Ma 15.04.2013 @ 14:49Vaasankatu hyökkää!

Jakso 6: Ylpeys ja ennakkoluulo

 

Arvot ja yhdistystoiminta mietityttävät tämänkertaisessa jaksossa, kun Kallio Rolling Rainbown pitkäaikainen jäsen päättää loikata Helsinki Roller Derbyn riveihin. Piipahdamme myös Helsinki Pride tapahtumassa, jossa sateenkaarilipun alle mahtuvat niin homot, heterot, kuin biseksuaalit, vaikka megafonimies yrittääkin sekoittaa pakkaa parhaansa mukaan.

 

Kuuntele tästä!

1 kommentti

Minusta on mahtavaa kun Helsingissä on kaksi roller derby-joukkuetta! Joukkueiden keskinäinen kilpailu nostaa pelaamisen tasoa, ja nykyään yhteistyö toimii hyvin. Ja onhan se hienoa että lajia ei täydy kokonaan lopettaa jos yhden joukkueen kulttuuri ei miellytä.

Jokaisen pitää itse päättää onko roller derby itselle harrastus, elämäntapa, vai jotain siltä väliltä, ja miten tosissaan kaiken ottaa. Laji ja kaveripiiri tempaa helposti mukaansa niin, että muu elämä melkein unohtuu.

Kaikki on joukkueessa kavereita keskenään, mutta toki viihtymiseen vaikuttaa sekin, että löytääkö joukosta myös saman henkisiä ystäviä. Joukkueeseen mahtuu monenlaisia tyyppejä ja se on yksi parhaista asioista derbyssä, vaikka yhteiselo on toisinaan haastavaa. Meidän pitää osata työskennellä yhdessä ja hyväksyä toisemme hyvässä ja pahassa. Minä olen aikamoinen tosikko, mutta olen oppinut KRR:n kautta ottamaan rennommin. Ei se haittaa että muut ei ole samanlaisia kuin minä. Rakastan tätä jengiä just tällaisena. :)

Vaasankatu hyökkää!

Roller Derby

Radiodokumenttisarjassa Vaasankatu hyökkää! kuljetaan kohti Suomen ensimmäistä roller derby paikallisottelua, jossa Kallio Rolling Rainbow (KRR) kohtasi pahimman kilpailijansa Helsinki Roller Derbyn (HRD).  Sarja kertoo ystävyydestä, rakkaudesta, yhteisöllisyydestä ja elämästä yleensä kolmekymppisten harrastajien silmin kalliolaisessa roller derby seurassa. Ohjelmasarjaa ei suositella puritaaneille eikä tosikoille.

Sarjan nimeä kantavaa blogia sitä vastoin suosittelemme kaikille, jotka ovat kiinnostuneet ilmiöstä ja urheilulajista nimeltä roller derby. Blogin vakiokirjoittajina sulkakyniään teroittelevat iki-ihanat: Hiki Pop, Pi Muncher, Sniff Poppers ja Tigre Force.

Seuraa blogia:

Kuvat: Carlos Marko-Tapio