olotila

 • Maailma ilman mainoksia

  São Paulo No Logo.

  Törmäsin Facebookissa kiinnostavaan artikkeliin, jossa kerrottiin São Paulon kaupungin luopuneen kokonaan ulkomainoksista, vilkkuvista mainostauluista ja muusta katukuvaa häiritsevästä mainonnasta. Muutos on tallennettu São Paulo No Logo -kuvagalleriaan.

  Kuvat tyhjistä mainostauluista ovat hämmentävän kauniita. Brasilialaiskaupunki kielsi lailla mainokset vuonna 2006, ja kaupunki on pärjännyt nyt jo viisi vuotta hyvin ilman mainontaa. Ihailtavaa.

  Miltä Helsinki tai muut Suomen kaupungit näyttäisivätkään ilman mainoksia? Voisiko Helsingin designpääkaupunkivuosi 2012 saada jotakin aikaan? Lähden ajatusmatkalle...

  Helsinki ilman mainoksia olisi hyvin paljon rauhallisempi, olisi tilaa ajatuksille, kun niitä eivät täyttäisi mainosvärit- ja logot, ei olisi turhia ärsykkeitä ja himoa hankkia turhaa. Olisi helpompaa huomata arkkitehtuurin ja muotoilun aikaansaannoksia sekä aistia kaupungin elämää. Ei olisi yhtään huono kaupunkikuva. Voisiko mainokset korvata taiteella? Kelpaisi minulle.

  No Logo – São Paulo, kuva Tony Marco

  Helsinki, kuva kaleva.fi Risto Rasila

    Kuvat: No logo, kuva: anadaday.dk ja Helsinki, kuva: kaleva.fi

  Kommentoi 1 Lue kommentit


 • Ihaile välillä ei niin täydellistä arkea

  Kuva: Riikka Kantinkoski, http://weekdaycarnival.blogspot.com/p/reality-check.ht

   Olin kuvannut vuosia realistisia muistokuvia kodistamme, siis sitä arjen kauheutta, kun ei ehdi siivoamaan, tavarat ovat sekamelskana, keittiö räjähtämässä tiskeistä ja pyykkiä piisaa. Tältä kotimme oikeasti näyttävät, mutta kuvat ovat liikaa sisustuslehdille. Ilahduin, että aiheeseen ovat tarttuneet sisustusbloggaajat. Reality check -kuvasarja on upea.

  Valokuvaaja ja kotiäiti Riikka Kantinkoski oli eräänä iltapäivänä niin turhautunut, että sai uuden päähänpiston. Hän latasi blogiinsa kuvia omasta arkitodellisuudestaan ja haastoi muita bloggaajia mukaan. 

  Katinkoski halusi kuvata kotiaan ja elämäänsä sellaisena kun se oikeasti välillä on - eli silloin kun ei ole ehditty siivoamaan ja siistimään. Tuttua meille kaikille, mutta silti niin harvoin kuvissa nähtyä. 

  - Realitykuvat tulivat yhtenä päivänä ja seuraavana sitten siivosin, sen kipinän se ainakin itselleni antoi, kertoo Riikka.

  Riikka kirjoittaa suosittua Weekday Carnival -sisustusblogia.

  - Esittelen blogissani paljon kotiani ja kuviini tietenkin rajaan yleensä sen siistimmän kohdan. Mutta nyt halusin raottaa lukijoille myös sitä todellista kaaosta kameran takaa. Eihän kukaan millään ehdi koko ajan puunata, tiskata jos samalla hoitaa kotona kolmea lasta ja pyörittää pientä sisustuskauppabusinestä sekä kirjoittaa blogia.

  - Jos en näitä jälkimmäisiä tekisi tai lapset olisivat päivät hoidossa, niin meillä varmasti olisikin siistiä, mutta joku pieni henkireikä on kotiäidilläkin oltava johon voi tarpeen tullen uppoutua. 

  Reality check. Kuva: Riikka Kantinkoski, http://weekdaycarnival.blogspot.com/p/reality-check.ht

  Yleensä Riikan kamera lepää kaaostilanteissa, mutta jos jokin todella ikimuistoinen tapahtuma on käynnissä, niin kamera otetaan esille.

  - Viimeksi taisi olla kyseessä kuopuksen ensiaskeleet. 

  Riikan ja muiden bloggaajien todellisuuskuvista kertyi kaunis kuvakokoelma Reality Check. Jatkoa Riikka ei kuitenkaan usko olevan tulossa.

  - Kaikki on jo näytetty, ainakin luulisin.

  Entä teillä? Onko puunattu jo jouluksi vai löytyisikö kiinnostavia kuvauskohteita?

  Reality check. Kuva: Riikka Kantinkoski, http://weekdaycarnival.blogspot.com/p/reality-check.ht

   

   

  Kommentoi 0


 • Linnan juhlat - Suomen suurin sohvatapahtuma!

  Linnan juhlat - Suomen suurin sohvatapahtuma! Kuva: Pinterest/Sabs C

  Hyvä sohvakansa - Linnan juhlat -lähetys nähdään tiistaina 6.12.2011 klo 18.35 alkaen YLE TV1:ssä ja Areenassa.

  Facebookissa on jo perinteeksi muodostunut kaikille avoin Linnan juhlat -ryhmä, joten ei kun netti ja tv-lähetys auki - ja näppis laulamaan!

   

  Lähetä kotisohvalta kommentteja siitä, mitä näet ja tunnet lähetystä katsellessasi!

  • Kenellä on kiinnostavin puku? Kenen tyyli puree sinuun - kenen taas ei?

  • Kuka on illan kuningatar? Entä kunkku?

  • Mikä ei mene etiketin mukaan? Mikä hätkähdyttää?

  • Kenellä on erikoisin kansallispuku? Kaunein?

  • Kuka antaakaan skumppaisen haastattelun jatkoilta?

  • Jne.

  Lisäksi laitamme pystyyn tunnistuskisan - tunnista juhlavieraita nopeammin kuin kuuluttajat - kommentoi Facebookissa.

   

   


  Osallistu juhlintaan myös lähettämällä itsestäsi sohvakuva kotoa juhlien fb-ryhmään.
  Totuus on, että iso osa suomalaisista viettää itsenäisyyden juhlapäivää löysissä kotivaatteissa!

  Onko juuri sinulla illan rennoin tyyli - onko kansakunnan komeimpia juhlia parasta katsoa virttyneimmissä verkkareissa sipsikulhon kera - vaiko kenties aamutakissa tohvelit jalassa? Kerro meille! Tyyli on vapaa - emme toki karsasta juhlapukeutujiakaan.


  Linnan juhlat - Suomen suurin sohvatapahtuma. Kuva: Pinterest/Sabs C

  Kommentoi 4 Lue kommentit


Muualla Yle.fi:ssä