olotila

 • Helposti hauskaa Halloweenina

  Lapset nauttivat rooli- ja pukeutumisleikeistä, joten Halloweenin aikaan on hauska pitää kotona pienet teemajuhlat. Pukeutukaa rooliasuihin ja viettäkää kiva hetki yhdessä.

  Halloweenin perinne on tullut tutuksi myös meillä. Alunperin se on sadonkorjuujuhla, jossa kurpitsoilla karkoitettiin pahoja henkiä. Nykyään juhlaan kuuluvat myös hurjat asut ja koristeet. Ja se on hyvä syy järjestää vähän erikoisempi koti-ilta tai kutsua kaverit kylään.

  Tee näin:

  • Laita pöytään vähän erikoisherkkuja. Hauskoja Halloween-reseptejä löytyy paljon: hämähäkkikakku, salmiakkimuffinssit, nakkisormet ja mitä ikinä.
  • Naamiaisasuja ei tarvitse ostaa valmiina. Anna lapsen itse valita roolinsa ja auta sen rakentamisessa. Halloween-asuksi käy mikä tahansa asu, vaikka perinteeseen kuuluvatkin hurjat asut. Ota käyttöön: hatut, huivit, naamarit, korut ja muut asusteet - näin syntyy helposti merirosvo, - noita, inkkari tai eläinasu.
  • Halloweenin koristeista kaunein on kurpitsanaama tai -lyhty. Mutta myös muulla rekvisiitalla saat juhlatunnelmaa-aikaan: merirosvo-, kauhu- ja hämähäkkiteema vain valloilleen. Kaupat ovat täynnä tarpeita, mutta hyvän tunnelman saa helposti aikaan myös tummilla, punaisilla ja oransseilla väreillä. Tee vaikka paperista koristeita ja levitä pöydälle tumma pöytäliina.
  Kommentoi 2 Lue kommentit


 • Koristele pihasi

  Lumikki ja 7 kääpiötä pihalla. Kuva: Viivi Lehtonen

  Oman etupihan, parvekkeen tai puutarhan voi koristella myös perinteisestä poiketen. Mikä ei omalle pihalle sopisi? Mitä piha kertoo asukkaasta? 

  Näihin ihaniin pihakoristesiin törmäsin Islannissa. Ja miksi ei? Oma pihahan on paras paikka mielikuvituksen tuotannolle ja rikkaalle, iloiselle koristelulle.

  Koristele pihasi

   

  Koristele pihasi

  Myös maatalous- tai sisustusesineet piristävät puutarhaa kummasti. Ota koristeiksi esimerkiksi vanhat huonekalut, emalipadat, kottikärryt tai tikapuut. Ja kesällä tekstiilejä ja riippumatto.

  Näin talven tullessa helppo pihakoriste on kanervat, havut, kuusenoksat ja piha- tai koristevalot - ja vaikka potkukelkka. Kohta alkaa myös joulukoristeiden kausi. Jenkkielokuvissa joulukoristelu menee kyllä överiksi, mutta tässäkin kohtuullisuus olisi varmasti kaunista.

  Jaa omat ideasi. Miten sinä koristelet pihasi? Mikä on hulluin piha, jonka olet nähnyt?

  Kommentoi 0


 • Haluan takaisin terapiaan

  Terapia.

  Voi pettymys - haku Yle Areenassa ei tuottanutkaan tulokseksi HBO:n Terapiassa-sarjaa vaan Hyppytunti-ohjelman Ope terapiassa -animaation.

  Ensi kokemuksella en ymmärtänyt animaatiosta paljoakaan - mutta toteutus on hauska ja animaatiotekniikka hieno.

  Ajatus siitä, että opettajille annettaisiin terapiaa työssä jaksamisen tueksi, on hyvä. Onko näin todellisessakin koulumaailmassa?

  Ehkä tämä animaatio toimii samoin kuin loistava Terapiassa-draamasarja - eli korvikkeena aidolle terapialle.

  Olin ihan koukussa Terapiaan ja löysin sarjan päähenkilöiden tarinoista paljon vertaistukea. Joitakin terapeutti Paul ärsytti, mutta minulle hän oli luotettava ja uskottava hahmo, terapeutti jolle itse voisin avautua.

  Missasin kuitenkin Terapiassa-sarjan toisen tuotantokauden viimeiset jaksot, niiden  esitysaika olikin jo loppunut YLE Areenasta. Nyt en tiedä, miten terapeutti Paul saa oman elämänsä kuntoon tai mitä käy syöpään sairastuneelle arkkitehtiopiskelijalle Aprilille tai ikisinkulle lakinaiselle Mialle.

  On kai pakko hankkia sarja käsiin jostakin muualta - ovatko dvd-boksit jo myynnissä? YLE TV1 esitää myöhemmin kyllä sarjan kolmannen tuotantokauden. Ja sarja tarjoaa faneilleen ryhmäterapiaa myös Facebookissa - hullun hyvä idea!

  Lisätietoja:

  HBO: In Treatment

  YLE Teema, Opettaja-tv: Hyppytunti

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä