lue kisatoimiston tiedote vuoden 2009 voittajista

Haluatko kisatiedot mahdollisimman nopeasti. Laita tekstiviesti LAULUKILPAILU numeroon 16149. (Palvelu maksaa 0,35 euroa / viesti) Saat aina viimeisimmät uutiset suoraan puhelimeesi.

IV Kansainväliset Mirjam Helin - laulukilpailut YLEn radio- ja tv-kanavilla ja netissä.

>YLE Radio 1
Kooste alkukilpailuista ja välikilpailuista ammatilaisten kommenttien kera.Finaali suorana.


>YLE Areena
Finals live

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa suorina lähetyksinä ja tallenteina. YLE Areenasta löytyvät myös semifinalistien klipit.
>Välierät löytyvat YLE Areenasta myös kokonaisuudessaan

Seuraa tallenteiden julkaistumista YLE Areenaan RSS-syötteen avulla:
>RSS


>YLE Teema
Kooste välikilpailusta ja finaalilähetys ja palkintojenjako suorana.

Tutustu kilpailijoihin ja heidän ohjelmistoonsa Mirjam Helinin kilpailusivuilta

 

Elävä arkisto
Katso ja kuuntele suurten laulajien esityksiä ja haastatteluja Elävässä arkistossa
>Suuret laulajat Elävässä arkistossa

Blogistit:

Juha Ahonen
Laura Autio
Lotta Emanuelsson
Kaisa Erola
Anu Jaantila
Karla Suvanto

Äänestä suosikkiasi

>In the competition the jury makes the decision, but here you can do it! >Kilpailussa jury päättää, mutta täällä voit päättää sinä!

Blogiarkisto

2009

elokuu