yle.fiToisen semifinaalin voittajat ja häviäjät

Julkaistu To, 14/05/2009 - 13:06
  • Aleksander Rybak (Kuva: NRK)
  • Joukossa niin varmoja jatkoonmenijöitä kuin yllättäjiäkin.

Euroviisujen toinen semifinaali käydään tänä iltana Moskovan Olimpiyski-areenassa. Yhtään väheksymättä ensimmäisestä semifinaalista jatkoon päässeiden maiden esityksiä, on rehellisyyden nimissä todettava, että kyseessä on se kovatasoisempi erä kahdesta semifinaalista niin lauluiltaan kuin esityksiltäänkin. Kaiken lisäksi kilpailijoita on mukana yksi enemmän kuin tiistaina, joten myös sen takia jatkopaikat ovat tänään tiukemmassa.

Toisen semifinaalin voittajaksi veikkaan näiden Euroviisujen suurinta ennakkosuosikkia Norjaa. Voitto ei olisi yllätys kenellekään. Toinen lähes yhtä varma jatkoon menijä lienee Kreikka, ja myös azerbaidžanilaiset, moldovalaiset ja ukrainalaiset voinevat jo alkaa valmistautumaan lauantain finaaliin.

Viisi kärkimaata erottuu joukosta siis helposti, mutta sen jälkeen alkaa tiukka taistelu paikoista auringossa. Tanskan kappale on yksi henkilökohtaisista suosikeistani, joten sille toivon jatkopaikkaa, vaikka muistissa on toki Sveitsin tipahtaminen finaalista hieman samantyyppisellä peruspop-kappaleella tiistain semifinaalissa.

Tšekin ja Belgian huumorikappaleet kokivat kovan kohtalon tiistain semifinaalissa, mutta siitä huolimatta uskon, että Serbia selvittää tiensä tänään finaaliin. Serbian kappaleen huumori on ehkä ymmärrettävissä laajemmin ainakin, jos sitä vertaa Tšekin ehdokkaaseen. Belgian kappale puolestaan oli muuten vaan niin korni, ettei sillä ollut asiaa finaaliin.

Ennen Moskovaan tuloa en olisi uskonut tätä kirjoittavani, mutta veikkaan myös Albanian menevän finaaliin. Nuori Kejsi Tola on petrannut roimasti esiintymistään sitten karsintakilpailun, ja yllättävän tarttuvalta kappale kuulosti eilisillan kenraaliharjoituksissa. Sama pätee Viron kappaleeseen, johon en ennen Moskovaan saapumista uskonut lainkaan, mutta täällä se on kuulostanut varsin vahvalta.

Viimeisestä finaalipaikasta käyvät veikkauslistallani kovimman taistelun numerolla 1 kilpaileva Kroatia ja viimeisenä lavalle astuva Alankomaat. Alankomailla on etunaan parempi esiintymispaikka, mutta Kroatialla on parempi kappale. Uskon musiikin voimaan ja asetan siksi Kroatian etusijalle.

Illalla sitten nähdään, ketkä voittivat ja ketkä hävisivät toisessa semifinaalissa. Jännittävää viisuiltaa!
 

Kommentit

pelkonen ja tää peltsi

pelkonen ja tää peltsi äkkiä vaihtoon..itserakas nainen ja toinen muuten vaan pihalla...puhuu pehmeitä ja päälle...vaihtoon yle kumpikin..eniten ärsyttää pelkosen kimitys...mailman kaikkeuden surkeimmat juontajat !

Opettelehan

Opettelehan zack,lukemaan...Missä kohtaa tuossa tekstissä lukee Albanian olevan paras?

Jos Albania on mielestäsi

Jos Albania on mielestäsi paras..niin huhhu mikä musiikki maku sulla on....sori vaan

Albaniallahan oli paras

Albaniallahan oli paras esikatseluvideokin! Suosikkini alusta asti. ALBANIA VOITTOON!

Lollero :) Toivottavasti

Lollero :)

Toivottavasti Alankomaat pääsee finaaliin eikä Kroatia... kaikki muut Askon epäilemät kappaleet toivon minäkin finaaliin :D