olotila

 • Ole hullu!

  Hulluttele vapaasti! Kuva: Reetta Arvila

  Meillä on juhlia juhlien perään. Jouluna syödään laatikoita ja kinkkua, pääsiäisenä suklaata ja mämmiä, juhannuksena nautitaan makkaraa ja kaljaa. Lähes kaikkiin pyhiin ja juhliin liittyy syöminen, ja syömisestä on alkanut tulla juhla itse. Nyt vappuna pitäisi ahtaa kupuunsa munkkeja, tippaleipää, simaa ja skumppaa.

  Unohda ne ja unohda koko syöminen!

  Ota sen sijaan vapaa hetki kaikesta määrätystä, kontrolloidusta ja tavanmukaisesta toiminnasta, ja vapauta itsesi hulluuteen! Tee ihan mitä tahdot, pukeudu miten haluat ja hypi laukka-askeleella kuin hevonen pitkin katuja. Vedä sarvet päähän, salsahame vyötärölle, kumisaappaat jalkaan ja piirrä naamaasi kissan viikset. Laula korvalappustereoiden mukana ääneen ihan nuotin vierestä, julista Juice Leskisen neroutta ja kokeile, vieläkö selkä taipuu kuperkeikkaan.

  Nyt on se hetki, kun saa hullutella, sekoilla ja naamioitua. Kaikki menee vappuhulinan piikkiin! Pura paineet ja ilmaise fiiliksesi, kilju ja naura ja revittele. Nauti wapaasta wapusta ja sinusta!

  (Maskeeraus ja kuvat: Reetta Arvila)

  Vapauta pirullisuutesi. Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kuva: Reetta Arvila

  Kommentoi 6 Lue kommentit


 • Takki auki! - Kevät syntyy, osa 15

  Sulje silmät ja ota lämpökylpy. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Mahtava, ihana, lämmin ja fantastinen kevätpäivä! Tätä ei voi korostaa liikaa huutomerkein. Viikonloppuna lyötiin kevään lämpöennätys Turussa, missä mitattiin kesäiset 17astetta.

  Kevyemmät vaatteet tuntuvat omituisilta ja olo ilman pipoa tai myssyä on alaston. Tukka heilahtelee leppeissä tuulahduksissa, on pakko sulkea silmät hetkeksi ja hengittää syvään kevättä keuhkoihin. On niin lämmintä, että takin voi pitää apposen auki heti aamusta alkaen. Jos ei vielä ole ehtinyt, niin nyt viimeistään voi toppavaatteet pestä ja ripustaa kaappiin seuraavaa talvea odottamaan.

  Talo heijastuu kauniisti lammen vedenpinnasta ja saa huomaamaan, että kohta on toukokuu, vappu ja hetken päästä uimakelit. Pian pitäisi puiden pukata silmukkaa, ilmassa on jo raportoitu olevan siitepölyä. Toipuuko talven pakkasissa rampautunut risu tuottamaan kaivattua lehtivihreää?

  Ps. lampea siivottu. Tuleekohan siihen kohta sammakonkutua?

  Kuva: Ada Pykäläniemi

  Kommentoi 0


 • Pimeää! - Kevät syntyy, osa 14

  Luonnollista mustavalkeutta. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Kreivi painoi silinteriä syvemmälle päähänsä ja kohotti mustan viittansa kauluksia korkeammalle. Hän oli yksin, yksin Skotlannin loputtomien nummien pimeydessä. Hänen olisi osuttava. Kätkettävä tunteensa ja keskityttävä - ja osuttava. Sade piiskasi kasvoja armottomasti pisaroiden muuttuessa koko ajan kovemmiksi ja kovemmiksi. Ne yltyivät miltei rakeiksi ja valuivat elämästä kertovia kasvojen uurteita pitkin.

  Kreivi siristi silmiään ja kumartui kiveä vasten, kuin saadakseen tukea peruuttamattomille mietteilleen. Kivi oli ainoa, mitä hänellä siinä hetkessä oli; nihkeä, kylmä, äänetön kivi. Se oli hänen kasvoton ystävänsä, kun hän hitaasti ja julman vakaasti siirsi sormensa laukaisijalle. Pahaa-aavistamaton hahmo piirtyi horisonttiin, pimeys paljasti vain utuiset, hämärät ääriviivat. Kreivin suu jäykistyi kapeaksi viiruksi ja jäinen katse leimahti, kun mennyt tulvi mieleen. Hän tunsi olevansa yhtä musta kuin yö, jonka kätköissä hän toteuttaisi kaiken muuttavan suunnitelmansa. Hän tähtäsi, tarkasti ja harkiten, ja laukaisi. Kahdesti - vain varmistaakseen osuman.

  Tämä on tositarina.

  Paitsi, että ei ollut yö, vaan aamu. Ja oltiin Pasilassa. Jaa niin, ja pihalla olin vain minä puskassa kökkimässä, valokuvaamassa tuulessa vinhasti heiluvaa oksaa. Kylläpä värejä tulviva luonto voi olla dramaattisen mustavalkoinen!

   

  Traktori! Kuva: Ada Pykäläniemi

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä