Ti 11.08.2009 @ 15:30Karla Suvanto

Mestarikurssilaiset kisahengessä

Teresa Berganza opettaa Elzbieta Wroblewskaa, kuva: Heikki TuuliMaanantai-iltapäivänä Konserttisali on pullollaan. Mitä ihmettä? Kyseessähän on mestarikurssi! Kisojen innostava henki yltää todellakin kaikkialle ja sitä jos mitä on ilo seurata.

Teresa Berganza osaa ottaa yleisönsä. Mitä mieltä kurssista ovat Sibelius-Akatemiasta valmistuneet pianisti Maija Parko ja laulaja Sari Anneli Ruokonen?

”Hän laittoi ihanasti itsensä likoon. Se oli sellaista aitoa, rehellistä tekemistä”, toteaa Sari. ”Vaikutelma oli sympaattinen ja välitön. Pidin eteläeurooppalaisesta tavasta kommunikoida. Siinä ihminen todella kohtaa toisen ihmisen”, Maija jatkaa.

Nuoret naiset ovat vaikuttuneita Berganzan taidosta saada laulajat rentoutumaan heti tunnin alussa. ”Mestarikurssitilanne on luonnollisestikin jännittävä”, sanoo runsaasti omakohtaistakin kokemusta mestarikursseista hankkinut Sari. ”Erityisesti teknisiä asioita on vaikea yleisön edessä muuttaa. Elzbieta Wroblewska ja Carolina Krogius onnistuivat tässä mainiosti.”

Entä mikä on pianistin osa laulun mestarikurssilla?
"Tosi kärppänä pitää olla koko ajan ja toisaalta kyetä samaan aikaan auttamaan laulajaa. Kiitosta pianisti ei välttämättä saa, vaikka tällä kertaa onneksi oli toisin”, Maija toteaa.

Maija ja Sari ovat seuranneet kisoja alusta saakka - Sari tosin lähinnä radion kautta. ”Meille on tulossa perheenlisäystä lähiaikoina ja tässä vaiheessa paikallaan istuminen on hieman tuskaisaa. Berganza on kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa idolini ja tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus tulla kuuntelemaan hänen opetustaan.”
 

Mirjam Helin

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa tallenteina 2.8.2010 asti:

Suomeksi
Mirjam Helin -laulukilpailut YLE Areenassa

In English
The Mirjam Helin International Singing Competition in YLE Areena
 

Mirjam Helin -laulukilpailun teema:
>Mirjam Helin Elävässä arkistossa

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2009
>Elävä arkisto

Laulukilpailun voittajat 2009
>Elävä arkisto

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2004
>Elävä arkisto

Mirjam Helinin haastattelu (1999)
>Elävä arkisto

 

>Lue kisatoimiston tiedote vuoden 2009 voittajista

Haluatko kisatiedot mahdollisimman nopeasti. Laita tekstiviesti LAULUKILPAILU numeroon 16149. (Palvelu maksaa 0,35 euroa / viesti) Saat aina viimeisimmät uutiset suoraan puhelimeesi.

IV Kansainväliset Mirjam Helin - laulukilpailut YLEn radio- ja tv-kanavilla ja netissä.

>YLE Radio 1
Kooste alkukilpailuista ja välikilpailuista ammatilaisten kommenttien kera.Finaali suorana.


>YLE Areena
Finals live

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa suorina lähetyksinä ja tallenteina. YLE Areenasta löytyvät myös semifinalistien klipit.
>Välierät löytyvat YLE Areenasta myös kokonaisuudessaan

Seuraa tallenteiden julkaistumista YLE Areenaan RSS-syötteen avulla:
>RSS


>YLE Teema
Kooste välikilpailusta ja finaalilähetys ja palkintojenjako suorana.

Tutustu kilpailijoihin ja heidän ohjelmistoonsa Mirjam Helinin kilpailusivuilta

 

Elävä arkisto
Katso ja kuuntele suurten laulajien esityksiä ja haastatteluja Elävässä arkistossa
>Suuret laulajat Elävässä arkistossa

Blogistit:

Juha Ahonen
Laura Autio
Lotta Emanuelsson
Kaisa Erola
Anu Jaantila
Karla Suvanto

Äänestä suosikkiasi

>In the competition the jury makes the decision, but here you can do it! >Kilpailussa jury päättää, mutta täällä voit päättää sinä!

Blogiarkisto

2009

elokuu