yle.fiKreikkalaistoiveet jälleen korkealla

Julkaistu Pe, 24/04/2009 - 07:34
  • Sakis Rouvas (Kuva: )
  • Arvosteluvuorossa Azerbaidzanin, Kreikan ja Liettuan euroviisut.

AZERBAIDŽAN

Toisen kerran Euroviisuihin osallistuvan Azerbaidžanin eduksi on sanottava ensinnäkin se, että maan tämänkertainen viisukappale ei aiheuta yhtä voimakasta inhon tunnetta kuin viimevuotinen rockooppera. Itse asiassa käy ihan päinvastoin. Iranilaissyntyisen, mutta Ruotsissa pitkään vaikuttaneen ja kansainvälisestikin menestyneen Arashin pitäisi olla duon tähti, mutta nuori ja kokematon AySel vaikuttaa muutaman live-esiintymisen ja esikatseluvideon perusteella huomattavasti energisemmältä ja kiinnostavammalta artistilta. AySel suorastaan varastaa shown. Kappaleessa ratsastetaan odotetusti itämaisella eksotiikalla ja varsin ansiokkaasti, joten uskallan povata azerbaidžanilaisille vähintään kohtuullista menestystä.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4

KREIKKA

Kreikka on yksi viime vuosien menestyneimmistä euroviisumaista ja toiveet ovat kreikkalaisilla korkealla myös tänä vuonna. Edustaahan maata jo toisen kerran Sakis Rouvas, jota myös kreikkalaiseksi jumalaksi kutsutaan. Mutta onko 16. toukokuuta Sakiksen ilta? Itse en pitäisi Kreikan voittoa ihan mahdottomana ajatuksena, tosin en kovin todennäköisenäkään. Sakishan ei ole mikään varsinainen kultakurkku, mutta minkä laulutaidossa häviää, sen ulkomusiikillisilla avuilla luultavasti voittaa. Vai miten se nyt oli…? Kreikan kappaleessa parasta antia on sen rytmi, ja epäilemättä myös lavaesiintymisessä on puhtia.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4

LIETTUA

Pohjoisen naapurinsa tavoin myös Liettuassa mietittiin talvella pitkään ja hartaasti osallistumista Euroviisuihin. Lopulta syntyi myönteinen päätös kisoihin osallistumisesta ja hyvä niin, sillä edustuskappaleeksi valittu ”Love” on paras Liettuan euroviisu ikinä. Tämän kappaleen kohdalla on kuitenkin myönnettävä, että laulun esityskielellä on väliä. Alun perin liettuaksi esitetty kappale avautui aivan uudella tavalla kuultuani lopullisen englanninkielisen version. Ilman sitä laulu olisi jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Ainoa häiritsevä tekijä Liettuan esityksessä on solistin silmille valahtanut hattu.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 3
 

Kommentit

MIKSI ASIALLISET KOMMENTIT

MIKSI ASIALLISET KOMMENTIT SENSUROIDAAN!?!?

Veikkaukseni näistä

Veikkaukseni näistä kolmesta maasta: Azerbaidzan: finaaliin Kreikka: Finaaliin ( ykkössuosikkinni näistä)=) Liettua: En usko, että pääsee finaaliin, vaikka se olisikin hienoa.

Azerbaidzan: äärettömän

Azerbaidzan: äärettömän tylsä klisee
Kreikka: teennäinen jumputus, vanhanaikainen yrityksestä huolimatta
Liettua: paras näistä kolmesta!

Azerbaidzan: finaaliin

Azerbaidzan: finaaliin (toivottavasti)

Kreikka: finaaliin (toivottavasti)

Liettua... toivottavasti ei!

AZERBAIDŽAN Veikkaus:

AZERBAIDŽAN

Veikkaus: finaaliin

KREIKKA

Veikkaus: finaaliin

LIETTUA

Veikkaus: finaaliin

Azerbaidzan Veikkaus:

Azerbaidzan

Veikkaus: finaaliin (tämä on oma ykkössuosikkini)

Kreikka

Veikkaus: finaaliin

Liettua

Veikkaus: finaaliin

Yhdyn edelliseen

Yhdyn edelliseen kommenttiin... toivottavasti kisat eivät ole ensi vuonna Kreikassa, vaikkakin on myönnettävä, että Ateena 2006 oli ehkä upein euroviisulähetys koskaan.

Sakis Rouvas ei todellakaan

Sakis Rouvas ei todellakaan ole mikään kultakurkku, mutta ei suomalaisten laulajien taso ollut euroviisukarsinnoissa kummoinen. Muun muassa yliarvostettu Mariko Pajalahti vetäisi laulunsa nuotin vierestä pahemmin kuin Idols-kokelaat.