Ma 10.08.2009 @ 13:49Laura Autio

Lampilan tämänhetkiset suosikit: Kishani Jayasinghe ja Mikhail Korobeynikov

Kuva: Anu Jaantila

Kriitikko Hannu-Ilari Lampila ahkeroi Mirjam Helin -kilpailuista yhteensä 16 lehtijuttua. Esityksiä arvioidessa ovat voittajasuosikitkin ehtineet vaihtua kilpailun kuluessa. Näin hän kertoi suosikeistaan alkuerien jälkeen:

”Australialainen sopraano Anita Watson oli teknisesti erittäin taitava. Hän on ehkä suosikkini naisista. Lisäksi srilankalainen Kishani Jayasinghe oli taitava, mutta hänen korkeat äänensä eivät oikein auenneet. Myös yhdysvaltalainen Nadine Sierra ja britti Elizabeth Bailey olivat hyviä.”

”Miesten puoli oli tasaisempi kuin naisten. Korealaiset baritonit olivat hyviä. Miehistä erityisesti mieleen jäivät kuitenkin nuori valkovenäläinen Anatoli Siuko, korealainen basso Kihwan Sim ja kiinalainen Ronghai Huang.”

Välierät muuttivat tilannetta kuitenkin jonkin verran. Näin Lampila arvioi laulajia ennen finaaliin päässeiden julkistamista:

”Anita Watsonille oli Donna Anna valitettavasti liian raskas. Hänen olisi pitänyt laulaa jotain valoisampaa. Miksi hän lauloi niin synkkää ohjelmistoa? Nyt suosikiksi nousi kyllä Kishani Jayasinghe. Hän oli välikilpailun paras. Hän on teknisesti erittäin taitava ja hänen Britteninsä olivat aivan mainiot. Ja kyllä korealaisen Keunghea Kanginkin tulee päästä finaaliin.”

Kuka miehistä sitten voittaa? ”Venäläisellä bassolla Mikhail Korobeynikovilla on aivan poikkeuksellinen ääni. Haluaisin nähdä hänen voittavan. Korealaisista baritoneista oli Sangmin Lee nyt parempi kuin Daejin Bang, jolla eivät matalat äänet toimineet. Täytyy sanoa, että en toivo, että kontratenori David DQ Lee voittaisi. Kontratenorit ovat niin oma lukunsa, ettei heitä voi oikein verrata muihin tässä kilpailussa muun muassa äänen vivahteikkuuden suhteen.”
 

Mirjam Helin

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa tallenteina 2.8.2010 asti:

Suomeksi
Mirjam Helin -laulukilpailut YLE Areenassa

In English
The Mirjam Helin International Singing Competition in YLE Areena
 

Mirjam Helin -laulukilpailun teema:
>Mirjam Helin Elävässä arkistossa

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2009
>Elävä arkisto

Laulukilpailun voittajat 2009
>Elävä arkisto

Loppukilpailu ja palkintojenjako 2004
>Elävä arkisto

Mirjam Helinin haastattelu (1999)
>Elävä arkisto

 

>Lue kisatoimiston tiedote vuoden 2009 voittajista

Haluatko kisatiedot mahdollisimman nopeasti. Laita tekstiviesti LAULUKILPAILU numeroon 16149. (Palvelu maksaa 0,35 euroa / viesti) Saat aina viimeisimmät uutiset suoraan puhelimeesi.

IV Kansainväliset Mirjam Helin - laulukilpailut YLEn radio- ja tv-kanavilla ja netissä.

>YLE Radio 1
Kooste alkukilpailuista ja välikilpailuista ammatilaisten kommenttien kera.Finaali suorana.


>YLE Areena
Finals live

YLE Radio 1:n, Ylen Klassisen ja YLE Teeman lähetykset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa YLE Areenassa suorina lähetyksinä ja tallenteina. YLE Areenasta löytyvät myös semifinalistien klipit.
>Välierät löytyvat YLE Areenasta myös kokonaisuudessaan

Seuraa tallenteiden julkaistumista YLE Areenaan RSS-syötteen avulla:
>RSS


>YLE Teema
Kooste välikilpailusta ja finaalilähetys ja palkintojenjako suorana.

Tutustu kilpailijoihin ja heidän ohjelmistoonsa Mirjam Helinin kilpailusivuilta

 

Elävä arkisto
Katso ja kuuntele suurten laulajien esityksiä ja haastatteluja Elävässä arkistossa
>Suuret laulajat Elävässä arkistossa

Blogistit:

Juha Ahonen
Laura Autio
Lotta Emanuelsson
Kaisa Erola
Anu Jaantila
Karla Suvanto

Äänestä suosikkiasi

>In the competition the jury makes the decision, but here you can do it! >Kilpailussa jury päättää, mutta täällä voit päättää sinä!

Blogiarkisto

2009

elokuu