yle.fi



Turvallista keskitien peruspoppista

Julkaistu To, 23/04/2009 - 07:57
  • Brinck (Kuva: DR)
  • Pisteet Tanskan, Slovenian ja Unkarin kappaleille.

TANSKA

Pohjoismailla on tänä vuonna Euroviisuissa pullat hyvin uunissa, sillä myös Tanskan euroviisuun kohdistuu aivan erityistä mielenkiintoa. Sen sävellys- ja sanoitustyöhön on osallistunut aikoinaan maailmankuulun irlantilaisen poikabändin Boyzonen laulusolisti Ronan Keating. Paikka paikoin jopa kuulostaa siltä, että Keating olisi itse myös esittämässä kappaletta. Niin hyvin solisti Brinck on oppi-isänsä laulutavan omaksunut. Nuoren miehen karisma tosin ei ehkä ihan vielä yllä Ronan Keatingin tasolle. Kappale on kuitenkin uskottavaa ja turvallista keskitien peruspoppia ja lunastaa siten hyvin paikkansa harmittomien tanskalaisviisujen ketjussa.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4

SLOVENIA

Andrej Babićista on pikku hiljaa tulossa Kroatian vastine Ralph Siegelille. Hän pulpahtaa esille Euroviisuissa melkein joka vuosi ja milloin minkäkin maan kappaleen säveltäjänä. Tähän mennessä hänen sävellyksensä ovat jo edustaneet Kroatian lisäksi Bosnia-Hertsegovinaa, Sloveniaa ja Portugalia, ja tänä vuonna Babićin sävellys edustaa toistamiseen Sloveniaa. Tämänkertaisen ”Love Symphony” -kappaleen ongelma on, ettei siinä oikein päästä alkua pitemmälle. Kappale on kuin kolme minuuttia kestävä intro, sillä pääosaa esittää jousikvartetti, ei suinkaan solisti, joka astuu kunnolla esiin vasta ihan viime metreillä. Euroviisu, joka loppuu ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan, ei voi menestyä.

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 1

UNKARI

Unkarin televisiolle euroviisuedustajan valinta tuotti tänä vuonna poikkeuksellisen paljon päänvaivaa. Ensimmäisenä valittu kappale jouduttiin hylkäämään sääntöjen vastaisena ja sen jälkeen valitun kappaleen esittäjä luopui edustustehtävästä vapaaehtoisesti. Vasta kolmas yritys sanoi toden. Onni onnettomuudessa on se, että edustusmatkalle lähtevä kappale on ehdottomasti paras kolmesta Unkarin viisuksi valitusta laulusta. Tosin ei sekään kovin hyvä ole. Melodian ja kappaleen kehittely tapahtuu säkeissä niin tuskastuttavan hitaasti, että harvoin jaksan kuunnella kappaletta kertosäkeeseen asti. Itse kertosäe toimii kyllä säkeitä huomattavasti paremmin.

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 2
 

Kommentit

Unkari menee finaaliin.

Unkari menee finaaliin. Kreikka viiden joukossa. Onkohan Sakiksen kainalokarvat leikattu?

Korjaan edellistä

Korjaan edellistä viestiäni... Tanska meneekin finaaliin

TANSKA Veikkaus: ei

TANSKA

Veikkaus: ei finaaliin

SLOVENIA

Veikkaus: finaaliin

UNKARI

Veikkaus: ei finaaliin

Tanska Veikkaus:

Tanska

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 6

Slovenia

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 5

Unkari

Veikkaus: finaaliin (reilusti menee)
Omat pisteet: 7

Tanska Veikkaus: ei

Tanska

Veikkaus: ei finaaliin

Slovenia

Veikkaus: ei finaaliin

Unkari

Veikkaus: finaaliin

Mun top 10: 1. Norja 2.

Mun top 10:
1. Norja
2. Azerbaijan
3. Bosnia & Herzegovina
4. Islanti
5. Unkari
6. Suomi
7. Ruotsi
8. Sveitsi
9. Ranska
10.Iso-Britannia