Vaasankatu valmistautuu

Perjantai 15.2.2013

Mikä aamu. Eilen illalla valmistauduttiin tulevan viikonlopun koitoksiin monella, kosteallakin tavalla ja nyt tuntuu että se puolenyön pysähdys Vaasankadun kantapaikassamme kostautuu hienoisena vapinana ja orastavana pelkotilana illan treenien suhteen. Edessä on KRR:n järjestämä kolmen päivän treenileiri kansainvälisten valmentajien johdolla - eli tunteja ja taas tunteja luistimilla. Tänään aloitetaan setit lontoolaisen Ballistic Wistlen kuuleman mukaan tuskaa tuottavilla luistelutekniikkatreeneillä, joten jyvät erotellaan akanoista jo heti kättelyssä. Kallion tyyliin leiri on nimetty vekkulisti Kestitysleiriksi, ja aloitimme kestityksen eilen viemällä torstaina tulleet jenkkivalmentajat syömään ja - tottakai - saunaan. Kalliossa kaikki hahmot ovat lähtökohtaisesti samalla viivalla, olit sitten valmentaja, juuri luistelun aloittanut "sakkoliha" tai vanha konkari. Missä muualla ihminen riisutaan konkreettisemmin titteleistään kuin saunassa?

Kestitysleiri-nimestä olemme jo ehtineet saada palautetta, ymmärrettävistä syistä. Samoin kuin siitä, että järjestimme boutin saksalaista joukkuetta vastaan yhteistyössä Iron Sky -elokuvan tuotantoryhmän kanssa (kuunatsit hei, moukka). Tai siitä että meidän äärimmäisen suvaitsevaisen sateenkaariseuramme edustusjoukkuetta kutsutaan Vantaan Skineiksi. Emme halua tai aio avata huumoriamme sen kummemmin, sillä paraskin vitsi menee pilalle selittämällä. Haluamme herättää ajatuksia, puolesta tai vastaan, ja "Vaasankatu hyökkää" -sarja tulee varmasti myös nostattamaan myrskyä niin hyvässä kuin pahassa. 

Totuus hassuttelun ja anarkistisen asenteen takana on kuitenkin se, että pidämme toisistamme huolta, treenaamme lujaa ja haluamme olla Suomen paras roller derby -seura, ja myöhemmin koko Euroopan - miksei koko maailmankin (ja kun ne kuunatsit perustavat seuran sinne pimeälle puolelle, Kallio on takuulla ensimmäisenä haastamassa). Haluamme vain tehdä sen omalla tavallamme.


 

2 kommenttia

Vaasankatu ei ole Kalliossa, joka perimätietojen(i) mukaan jää Hesarin eteläpuolelle. 8)

Casimir kirjoitti:

Vaasankatu ei ole Kalliossa, joka perimätietojen(i) mukaan jää Hesarin eteläpuolelle. 8)

Hyvä Casimir, hienosti tiedetty! :)

Vaasankatu hyökkää!

Roller Derby

Radiodokumenttisarjassa Vaasankatu hyökkää! kuljetaan kohti Suomen ensimmäistä roller derby paikallisottelua, jossa Kallio Rolling Rainbow (KRR) kohtasi pahimman kilpailijansa Helsinki Roller Derbyn (HRD).  Sarja kertoo ystävyydestä, rakkaudesta, yhteisöllisyydestä ja elämästä yleensä kolmekymppisten harrastajien silmin kalliolaisessa roller derby seurassa. Ohjelmasarjaa ei suositella puritaaneille eikä tosikoille.

Sarjan nimeä kantavaa blogia sitä vastoin suosittelemme kaikille, jotka ovat kiinnostuneet ilmiöstä ja urheilulajista nimeltä roller derby. Blogin vakiokirjoittajina sulkakyniään teroittelevat iki-ihanat: Hiki Pop, Pi Muncher, Sniff Poppers ja Tigre Force.

Seuraa blogia:

Kuvat: Carlos Marko-Tapio