olotila

 • Toista hetki lapsuudesta valokuvalla

  Valokuvaaja Irina Werning loi nettihitin julkaisemalla Back to the future  -valokuvateoksiaan ihmisistä, jotka poseeraavat lapsuudessaan ja nykyään samassa settauksessa. Kuvissa on ihanaa tunnelmaa ja oivallusta. Haluan oman kuvan!

  Mutta niiden toteuttaminen vaatii aika paljon - me Olotilassa kokeilimme, mutta emme ihan onnistuneet toivomallamme tavalla. Löysin kuitenkin netistä Werningin ohjeet ja kokeilemme varmasti uudelleen.

  Miltähän tämä vuoden 1980 3-vuotissynttärikuva näyttäisi vuonna 2011?

  Viivi 1980

   

  Kommentoi 0


 • Kehu lapsi päivässä

  "Kehumisella on ihmeellisiä vaikutuksia. Kun opettelee huomaamaan lapsessa hyviä, kehuttavia ominaisuuksia altistuu itsekin positiiviselle muutokselle. Hyvien asioiden ja tekojen esiin nostaminen tekee yksinkertaisesti ihmiselle hyvää."

  - Ote Lapsen oikeuksien päivän 20.11.2011 Kasvata ilolla -esitteestä

  Kehuminen kunniaan, ystävät!

  Ps. Jää kuulolle - ensi viikolla kehutaan Olotilassa puolisoita ja kumppaneita, miehiä ja naisia. Toimitus teki testin ja huomasi, että pienellä ajatuksenmuutoksella sai aikaan hyvin isoa iloa!

  Lapsen oikeuksien päivä, kuva: Lastensuojelun keskusliitto

   

  Kommentoi 1 Lue kommentit


 • Tunnetko tämän tyypin, kysyy Diabetesliitto

  Maailman diabetespäivää vietetään tänään 14. marraskuuta.

  Diabetesliitto nostaa päivän teemaksi tyyppi kakkosen:

  "Tyypin 2 diabetes kehittyy vähitellen. Oireina voivat olla vuosikausia outo olo ja valtava väsymys, jotka helpottuvat vasta hoidon alettua. Oireet voivat myös puuttua kokonaan. Kiireinen elämäntapa vie helposti tyyppi 2:n kehitysuralle. Epäterveelliset ruokatottumukset, vähäinen liikunta ja epäsuotuisat geenit ovat usein tyyppi 2:n taustalla."

  Pidätkö sinä jo huolta itsestäsi? Hyvä! Vasta sen jälkeen voi auttaa muita.

  Tee diabetestesti tästä

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä