olotila

 • Minä ja mutsi - miten menee?

  Minä ja mun mutsi. Kuva: Yle Teema

  Äiti-tytärsuhde on kiehtova aihe. Yle Teeman dokumenttisarja Minä ja mun äiti laittaa erilaiset äidit ja tyttäret automatkalle selvittämään välejään. Intiimi tila luo lähtökohdan läheiseen ja luottamukselliseen keskusteluun ja tarkasteluun.

  mina jä äiti

  Äidin ja aikuisen tyttären suhde on kiinnostava ja usein monimutkainen. Äiti näkee tyttäressä itsensä ja äidin voi olla vaikea hyväksyä tytär itsenäisenä, aikuisena ihmisenä. Muistot lapsuuden läheisyydestä sekoittuvat haluun suojella. Tytär vuorotellen rakastaa ja vihaa äitiään, haluaa olla samanlainen ja erilainen yhtä aikaa.

  Läheinen suhde äitiin on etenkin lapsia saaneille tyttärille yksi tärkeimpiä: tapa hoitaa omia lapsia kun opitaan osittain omassa lapsuudessa ja monille oma äiti on se luotettavin hoitoapu ja henkinen tuki. Äiti-tytärsuhteeseen kannattaa siis panostaa, jos mahdollista - lähteä ehkä automatkalle!

  Lähde: YLE Teema

   

  Kommentoi 0


 • Miksi syömme huonosti?

  Ruokakaupan hyllyt notkuvat tuotteita, joiden maku, väri ja koostumus on luotu keinotekoisesti lisäaineilla. Suomalainen asiakas kelpuuttaa väärennetynkin ruuan mukisematta, mutta Silminnäkijä-ohjelma ei niele mitä vain selvittämättä asiaa:

  Lisätietoja: Silminnäkijä

  Lisää aiheesta Kemikaalicoktailissa ja Uudessa Mustassa.

  Olotila, Perhekyselyn tuloksia: Mitä suomalaisperheissä syödään?

  Kommentoi 1 Lue kommentit


 • Hyppytunnilla tänään

  Syksyllä 2010 virisi julkisuudessa keskustelua koulun ja kodin yhteistyön hankaluuksista ja puhuttiin mm. siitä että vanhemmat olisivat yhä herkemmin uhkailemassa opettajia jopa oikeustoimilla, jos opetus ei heitä tyydytä. Kun opettaja joutuu oppilaan vanhemman kiusaamaksi, loppuun palaminen on lähellä. Heli Schroderus kertoo tarinansa.

  Kodin ja koulun yhteistyö koetaan pääosin helpoksi. Mutta silloin kun se on vaikeaa, se voi olla todella vaikeaa ja opettajaa kuormittavaa. On sanottu että vaikka vain noin kymmenen prosenttia vanhemmista on haastavia ja hankalia, niin he voivat viedä 90 prosenttia kaikesta kodin ja koulun yhteistyöhön tarkoitetusta ajasta ja energiasta.

  Mitä avuksi kun vanhempi syyttää huonosta opetuksesta, tai uhkaa oikeustoimilla? Tai kun asia käy niin rassaavaksi että opettamisesta katoaa ilo? Vastaus jälkimmäiseen kysymykseen voisi olla vaikkapa lyhytkestoinen työnohjaus – jota Helsingin opetusvirasto tarjoaa ostopalveluina opettajilleen. Ohjelmassa kuulemme myös neuvoja siihen kuinka vakavasti vanhempien uhkailut oikeustoimilla kannattaa ottaa.

  Lähde: opettaja.tv

  Katso Hyppytunti Yle Areenassa

  Hyppytunti

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä