olotila

 • Maata näkyvissä - Kevät syntyy, osa 11

  Kaljupääoksa sinnittelee tuulessa. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Vaikka on harmaata, niin ei haittaa. Vaikka tuulee, ei haittaa. Vaikka tihuttaa räntää tai vettä, ei haittaa. Sillä maata on näkyvissä! Edelliskesän nurmea, pian versoja sekä taimia puskevaa multaa, pihan mukulakiviä.

  Lämpötila on päivisin reilusti plussan puolella, mutta on pilvistä ja kosteaa. Tänään tuulee kevään hyytävään tapaan ja sisäänastuessa alkavat kasvot punottaa. Lumi on vähentynyt silmissä (vrt. viime viikon kuvaa!) ja viimeiset hiihdot pellolla on taidettu nyt hiihtää. Lumiaurojen kellistämiä kukkalaatikoita, betoniporsaita ja pyörätelineitä pilkottaa kulmistaan sulavan hangen keskellä siellä täällä.

  Kellot siirrettiin viime viikonloppuna kesäaikaan, tunti eteenpäin. Lyhyemmät yöunet eivät kismittäneet, vaan ajatus kesäpäivien lähenemisestä sai hymyn huulille ja koko vartalon virkistymään!

   

  Maata näkyvissä! Kuva: Ada Pykäläniemi

  Kommentoi 0


 • Aah, mikä aurinko! - Kevät syntyy, osa 10

  "Sininen on taivas ja siniset on silmänsä sen". Kuva: Ada Pykäläniemi

  Aurinko nousi tänään klo 6.18 ja laskee illalla klo 18.38. Siihen lisäksi aamu- ja iltarusko, niin ihanaa valoisuuttaa riittää. Mahtavaa!

  Lumi sulaa nopealla vauhdilla. Öisin on pakkasta ja päivällä plussaa, ja vaihtelu on tarpeen, muuten uisimme kuravellissä. Taivaalla ei näy pilven pilveä ja taivas on juuri niin kauniin kirkkaan sininen, kuin mitä lauluissa lauletaan. Aurinko lämmittää jo aamusta selvästi, ja toppatakin alla on kuuma. Villavaatteet, rukkaset ja paksut pipot voi pian pesun kautta kätkeä odottamaan seuraavaa talvea. Aurinkolasit taas ovat auton ratissa jo tuiki tarpeelliset.

  Joku linssilude ajoi pakettiautollaan keskelle kuvaa. Milloinkohan ruudulle tallentuu ensimmäinen eläinkunnan edustaja?

  Lumi sulaa pikkuhiljaa. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä