yle.fiNäin seuraat viisuharjoituksia netissä

Julkaistu La, 15/05/2010 - 22:43
  • Eurovision 2010 kultainen logo (Kuva: EBU)
  • Monet viisufanit ja toimittajat ovat jo matkanneet Osloon, mutta käynnissä olevia harjoituksia voi seurata helposti myös koti-Suomessa. Harjoitusten videot, valokuvat ja monet kommentit ovat netissä lähes reaaliajassa.

Jokaisella osallistujamaalla on ennen h-hetkeä kahdet kameraharjoitukset Telenor-areenalla. Näiden lisäksi on kolme kenraaliharjoitusta jokaiselle kilpailutapahtumalle. Näissä kaikissa käydään koko lähetys läpi alusta loppuun.

Täältä löydät videoita harjoituksista

 

Nämä sivustot julkaisevat kommentteja ja uutisia harjoituksista

 

Tulevien harjoitusten aikataulut

  • Maanantaina 24.5. pidetään ensimmäisen semifinaalin ensimmäinen kenraaliharjoitus kello 16.00 Suomen aikaa ja toinen kello 22.00.
  • Tiistaina 25.5. pidetään ensimmäisen semifinaalin kolmas ja viimeinen kenraaliharjoitus kello 16.00 Suomen aikaa ja itse semifinaali kello 22.00.
  • Keskiviikkona 26.5. pidetään toisen semifinaalin ensimmäinen kenraaliharjoitus kello 16.00 Suomen aikaa ja toinen kello 22.00.
  • Torstaina 27.5. pidetään toisen semifinaalin kolmas ja viimeinen kenraaliharjoitus kello 16.00 Suomen aikaa ja itse semifinaali kello 22.00.
  • Perjantaina 28.5. pidetään finaalin ensimmäinen kenraaliharjoitus kello 15.30 Suomen aikaa ja toinen kello 22.00.
  • Lauantaina 29.5. pidetään finaalin kolmas ja viimeinen kenraaliharjoitus kello 14.00 Suomen aikaa ja itse finaali alkaen kello 22.00.

 

Menneet harjoitukset

Sunnuntaina 16.5. harjoittelivat ensimmäisen semifinaalin aloittavat maat: Moldova, Venäjä, Viro, Slovakia, Suomi, Latvia, Serbia ja Bosnia-Hertsegovina. Katso Eurovision.tv:n raportit, videot ja valokuvat näiden maiden harjoituksista:

 

Maanantaina 17.5. vuoroon pääsivät loput ensimmäisen semifinaalin osallistujat: Puola, Belgia, Malta, Albania, Kreikka, Portugali, (EJT) Makedonia, Valko-Venäjä ja Islanti. Katso Eurovision.tv:n raportit, videot ja valokuvat näiden maiden harjoituksista:

 

Tiistaina 18.5. harjoittelivat toisen semifinaalin aloittavat maat: Liettua, Armenia, Israel, Tanska, Sveitsi, Ruotsi, Azerbaidzan ja Ukraina. Katso Eurovision.tv:n raportit, videot ja valokuvat näiden maiden harjoituksista:

 

Keskiviikkona 19.5. harjoittelivat loput toisen semifinaalin osallistujat: Alankomaat, Romania, Slovenia, Irlanti, Bulgaria, Kypros, Kroatia, Georgia ja Turkki. Katso Eurovision.tv:n raportit, videot ja valokuvat näiden maiden harjoituksista:

 

Torstaina 20.5. harjoittelivat toisen kerran ensimmäisen semifinaalin osallistujista Moldova, Venäjä, Viro, Slovakia, Suomi, Latvia, Serbia, Bosnia-Hertsegovina, Puola, Belgia ja Malta. Katso Eurovision.tv:n raportit, videot ja valokuvat näiden maiden harjoituksista:

 

Perjantaina 21.5. harjoitusvuoron saivat ensimmäisen semifinaalin maista Albania, Kreikka, Portugali, (EJT) Makedonia, Valko-Venäjä ja Islanti, sekä toisen semifinaalin maista Liettua, Armenia, Israel, Tanska, Sveitsi ja Ruotsi. Katso Eurovision.tv:n raportit, videot ja valokuvat näiden maiden harjoituksista:

 

Lauantaina 22.5. harjoittelivat toisen semifinaalin maista toiseen kertaan Azerbaidzan, Ukraina, Alankomaat, Romania ja Slovenia, sekä ensimmäistä kertaa varmat finalistit Espanja, Norja, Iso-Britannia, Ranska ja Saksa. Katso Eurovision.tv:n raportit, videot ja valokuvat näiden maiden harjoituksista:

Sunnuntaina 23.5. harjoitusvuoroon pääsivät toisen semifinaalin loput maat Irlanti, Bulgaria, Kypros, Kroatia, Georgia ja Turkki, sekä varmat finalistit Espanja, Norja, Iso-Britannia, Ranska ja Saksa. Katso Eurovision.tv:n raportit, videot ja valokuvat näiden maiden harjoituksista:

Kuvat:
Tagit:

Kommentit

Taas on lähteny googlen

Taas on lähteny googlen ennustukset liikkelle http://www.iltalehti.fi/euroviisut/2010051911693534_ev.shtml

Kuinka voi olla mahdollista

Kuinka voi olla mahdollista että Ruotsi on saanut tuoda esitykseensä 35.000 hehku tikkua yleisölle ?

Annalla oli valotikut käytössään Ruotsin finaalissa.
Mielestäni yleisön mukaanotto ja valotikkujen käyttö asettaa kilpailijat eriarvoiseen asemaan.

Anna Bergendahl on hyvä laulaja, persoonallinen ääni.
This is my life kappale on kuitenkin liian tavanomainen, tylsä voittajaksi.
Ruotsi on kuulunut 70-luvulta lähtien viisujen
"suosikkimaihin". Viime vuosina Ruotsin menestys on ollut heikompaa. Johtaako tämä siihen että kaikki keinot otetaan käyttöön ?

Varsinkin nyt,

Varsinkin nyt, ammattilaisraatien aikana ( antavat äänistä 50 % )luulisi Kuunkuiskaajien menevän finaaliin 1. semifinaalin maista.

Ammattilaisraatien mukaantulo on mielestäni vain hyvä asia. Kilpailun taso paranee. Tietyt vahvat " euroviisumaat " kuten Ruotsi, Kreikka, Turkki, Venäjä eivät enää hallitse kilpailua. Valitettavasti euroviisuissa on nähty paljon naapurimaiden välistä pisteiden vaihtoa sekä poliittista äänestystä.

1. semifinaali :

MOLDOVA: en pidä kappaleesta, esitys sekava

VENÄJÄ : Slaavilaista melankoliaa, vanhanaikainen 60-70 luku. En pidä laulajan äänestä, aksentti. Olisi ehkä parempi Venäjäksi laulettuna.

VIRO: Esityksessä tiettyä charmia, mutta en pidä kappaleesta.

SLOVAKIA : Ansaitsee paikan finaaliin, esiintymisasut -

SUOMI : Ansaitsee paikan finaaliin. Kappale ja esitys tuo hyvin ilmi suomalaisuutta. Tyylikäs koreografia.

LATVIA : Aishan lauluääni -. Koreografia tylsä, verrattuna Latvian finaaliin.

SERBIA : Milan laulaa ja esiintyy hyvin mutta koreofrafia pettymys. Liian nykyaikainen. Olisin toivonut kansallisia elementtejä mukaan. En myöskään pidä sanoituksesta. Olkoonkin säveltäjä tunnettu, mutta finaalipaikka ?

BOSNIA & HERZEGOVINA :Lauluääni hyvä, hieman tylsä kappale.

PUOLA : Ansaitsee finaalipaikan. Laulaja selviytyy vaikeasta kappaleesta hyvin. Taiteellinen esitys, ehkä hieman liikaa koreorafiaa.

BELGIA : Itse pidän enemmän Cyproksen kitaraballadista, tylsä ja liian tavanomainen.

MALTA : Laulajalla hyvä ääni, koreografian mielikuvituslintu -

ALBANIA : Hyvä laulaja mutta hieman vanhanaikainen kappale.

KREIKKA : Uskon menevän finaaliin vauhdikkaalla kappaleellaan.

PORTUGALI : Tylsä kappale, en pidä Filipan lauluäänestä.

MAKEDONIA : Sekä kappale että esitys sekava, tyylitön. Laulajalla hyvä ääni.

VALKO-VENÄJÄ : Kaunis balladi mutta esityksineen liian imelä. Tyttöjen puvut perhosensiipineen yliampuvia.

ISLANTI : Heralla hyvä ääni, mutta itse kappale liian tavanomainen "euroviisutuotos". Kuultu niin monesti ennenkin.

Kuunkuiskaajien harkat on

Kuunkuiskaajien harkat on mennyt tosi hyvin, ja nyt peukut pysttyyn jotta FINAALIPAIKKA irtoaa, mutta SEHÄN IRTOAA,,EIKÖ VAAN?

Azerbaijanon ihan hyvä!Ei

Azerbaijanon ihan hyvä!Ei tosin koko Eurooppa kannusta kun tilastoja katsoo.Laulu Ruotsalaisen tekemä ja Jenkkien visualisointi.Aitoa Azerbaijania ei loydy kun edustus-nimi.

mut vaika Azerbaijan nyt

mut vaika Azerbaijan nyt voittamassa ja hän Safura laula tosi hyvä koko europpa kannusta hänet baits suomi mut hän silti voitta. nyt puhutan suomen kuunkuiskaijen laulusta mihin saakka he pääse?

Kuunkuiskaajien 1. harjoitus

Kuunkuiskaajien 1. harjoitus oli onnistunut.
Hurmaavat tytöt laulavat hyvin, lavakoreokragia taidokas ja elävä.
Suomi voi olla ylpeä edustajastaan. Kuunkuiskaajat ansaitsevat finaalipaikan. Pidämme peukkuja täällä koti Suomessa !

Kuiskaajien esitys oli jo

Kuiskaajien esitys oli jo alkutreeneissä taidokas esitys.Koreografia onnistunut täysin vaikka puvut vasta harjoitusvaatteet.Kokonaisuudessa ei moitteen sijaa.Hollanti veikkasi heidät ekasemin kuudennelle sijalle.Myös muissa Euroopan maissa esitys herätti kovasti ihastusta.Onneksi Suomi valitsi parhaan mahdollisen Osloon.Kun katsoo muiden maiden solisteja ja lauluja,ei olis mitään mahiksia toisilla Suomen karsintaan osallistuneilla. Kuka tumma kaunotar soittaa viulua kun pysyy jotenkin sivussa,ujoko lienee? Ammattilaiset osaa kuten KUUNKUISKAAJAT! PALJON TSEMPPIÄ KOKO POPPOOLLE!

Promoamisen kieltäminen

Promoamisen kieltäminen voisi kyllä tehdä kisasta tasapuolisemman, mutta toisaalta jokaiselle artistille viisut on niin ainutlaatuinen tapahtuma, että he haluavat saada siitä oikeutetusti kaiken hyödyn irti.

Aiemmin on kyllä nähty, etteivät isotkaan promootiokiertueet ole aina tuoneet menestystä, joten promootion voimakaan ei ole kovin yksiselitteinen. Aika monet kotisohvilla äänestävät näkevät kuitenkin kappaleet ja esittäjät viisuiltana ensimmäistä kertaa, joten katsotaan vasta sen jälkeen miten Safuran käy!

Pirkka/YLE

Hyvältä näytti

Hyvältä näytti Kuunkuiskaajien uusittu lavaesitys. Nyt on parempi ja näyttävämpi kuin alunperin.

Viisufani!Aivan totta

Viisufani!Aivan totta kirjoitit.Jenkit ovt suurilla rahoillaan Atserbaizanin takana ja mainosrumpu hakkaa.Kai se niihin tepsii jotka haluavat olla voittajien puolella arvostelukyvyttömästi ja mainonnan johdateltavissa.

Tästä kyllä viimeistään

Tästä kyllä viimeistään huomaa kuinka euroviisut ovat muuttuneet: aiemmin ei näitä harjoituksia näytetty näin laajalti lähes livenä netistä, vaan ensimmäisen kerran esitys nähtiin semifinaalissa tai finaalissa. Tämähän tarkoittaa sitä, että aiemmin, kun on painotettu sitä, että yhden kuuntelun perusteella katsojat tekevät valinnan, ei enää tämä pidäkään paikkaansa, koska katsojilla on mahdollisuus seurata esityksiä ja niiden valmistelua jo hyvin pitkältä ajalta. Mielestäni tämä on hyvä muutos, mutta kappaleiden markkinoimisen ja myymiset pakkosyöttönä pitäisi kieltää. Eli ei sallisttaisi minkäänlaista promoamista. Mielestäni näin kaikki olisivat samalla viivalla eikä itäisen maanosan osallistujamailta menisi rahaa kappaleen markkinoimiseen. Esim. Azerbaizhan on tästä hyvä esimerkki, miten artistia ja kappaletta myydään. Vaikka kappale ei ole mikään kummoinen on siitä saatu väkisin suosikki ihan vaan promootion avulla.

Viisu-uutiset