Su 16.08.2009 @ 23:00Kaisa Erola

Laulajat kilpailun jälkeen yhä Helsingissä

Mezzosopraano Zhuo Zhangin kiinalaiset ruoat, mansikkakakku ja muikut. Ja tuo ruokasatsi on vain minulle! Kuva: Kaisa Erola/YLE.Perjantai-iltana 14.8. blogistin laulukilpailuväsymys painaa vielä. Soitan uudelle ystävälleni Mirjam Helin -kilpailuun osallistuneelle kiinalaiselle mezzosopraanolle Zhuo Zhangille syntymäpäiväonnittelut. Hän onkin yksin kotona Lönnrothinkadulla ja kutsuu syömään opettajansa tekemää kiinalaista ruokaa. Mikäs siinä. Kyllä aito kiinalainen ruoka maistuu!

Jälkiruoaksi mansikkakakkua ja muikkuja! Tällä kertaa syntymäpäiväsankari laulaa itse itsellensä meillekin tutun syntymäpäivälaulun kiinaksi.

Sitten on aika lähteä ajelemaan kohti Juttutupaa, jossa Carita Holmströmillä on keikka. Zhuo Zhang hyppää pyörän tarakalle ja suuntaamme pimenevänä juhlailtana kohti Hakaniemeä. Kiinalainen ystäväni kuvaa välillä matkan tekoa omalla videokamerallaan ja selostaa kiinaksi tunnelmiaan. Vaikuttaa siltä, että tarakalla on kiva istua, joskin mukulakivillä hieman kovaa.

Juttutupa on täynnä ihmisiä seisomassa. Tilaan itselleni tuopin ja Zhuolle kuumaa vettä. Ravintolan perimmäisessä nurkassa muutaman askeleen ylempänä näyttää olevan väljempää. Mennään sinne, jos pääsisimme vaikka istumaan. Silmäni tarkentavat hämärässä istuvaan tutun oloiseen naiseen... mutta onko se... Tv-tuottaja Marjo Mäkinen ja mezzosopraano Zhuo Zhang Juttutuvassa. Kuva: Kaisa Erola/YLE.Kyllä vain! Mirjam Helin -kilpailun televisiotuottaja Marjo Mäkinen on tullut Huvilateltan konsertin jälkeen ystävättärensä kanssa lasilliselle rentoutumaan pitkän työrupeaman jälkeen. Ja ainoat vapaat paikat ovat hänen vieressään, annamme heidän olla rauhassa. Mutta lopuksi Marjo pääsee yhteiskuvaan Zhuon kanssa.

Lauantaina Zhuo haluaa ostaa muistoja Helsingistä. Sovimme treffit Kauppatorille. Tarkempaa paikkaa puhelimessa sopiessamme huomaan tutut kasvot kahvilassa Esplanadilla. Käynpä kysymässä DQ:n kuulumiset Oulusta.

David DQ Lee kahvilassa Katariina ja Risto Siirilän kanssa. Kuva videosta: Kaisa Erola/YLE.

David DQ Lee on juuri ollut suomalaisten vanhempiensa Katariina ja Risto Siirilän kanssa lounasristeilyllä saaristossa. Samalla risteilyllä oli yllättäin myös kamerunilainen baritoni Florent Mbia isäntäperheensä kanssa. Kotiin lähtö DQ:lla koittaa tunnin kuluttua. Konsertti Oulussa meni hyvin ja RSO soitti paremmin kuin Helsingissä. Koskakohan tämä blogisti pääsee lomalle?

Katso video: DQ Oulun konsertin jälkeen.

David DQ Lee sekä Kaarina ja Risto Siirilä kahvilla Esplanadilla. Kuva: Kaisa Erola/YLE.

Kauppatorin jälkeen polkaisimme Zhuon kanssa Hakaniemen halliin, joka oli juuri mennyt kiinni. Turistikierros polkupyörätaksilla jatkui Linnunlaulun kautta Temppeliaukion kirkkoon. Temppeliaukion katolla Zhuo suostuu hyräilemään Pekingin oopperan kuuluisaa laulua.

Katso video: Zhuo Zhang hyräilee Pekingin oopperan laulua. Video aukeaa blogin yläreunaan.

Zhuo Zhang blogistin pyörätaksin kyydissä. Kuva: Minna Salonen.Sunnuntaina jälleen tapaan Zhuon shoppailun merkeissä. Hän on ensimmäistä kertaa Kiinan ulkopuolella ja lähdössä Roomaan ja Pariisiin laulutunneille. Löydämme lopulta Stockmannin matkalaukkuosastolta adapterin kiinalaisen tietokoneen ja puhelimen töpseleihin akkujen lataamista varten. Kauppatorin muikkuaterian jälkeen palaamme Mannerheimintieltä polkupyörätaksillani Lönnrothinkadulle. Zhuo selostaa matkan tarakalla kiinaksi. Pahoittelen kovan tuulen aiheuttamaa huonoa äänen laatua.

Katso video: Zhuo Zhang selostaa kiinaksi Mannerheimintieltä Lönnrothinkadulle./In Chinese. Video aukeaa blogin yläreunaan.

1 kommentti

Tosi hyvä blogi!

Mirjam Helin

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa tallenteina 2.8.2010 asti:

Suomeksi
Mirjam Helin -laulukilpailut YLE Areenassa

In English
The Mirjam Helin International Singing Competition in YLE Areena
 

Mirjam Helin -laulukilpailun teema:
>Mirjam Helin Elävässä arkistossa

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2009
>Elävä arkisto

Laulukilpailun voittajat 2009
>Elävä arkisto

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2004
>Elävä arkisto

Mirjam Helinin haastattelu (1999)
>Elävä arkisto

 

>Lue kisatoimiston tiedote vuoden 2009 voittajista

Haluatko kisatiedot mahdollisimman nopeasti. Laita tekstiviesti LAULUKILPAILU numeroon 16149. (Palvelu maksaa 0,35 euroa / viesti) Saat aina viimeisimmät uutiset suoraan puhelimeesi.

IV Kansainväliset Mirjam Helin - laulukilpailut YLEn radio- ja tv-kanavilla ja netissä.

>YLE Radio 1
Kooste alkukilpailuista ja välikilpailuista ammatilaisten kommenttien kera.Finaali suorana.


>YLE Areena
Finals live

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa suorina lähetyksinä ja tallenteina. YLE Areenasta löytyvät myös semifinalistien klipit.
>Välierät löytyvat YLE Areenasta myös kokonaisuudessaan

Seuraa tallenteiden julkaistumista YLE Areenaan RSS-syötteen avulla:
>RSS


>YLE Teema
Kooste välikilpailusta ja finaalilähetys ja palkintojenjako suorana.

Tutustu kilpailijoihin ja heidän ohjelmistoonsa Mirjam Helinin kilpailusivuilta

 

Elävä arkisto
Katso ja kuuntele suurten laulajien esityksiä ja haastatteluja Elävässä arkistossa
>Suuret laulajat Elävässä arkistossa

Blogistit:

Juha Ahonen
Laura Autio
Lotta Emanuelsson
Kaisa Erola
Anu Jaantila
Karla Suvanto

Äänestä suosikkiasi

>In the competition the jury makes the decision, but here you can do it! >Kilpailussa jury päättää, mutta täällä voit päättää sinä!

Blogiarkisto

2009

elokuu