olotila

 • Lumisadetta linssissä - Kevät syntyy, osa 4

  Sarjamme oksamalli on puolittunut. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Sarjamme oksatähti oli kokenut dramaattisen muutoksen. Siitä oli katkennut kaksi ilmeeseen vaikuttavaa pienempää oksaa. Kenties lumen painosta, kenties tuulesta. Hangessa ei näkynyt pienten eläinten jalanjälkiä eikä jäljellejääneissä tyvissä hampaiden merkkejä. Koko oksisto oli muutenkin eriasentoinen, lumesta ja jäästä johtuen. Jouduimme pohtimaan visaista asiaa - vaihtaako tähteä, kun se kokee elämässään vastoinkäymisiä? Solidaarisuudesta päätimme toistaiseksi jatkaa ramman kanssa, mutta koekuvata mahdollisia korvaajia. Jonain aamuna koko oksa voi olla poikki, tai sitten se saattaa feeniks-linnun lailla nousta uuteen uljaaseen elämäänsä kevään korvalla. Saadessaan vain uuden tilaisuuden.

  Lumipyry jatkuu edelleen ja maisemaa ei uskoisi enää samaksi kuin pari-kolme viikkoa sitten. Ihanaa valkoisuutta, kun lunta on tullut komeat kinokset. Määrästä sain aamulla tuntuvan tiedon: Minulla on pitkävartiset saapikkaat, jotka ylettyvät polven alle, ja kahlatessani koskemattomassa hangessa lähelle lampea lumi ulottui koko ajan yli saapikkaideni reunuksen. Mahtavaa!

  Olin ennen talvi-ihminen, mutta iän mukana kesä on noussut samalle arvostukselle. Mutta kunnon suomalainen talvi on jotain ihan erityistä. Lumi tupruttaa naamalle ja natisee askeleen alla, pakkanen nipistelee sääriä, nenänpää on hauskasti tunnoton ja posket tyttömäisen pinkit. Onnellinen huokaus.

  Vaikka päällä on rajaton lumisadepilvi, on silti jo aavistuksen kirkkaampaa. Lumisade hiutaleineen taltioitui hauskasti kuviin.

  Kun maass' on hanki. Kuva: Ada Pykäläniemi

   

  Kommentoi 0


 • Tervetuloa Blogistaniaan!


  Blogistanian syksyn 2013 eli toisen tuotantokauden uudet jaksot Yle TV2:ssa 17.9. alkaen

  Lue lisää toisen kauden päähenkilöistä Olotilassa

  Mukana syksyllä 2013 ovat bloggaajat seuraavien blogien takaa: Palomiehen morsian, Parolan asema, Project Mama, Isyyspakkaus, More To Love, Pantterin puremia, Evil dressmaker, Tämän kylän homopoika, Vatsasekaisin kilinkolin, Kasper Diem, Monkeyfood ja Lihastohtori.

  Nyt nähdään miten huippusuosittujen blogien tekijät elävät arkeaan ja miten heidän bloginsa syntyvät.

  _________________________________

   

  Tapahtui edellisellä tuotantokaudella...

  Blogistanian ykköskauden tähdet vuonna 2012 ovat kiinnostavia bloggaajanaisia, joiden postaukset vaihtelevat saumasukista ja hatuista tilkkutöiden kautta ekomuotiin. Näillä naisilla blogin aihe vaikuttaa pukeutumiseen, sisustukseen ja ihmissuhteisiin. Nämä naiset ovat käden- ja tyylintaitajia, mielipidevaikuttajia ja edelläkävijöitä monella alalla.

  Ohjelmassa kurkataan bloggaajien koteihin, työhuoneisiin ja inspiraatiopaikkoihin sekä tavataan kaverit käsityöillan merkeissä. Blogit ja Blogistania ovat naisten omaa aikaa, luovuutta ja iloa kasvokkain ja netin kautta jaettuna. Tiedossa on tekemisen iloa ja taitoa, ystävyyttä, kurkistuksia ja kohtaamisia. 

  Blogistania. Kuva: Niina Mattus. Ad: Riikka Kurki

  Mukana 1. kaudella ovat:

   

  Blogistanian kakkoskauden uudet jaksot Yle TV2:ssä 17.9.2013 alkaen - lue esittelyt bloggaajista

  Kommentoi 28 Lue kommentit


 • Kevät syntyy, osa 3 - vihdoin lunta!

  Kevät syntyy, osa 3. Kuva: Ada Pykäläniemi

  Koko eilisen tiistain kestänyt lumisade oli fantastista, ulkona kului aikaa useampi tunti ihastellessa näkymiä. Muutama pakkasaste, ei tuulta, lumiset puut, hangen narahtelu kengän alla. Koko maisema muuttui kuin taikaiskusta masentavasta, mustanpuhuvasta märkyydestä levollisen hurmaavaksi pehmeydeksi. Kunpa tämä lumi nyt vaan pysyisi!

  Aina pilvipeitteen alla on vähän hämärää, vaikka lumipeite kaunistaa ja valaisee tehokkaasti.

   

  Lumi kaunistaa maisemaa. Kuva: Ada Pykäläniemi

   

  Kommentoi 0


Muualla Yle.fi:ssä