olotila

 • Lämpöviikko! - Kevät syntyy, osa 18

  Huh hah hellettä. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Jippii, vihdoinkin koko viikoksi on luvattu lämmintä, jopa hellesäätä. Kesäinen aurinko tuntuu iholla tutulta ja kaivatulta, ensimmäiset päivetykset nousevat poskille. Fantastista!

  Piha on hetkessä täyttynyt kukoistavista voikukista, jotka keltaisina kurottelevat kohti taivasta. Muistan, kuinka lapsena kerättiin voikukan varsia, rikottiin molempiin päihin pitkiä suikaleita ja upotettiin varret veteen, jolloin suikalepäät kihartuivat kauniiksi koristeiksi. Valkoinen maito värjäsi lempivaatteet ihan huomaamatta. Taidan istua hetkeksi lammen rantaan, kihartaa voikukan varsia pitkästä aikaa ja tehdä kukkaseppeleen.

  Taustalla olleet rakennukset ovat hukkuneet vehreyden alle. Puun oksat näkyvät valtavien, puhjenneiden kukintojen alta vielä hetken.

  Aah, mitä sydämen täyttävää elinvoimaa!

  Enää ei näy rakennuksia taustalla, vehreys valtaa maan. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Kommentoi 0


 • Oi kesämyrskyä - Kevät syntyy, osa 17

  Pian salamoi ja jyrisee. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Lähes viikon verran ennustettu kesämyrsky puskee päälle. Ilman pimenemisen voi silmin havaita. Ei kuulu linnunlaulua, ei hyönteisten surinaa - vain pari kysyvää vaakkua lammessa uiskentelevalta sorsalta. Lehtivihreäkään ei näytä vihreältä kameran läpi, kun valo imeytyy varjoihin.

  Vaikka ärsyttääkin, että sataa ja on kylmää ja märkää ja pimeää, niin se on kesän edellytys. Pari komeaa kaatosadepäivää ja kesä voi puhjeta kukoistukseensa! Sitäpaitsi, onhan se komeaa kun salamat välkkyvät hurjina ja taivas jyrisee. Mieletöntä villiä luonnonvoimaa!

  Milloinkohan tulee ensimmäinen kunnon kesämyrsky?

  Kohta lehtivihreä valtaa maiseman. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Kommentoi 0


 • Kirppis omassa olohuoneessa

  Siivouspäivän kotikirppis. Kuva: Eve Mantu

  Veeralla oli Siivouspäivänä oma minikirppis olohuoneessa. Sohvalla emäntä piti minikahvilaa. Lisää tällaista, parahtaa Olotila. Siivouspäivän kotikirppis

  Kirppishaahuilija mietti pitkään tätä settiä. Hyvin tuotteistettu! Siivouspäivän kotikirppis

  Siivouspäivän kotikirppis

  Siivouspäivän kotikirppis

  Siivouspäivän kotikirppisSiivouspäivän kotikirppisOnkohan tällainen Tee-Se-Kiva-Tapahtuma-Itse -henki vakiintumassa? Aiotko sinä osallistua seuraavaan Siivouspäivään?

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä