yle.fiFolkista neuvostonostalgiaan

Julkaistu Pe, 17/04/2009 - 07:16
  • Chiara (Kuva: )
  • Loput kappaleet 1. semifinaalista arvosteltavina.

PORTUGALI

Portugalin euroviisut ovat parhaimmillaan aina silloin, kun ne kumpuavat maan omasta rikkaasta musiikkiperinteestä. Yleensä portugalilaiset ovat myös menestyneet, kun ovat luottaneet omaan ydinosaamiseensa. Näin esimerkiksi vuonna 1996, jolloin Portugali saavutti tähän mennessä parhaan sijoituksensa Euroviisuissa eli kuudennen sijan kappaleella ”O meu coração não tem cor”. Hyvin samantyyppisellä folk-henkisellä kappaleella Portugali on liikkeellä tänäkin vuonna. Värikkään ja persoonallisen Flor-de-Lis -folk-yhtyeen viehättävän laulun kaikista rakkauden kaduista tekee aivan erityisen suurenmoiseksi esityksestä huokuva aitous. Tälle toivon menestystä!

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4

MALTA

Chiara edustaa Maltaa Euroviisuissa jo kolmannen kerran. Nähtäväksi jää, onnistuuko tämä komeaääninen mahtiballadien armoitettu tulkitsija tällä kertaa nappaamaan sen kirkkaimman mitalin. Edellisiltä euroviisureissuilta kun on ollut kotiin viemisinä kakkos- ja kolmossijat. Luulen, että Chiaran tavoittelema värisuora jää ainakin tällä kertaa saavuttamatta, sillä kappaleena ”What if we” ei aivan nouse artistin edellisten täysosumaballadien tasolle. Joka tapauksessa esityksessä on varmasti jälleen odotettavissa silmäniskuja, niskojen niksauttelua ynnä muita tuttuja, mutta aina yhtä ihania Chiara-maneereja. Nautitaan niistä!

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4

BOSNIA-HERTSEGOVINA

Bosnia-Hertsegovinan kappale on tehty kauniista melodiasta, suurista tunteista, sydäntä riipivästä tuskasta ja kaihosta. Koossa ovat siis kaikki vanhan hyvän ajan euroviisun ainekset. Ainoastaan kertosäkeeseen olisin kaivannut hitusen lisää mahtipontisuutta, sillä nykyisellään se ei aivan lunasta säkeissä annettuja lupauksia. En myöskään ole vielä ihan ymmärtänyt laulun tekstin ja bändille rakennetun visuaalisen ilmeen välistä yhteyttä (onko ja tarvitseeko sitä ylipäätään?). Oli miten oli, laululle tehty neuvostonostalgiaa pursuava video on hieno ja tuo mieleen kuvia punaiselta 70-luvulta. Jo pelkästään videon takia toivon Bosnia-Hertsegovinalle menestystä.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4

Yhteenveto:
1. semifinaalista jatkoon menevät veikkaukseni mukaan (esiintymisjärjestyksessä) Ruotsi, Armenia, Sveitsi, Turkki, Islanti, (EJT) Makedonia, Suomi, Portugali, Malta ja Bosnia-Hertsegovina. Oma kärkikolmikkoni puolestaan on Sveitsi, Suomi ja Turkki.
 

Kommentit

Ja sitte vielä Turkki

Ja sitte vielä Turkki lisäks.

Semifinaali 1 finaaliin

Semifinaali 1 finaaliin menee

Belgia - Copycat "Copycat"
Sveitsi - Lovebugs "Highest hights"
Suomi - Waldo's people "Lose control"
Bosnia & Hertsegovina - Regina "Bistra voda"

Ensimmäisestä

Ensimmäisestä semifinaalista finaaliin menevät omasta mielestäni Ruotsi, Armenia, Andorra, Sveitsi, Turkki, Islanti, Suomi, Portugali, Malta ja Bosnia-Hertsegovina. Noista kuitenkin hieman epäilen Armenian ja Andorran mahdollisuuksia finaaliin.

PORTUGALI Veikkaus:

PORTUGALI

Veikkaus: finaaliin

MALTA

Veikkaus: finaaliin

BOSNIA-HERTSEGOVINA

Veikkaus: finaaliin

En kyllä oikeasti pidä mistään näistä biiseistä

Portugali Veikkaus: ei

Portugali

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 4

Malta

Vaikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 5

Bosnia & Hertsegovina

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 6

Ensimmäisestä

Ensimmäisestä semifiinaalista menee finaaliin Montenegro, Ruotsi, Armenia, Sveitsi, Turkki, Israel, Suomi, Portugali, Malta ja Bosnia-Hertzegovina. Mun top 3 = Bosnia-Hertzegovina (koko kisan voittajasuosikkini), Portugali ja Ruotsi