yle.fiMiten käy Waldo's Peoplen?

Julkaistu To, 16/04/2009 - 07:55
  • Waldo's People (Kuva: Pasi Hytti)
  • Pisteet Makedonian, Romanian ja Suomen kappaleille.

(EJT) MAKEDONIA

Entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia on löytänyt tämänvuotiset viisuedustajansa nuoriso-osastolta. Skopjelaiset kaksospojat Stefan ja Martin muodostavat duon Next Time, eikä balkanilaiseksi rockiksi kuvailtu kappale ole hullumpi, vaikka siinä yhtä sävelkulkua toistetaan toistamasta päästyäkin. Vielä en ole melodian ainoaan koukkuun kyllästynyt, mutta varmasti jossain vaiheessa puutuminen iskee.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 2

ROMANIA

Romania sijoittui kuluvan vuosikymmenen puolivälissä Euroviisuissa kahtena vuonna aivan terävimmän kärjen tuntumaan kolmanneksi (2005) ja neljänneksi (2006). Sen jälkeen sijoitukset ovat olleet jyrkässä laskusuunnassa ja tänä vuonna Elena Gheorghe saa tehdä tosissaan töitä, jotta paikka finaalissa aukeaisi. Romania yrittää kalastella ääniä Balkanin maista, mutta itse kappale on kyllästymiseen asti kuultua tusinatavaraa. Vähäpukeiset balkanilaiset tytöt heiluttelemassa jalkaa euroviisulavalla on jo niin nähty konsepti. Esitys tuskin jättää katsojiin merkittävää muistijälkeä.

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 1

SUOMI

Suomi on selvittänyt tiensä Euroviisujen finaaliin jo kolmena vuonna peräkkäin ja totta kai tälläkin kertaa finaalipaikkaa lähdetään tiukasti tavoittelemaan. Ainakin muutama viikko ennen h-hetkeä Waldon, Karoliinan ja kumppaneiden näkymät ovat sen verran lupaavat, että itse asiassa pitäisin pienenä ihmeenä sitä, mikäli edustajamme eivät finaaliin asti selviytyisi. Esikatseluvideosta lähtien suomalaispaketti on loistava. Kappaleena ”Lose Control” on oman genrensä tyylipuhdas edustaja, kilpakumppaneilla ei ole tarjota toista samantyyppistä tai ainakaan parempaa dance-biisiä kamppailemaan samoista pisteistä ja kaiken kukkuraksi Suomella kävi jälleen tuuri esiintymisjärjestyksen arvonnassa. Näistä lähtökohdista on mukava lähteä Moskovan reissulle.

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 4+

PS: Kommentti allaolevaan nimim. ViisuFanin kommenttiin: 

Linjani on siis täysin väärin ymmärretty! :) Euroviisuthan ovat yläpuolella kaiken muun (paitsi arvostelun), joten huonoinkin euroviisukappale on jo lähtökohtaisesti super-extra-wonder loistava ja parempi kuin yksikään radiossa soiva hitti. Euroviisuja kannattaa siis aivan ehdottomasti kuunnella.

Mutta jos nyt unohdetaan muu musiikki ja ajatellaan pelkästään euroviisukappaleita omana kokonaisuutenaan (tässä tapauksessa siis vuoden 2009 ehdokkaita), niin varmasti jokaisen viisufaninkin mielestä niiden seasta löytyy hyviä, mutta myös niitä vähemmän hyviä kappaleita.

Euroviisuja on kiva arvostella, laittaa järjestykseen ja antaa lauluille pisteitä, mutta mielipiteet on myös hyvä aina perustella. Omasta mielestäni en ole ollut näissä blogiarvioissani mitenkään erityisen tiukka tai ankara. Ja jos olenkin arvostellut jonkin kappaleen tiukkaan sävyyn, niin olen tehnyt sen rakkaudella... :)
 

Kommentit

Waldon kertosäe on

Waldon kertosäe on plagioitu Nik Kershawin lisäksi E-Type -yhtyeen kappaleesta "True Believer".

Waldos maailmakartalle! Se

Waldos maailmakartalle! Se on selvä.

Olin katsomassa Waldon keikkaa tossa jokin aika sitten. Taisi olla Tampereella. Hyvin esittivät! Saisinko nimmarin?

ai sää asko vastasitkin

ai sää asko vastasitkin oikeesti tähän mun homokysymykseen ja vielä julkisesti kaikkien nähen tällä blogisivulla. Mut mitä sää aloit hölisee jotai arvostelusta ja pisteiden antelusta?

ai sää asko vastasitkin

ai sää asko vastasitkin oikeesti tähän mun homokysymykseen ja vielä julkisesti kaikkien nähen tällä blogisivulla. Mut mitä sää aloit hölisee jotai arvostelusta ja pisteiden antelusta?

Asko, onko Euroviisut vai

Asko, onko Euroviisut vai homous kaiken yläpuolella? Entä onko super-extra-wonder-loistava ainoastaan hinttejen käyttämä sana? Käytätkö sitä sanaa itse?

EJT Makedonia Veikkaus: ei

EJT Makedonia

Veikkaus: ei finaaliin
Omat pisteet: 5

Romania

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 5

Suomi

Veikkaus: finaaliin
Omat pisteet: 7

ei kiinnosta moinen p...ka

ei kiinnosta moinen p...ka

Tämänhetkinen henk.koht.

Tämänhetkinen henk.koht. TOP 10 satunnaisessa järjestyksessä

~Ranska

~Unkari

~Espanja

~Alankomaat

~Azerbaizan

~Puola

~Liettua

~Suomi

~Albania

~Malta

(EJT) MAKEDONIA Veikkaus: ei

(EJT) MAKEDONIA

Veikkaus: ei finaaliin

ROMANIA

Veikkaus: finaaliin

SUOMI

Veikkaus: finaaliin

Romania muuten ihan varmana

Romania muuten ihan varmana pääsee finaaliin ja Makedonia ei pääse!!

Asko pitää aika tiukkaa

Asko pitää aika tiukkaa linjaa. Tästä tulee käsitys ettei Euroviisuja kannata edes kuunnella. Todellinen fani löytää aina hyviä puolia jokaisesta biisistä.