yle.fiViekö Norja voiton Moskovassa?

Julkaistu Ke, 22/04/2009 - 09:17
  • Aleksander Rybak (Kuva: NRK)
  • Norjan lisäksi arviot Kyproksen ja Slovakian viisuista.

NORJA

Norja on noussut monen veikkailuissa tämänvuotisten Euroviisujen ennakkosuosikiksi, eivätkä puheet mahdollisesta Norjan kolmannesta viisuvoitosta ole ihan tuulesta temmattuja. Norjaa edustava Valko-Venäjällä syntynyt viuluviikari Aleksander Rybak on superlahjakas esiintyjä, jossa riittää ääntä ja karismaa pienen kylän verran. Hän on myös todellinen monitaituri. Viulunsoiton ja laulamisen lisäksi Aleksander on itse myös säveltänyt ja sanoittanut kilpailukappaleensa. Kappaleeseen on taitavasti ujutettu elementtejä kansanmusiikista ja kokonaisuus on jännittävä, mielenkiintoinen ja raikas. Uskon, että koko Euroopan on helppo tykätä Norjan ehdokkaasta.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 5

KYPROS

Bulgarian ja Kroatian lisäksi laulunopettajalle olisi töitä myös Kyproksella. Mutta nuoren laulajattaren heiveröistä ääntä enemmän ihmettelen sitä, miten tämä kappale on voinut voittaa Kyproksen karsinnan. On lähes pelottavaa ajatella, minkälaisia ovatkaan olleet ne yhdeksän muuta ehdokasta Kyproksen karsinnassa…? Melodiaa kehitetään ja kehitetään, mutta valmista ei tule oikein missään vaiheessa. Myös laulun sanoma ja ylipäätään motiivi kappaleen tekemiselle jäävät hämärän peittoon. Ainakaan minua laulu tulikärpäsestä ei kosketa millään tasolla. Eipä silti, kyllä maailmaan lauluja mahtuu, mutta luulen, että varsin hyvin olisi tultu toimeen ilmankin tätä teosta.

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 0

SLOVAKIA

Slovakia tuli mukaan Euroviisuihin jo viime vuosikymmenen puolivälin tienoilla, mutta sijoituttuaan kolme kertaa tuloslistan häntäpäähän, maa vetäytyi viisuympyröistä vuonna 1998. Nyt 11 vuoden tauon jälkeen slovakialaiset rohkaisivat mielensä ja tekevät paluun, mutta suurta menestystä tuskin on luvassa tälläkään kertaa. Slovakiaa edustavan duon naissolisti hallitsee esitystä miessolistin jäädessä täysin statistin rooliin, vaikka minun mielestäni parivaljakon roolituksen pitäisi olla juuri päinvastoin. Kappaleen sinänsä kaunis melodia ei pääse esille ja oikeuksiinsa naissolistin kireän äänen takia.

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 1
 

Kommentit

Kuule Asko, minulla on villi

Kuule Asko, minulla on villi teoria sille, miksi Firefly voitti Kyproksen karsinnat. Joidenkin mielestä se on HYVÄ. Ainakin minusta se on ihan kaunis ja koskettava kappale. Omat pisteeni: 4

Jos minulta kysyttäisiin,

Jos minulta kysyttäisiin, mielestäni viisujen pitäisi palata takaisin EUROviisuiksi. Kisojen pitäisi jollain tavalla ilmentää vahvaa kulttuuriperinnettä eikä toimia jatkona yleismaailmalliselle pop/rock genrelle.

Tässä tämän vuoden norjalainen entry tekee kyllä kympin suorituksen.

norjan reipas ja mukaansa

norjan reipas ja mukaansa tempaava kappale on melko varmasti tän vuoden viisuvoittaja!
ite ainakin tykkään.

Norja vie kirkkaasti voiton.

Norja vie kirkkaasti voiton. Reipasta menoa.

Voittobiisi. Omat pisteet

Voittobiisi.
Omat pisteet 12. Upeaäninen laulaja.

Norja Veikkaus:

Norja

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 5

Kypros

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 4

Slovakia

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 5

Norja Veikkaus: finaaliin

Norja

Veikkaus: finaaliin (ei kuulu suosikkeihini, tylsä biisi ja en usko voittoon)

Kypros

Veikkaus: ei finaaliin

Slovakia

Veikkaus: ei finaaliin

NORJA Veikkaus: finaaliin

NORJA

Veikkaus: finaaliin (aivan ehdottomasti, ehtoton suosikkini <3)

KYPROS

Veikkaus: ei finaaliin

SLOVAKIA

Veikkaus: ei finaaliin

Norja vie voiton. Rybakin

Norja vie voiton. Rybakin karisma, taituruus ja pilke silmissä saa keski-ikäisenkin tädin huokailemaan. Koko esityksessä on iloa ja huumoria, menoa ja meininkiä. Miksi Suomen kappaleissa aina synkistellään?