olotila

 • Kiitos nostaa arjen yläpuolelle

  Kiitos on kaunis sana, joka nostaa hetkeksi arjen yläpuolelle. Kuva: Matthias Ch

  Toimittaja Eve Mantu keräsi radiokuuntelijoiden arkisia kiitoksia ja toimitti niitä perille ympäriinsä - bussikuskeille, paralympiaurheilijoille, neuvolantädeille. 

  Ohjelma osoitti, että vaikka kiitoksia voi olla joskus vaikea ottaa vastaan, oikein osuessaan ne muuttavat päivän kulkua - ja miksei jopa koko elämää.

  Kiittämällä voi saada aikaan tahtotilan, joka saa ihmisen jatkossa(kin) ylittämään itsensä.

  Kiittämällä voi tehdä toisen niin onnelliseksi, että - kannattaa kokeilla!

  Kiitos on kaunis sana, joka nostaa hetkeksi arjen yläpuolelle. 

  Helsinkiläinen kaupassa työskentelvä Helianna sai kiitokset asiakkaaltaan Even välityksellä. Tältä maistuu aito ilo!

  Kiitosten juoksutyttö

   

  Ps. Kuuntele koko kiitosten juoksutus Areenasta

  Kommentoi 0


 • Syyspäiväntasauksena ajatus maailman naisille

  "Naisten toimeliaisuus on ihmiskunnan suurin hyödyntämätön voimavara", luen Tasaus-kampanjan sivuilta. Ensiajatukseni asiasta suomalaisena työssäkäyänä äitinä on suoraan sanottuna aivan päinvastainen ja lause vaikea ymmärtää. Menee hetki tajuta, että suurimmalla osalla ei ole mahdollisuuksia - mahdollisuuksia hyödyntää toimeliaisuuttaan.

  - Suomessa naisten oikeudet ovat vuosikymmenten aikana kehittyneet edistyksellisesti. Yhtäläiset koulutusmahdollisuudet, ehkäisyn saatavuus, äitiysterveydenhuollon palvelut ja äitiysraha ovat lisänneet naisten mahdollisuuksia päättää omasta elämästään. Suurimmalle osalle maailman naisista todellisuus on kuitenkin huomattavasti karumpi, sanoo kehitysyhteistyötiedottaja Salla Matilainen Suomen Lähetysseurasta.

  - Parantamalla naisten elämää voimme vähentää koko yhteiskunnan köyhyyttä. Koulutettujen ja terveiden naisten lapsista kasvaa koulutettuja ja terveitä yhteiskunnan jäseniä.

  Salla Matilainen on mukana koordinoimassa syyspäiväntasaukseen 22.9. huipentuvaa kampanjaa, jolla tasataan maailmanlaajuista taakkaa: naiset tekevät yli 60 prosenttia maailman töistä, mutta saavat tuloista vain 10 prosenttia.

  Tavoitteena voimaantunut, arvonsa tunteva nainen -
  lue lisää naisten oikeuksista Tasaus-kampanjan sivuilla

  Ajatus naisille muualla. Kuva: Mika Kanerva, Yle Kuvapalvelu

  Ps. Tulossa marraskuussa: Nenäpäivä 2012 auttaa maailman köyhimpiä lapsia

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä