olotila

 • DocPointiin ehtii vielä!

  10-vuotiaan dokumenttielokuvafestivaalin ohjelmisto on nyt täynnä elämänmakuisia tarinoita ja kiinnostavia ihmiskohtaloita:

  Tonislav Hristov: Sinkkuelämän säännöt

  Lasse Naukkarinen: No Comments

  Susanna Helke: Leikkipuisto

  Iris Härmä: Omaa luokkaansa

  Stefan Jarl: Submission

  Alexander Nanau: The World According to Ion B.

  Helgi Felixon: God Bless Iceland

  Timo Haanpää: Hiljaa toivotut

  Mia Halme: Ikuisesti sinun

  Kommentoi 0


 • Millaisia palveluja kaipaat kotisi lähettyville?

  Ylen Tehtävä lähiössä -tv-sarja kiertää rapistuvia lähiöitä ja buustaa yrityksiä elävöittää ja muokata niitä nykytarpeita vastaaviksi. Se, millaisiin johtopäätöksiin lähiöiden kunnosta ja tulevaisuudesta tullaan, selviää 6.2.

  Mitä mieltä sinä olet omasta asuinympäristöstäsi - mikä voisi olla toisin? Nyt on jokaisella tilaisuus vaikuttaa: rakenna unelma-asuinympäristöäsi vastaamalla kyselyyn.

  ViinikkaTampereen teknillisen yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus selvittää suomalaisten näkemyksiä asumisesta sekä asumiseen liittyvistä palveluista ja arvomaailmasta. Kyselyssä kartoitetaan suomalaisten nykyistä asuinympäristöä.

  Projektin tutkija Tanja Tyvimaa sanoo, että uusien asumisen ja hyvinvoinnin palvelumallien avulla voidaan edistää esimerkiksi lähiöiden elinvoimaisuutta. Samalla ehkäistään asuinalueen palvelurakenteen vinoutumista, joka saattaa johtaa alueen vetovoimaisuuden heikkenemiseen ja niin sanottujen ongelmalähiöiden syntymiseen.

  Pääteemana tutkimuksessa ovat asumiseen liittyvät palvelut. Kysely selvittää, mitä palvelun tarpeita suomalaisilla on nyt, mitä palveluja oletamme tarvitsevamme tulevaisuudessa ja olemmeko valmiita maksamaan näistä esimerkiksi osana asunnon vuokraa tai vastiketta.

  Väestön ikääntyminen johtaa siihen, että asumis- ja hyvinvointipalveluja tarvitaan enemmän. Ja jokainen meistä kuuluu jossain vaiheessa siihen ikääntyvään väestöön.

  Nettikysely osoitteessa www.asli.fi  31.1.2011 asti.

  Kommentoi 0


 • Turku herää kulttuuriin!

  Lauantaina 14.1. se alkaa - Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011. Kaupunki täyttyy ohjelmasta ja varmasti uteliaista, kulttuurinnälkäisistä vierailijoista.

  Nyt Turku on houkutteleva lähimatkakohde, sillä avajaishässäkänkin jälkeen ohjelmassa on vaikka mitä.

  Eniten itseäni kiinnostavat esitystaiteilija Meiju Niskalan suunnittelemat tapahtumat, kokemukset ja elämykset.

  - Minun käden- ja mielenkälkiä koetaan Turussa ja osittain muissakin kaupungeissa arjen löytöretkeilijöiden kalenterin kautta. Kalenterin tehtäviä laajennetaan Turussa myös teoksiksi: viikolla 5 busseihin levittäytyvät matkataidetehtävät, keväällä kirjastoihin sattumarunoudet ja marraskuussa on odotettavissa huikea Anna taidetta -teos kaupungin keskustassa.

  - Lisäksi konsultin vastaanotto on laajentunut taideklinikaksi, johon voi kuka tahansa ryhmä tai yksittäinen ihminen ilmoittautua. Klinikalla räätälöin ja konseptoin ryhmälle teoksen, jonka ryhmä toteuttaa. Mukana on hauskoja tyyppejä, kuten 250 sunnuntaimaalaria ja 70 pelimannia, sekä 600 matonkutojaa käsityöyhdistyksen kautta. Yhteensä näitä klinikkateoksia valmistuu vuoden aikana 24, kertoo Meiju Niskala

  Muita teoksia Meiju on ideoinut tuotantoryhmänsä kanssa ja kutsunut mukaan myös taiteilijoita ja artisteja toteuttajiksi tai Meijun sanoin "leikkikavereiksi".

  Lisätietoja: Turku 2011 ja Turku 365

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä