yle.fiYkkössemifinaalin parhaimmistoa

Julkaistu Ti, 14/04/2009 - 13:21
  • Lovebugs (Kuva: )
  • Arviointivuorossa Sveitsin, Turkin ja Israelin kappaleet.

SVEITSI

Viime vuonna diggasin Sveitsin euroviisua esikatseluvaiheessa ja povasin sille menestystä. Paolo Meneguzzin live-esitys Belgradissa oli kuitenkin niin haparoiva, ettei edes finaalipaikkaa alppimaalle irronnut. Toivottavasti tänä vuonna ei käy samoin. Jälleen Sveitsin kappale on yksi suurista suosikeistani. Korkeimmista korkeuksista kertovan laulun melodia sykähdytti heti ensi kuulemalla ja on kestänyt hyvin myös kuuntelua. Yli 15 vuotta koossa ollut Lovebugs-bändi on yksi maan suosituimmista, joten esiintymiskokemusta ja -varmuutta luulisi olevan kertynyt. Näillä perusteilla uskallan ennustaa Sveitsille vähintään finaalipaikkaa Moskovassa.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 5

TURKKI

Takavuosien nollajumbosta Turkista on 2000-luvulla kehittynyt varsinainen Euroviisujen kestomenestyjä. Vuonna 2003 saavuttamansa voiton jälkeen maa on sijoittunut lähes joka vuosi kymmenen parhaan joukkoon. Menestysputkelle on suurella todennäköisyydellä luvassa jatkoa myös tänä vuonna. Turkin euroviisussa yhdistyvät tuttuun tapaan kiehtovat itämaiset vaikutteet ja moderni pop. Laulun esittää kuvankaunis belgianturkkilainen Idols-tähti Hadise. Sanoituksen osalta kiinnostavinta antia kappaleessa on se, että sydän ei suinkaan sano turkiksi bum bum bum, vaan düm tek tek.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4

ISRAEL

Israelin euroviisussa julistetaan tällä kertaa rauhan ja rakkauden sanomaa varsin konkreettisella, etten sanoisi suorastaan liikuttavalla tavalla. Ensimmäistä kertaa maata edustavat rinta rinnan juutalainen sekä palestiinalainen arabikristitty. Vaikka kappaleen taustalla oleva ajatus on hyvä, kaunis ja kaikin puolin kannatettava, sen toteutus itse kappaleessa jää puolitiehen. Kauniista melodiasta huolimatta kokonaisuus jää vaisuksi, eivätkä ystävykset Noa ja Mira Awad onnistu saamaan kappaletta lentoon missään vaiheessa hyvästä yrityksestä huolimatta. Vaikka toivonkin Israelille finaalipaikkaa, niin pelkäänpä sen jäävän tällä kertaa haaveeksi. On kuitenkin mielenkiintoista kuulla Euroviisuissa pitkästä aikaa arabian kieltä. Siitä yksi ylimääräinen piste.

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 3
 

Kommentit

Miten joku voi antaa

Miten joku voi antaa Turkille 4 pistettä (tai yli päänsä yhtäkään)?????? Niin tuhanteen kertaan nähty takapuolen keikutus ilman mitään erikoista!!

Toivottavasti Turkki ei

Toivottavasti Turkki ei pääse finaaliin tai Norja.

En voi ymmärtää Turkin

En voi ymmärtää Turkin ns. suosiota. Kyhäelmä on maailman tylsin, junnaavin ja haukottavin. Toivottavasti ei pääse finaaliin..

Millä tavalla Paolon esitys

Millä tavalla Paolon esitys viimevuonna oli haparoiva? Et siitä mainittut kyllä selostuksessa ja kyllä täysin odotitte sille finaalipaikkaa. Ainoa pilaava tekijä esityksessä olivat oudot taustalaulajat. Tämän vuotinen Sveitsin viisu on ok.

VEIKKAUS; SVEITSI

VEIKKAUS;

SVEITSI ;EI

TURKKI;FINAALIIN (itse en tämän soisi sinne pääsevän)

ISRAEL; EI (tämä puolestani saisi päästä,kaunis kappale)

SVEITSI Veikkaus: ei

SVEITSI

Veikkaus: ei finaaliin

TURKKI

Veikkaus: finaaliin

ISRAEL

Veikkaus: ei finaaliin

Sveitsi Veikkaus:

Sveitsi

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 5

Turkki

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4

Israel

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 4

Turkki finaaliin, Sveitsi ja

Turkki finaaliin, Sveitsi ja varsinkaan Israel ei.