olotila

 • Nuukuusviikon voi päättää Kierrätystehtaalle

  Jo neljättä kertaa Kaapelitehtaan täyttävä Kierrätystehdas-tapahtuma esittelee ekologista muotia ja elämäntapaa. Ensi viikonloppuna 7.-8.5. järjestettävässä koko perheen tapahtumassa pääsee tutustumaan kestävämpään kulutukseen sekä osallistumaan vaikka minkälaisiin työpajoihin ilmaiseksi. Juontajana Kierrätystehtaalla häärii Olotilastakin tuttu risaineri Aija Rouhiainen. Aija myös esittelee kirjastaan tuttuja kierrätystuotteita ja vetää työnäytöksen.

  Kierrätystehtaalla pääsee toteuttamaan luovuutta lukuisissa kierrätysaiheisissa työpajoissa, jotka sopivat sekä aikuisille että lapsille. Tapahtumassa myyvät tuotteitaan yli 50 Suomen ekodesign-alan edelläkävijäyritystä. Myytävät tuotteet ovat muun muassa kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita, sisustustavaroita, koruja sekä luomutuotteita. Tuotteita pääsee ihailemaan myös muoti- ja työnäytöksissä. Aiempien vuosien tarjontaa täydennetään energiakulutus-, kauneus- ja ravintoteemoilla.

  Ilmaistorille voi tuoda koko viikonlopun ajan käyttökelpoisia vaatteita, leluja, kirjoja ja kodintarvikkeita ja ottaa mukaan mitä haluaa. Vaihtotorille kannattaa suunnata ajoissa, vaikka tavaraa onkin luultavasti paljon. Viime vuonna viimeisenä päivänä, kun pääsi vihdoin paikalle jäljellä oli oikeastaan vain rippeitä. Moni kuitenkin kertoi tehneensä huimia löytöjä.

  Suositeltava elämys ovat myös Kierrätystehtaan työpajat. Blogaajamme Eve Mantu on kokenut ekstaasia ja todellista tekemisen iloa näin helposti.

  - Vitosella materiaalivuoresta sai ottaa mitä vaan ja leikellä, tuunata ja ommella. Vietin viisi tuntia työpajassa, hullussa hurmiossa, kertoo Eve.

  Tällä kertaa ompeluseurat tarjoavat Emmaus ja Defender yhteistyössä:

  Leikkaa tai revi, saumaa ja ompele – yhdistä estottomasti! Tee itsellesi uusi lempivaate hyvässä seurassa. Käytössäsi on hyvät Berninan ompelukoneet ja saumurit sekä iso läjä mielikuvituksellista materiaalia. Ammattitaitoiset ohjaajat takaavat onnistumisen kokemuksen.

  Kierrätystehdas

  Kuva: Kierrätystehdas

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä