Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Eikös laskuri heilahda jos käyt vaikka katsomassa onko tullut Ampulta blokia ym.! Ei kaikki ole rekisteröityjä kävijöitä mitä laskuri näyttää!

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.55

Jo muutama ydinfani pystyy helposti tekemään sinne 200 käyntiä päivässä.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.43

Jotenkin minulla on tunne ettei Amadeus tykkää tuosta "marttaporukasta".

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.37

Kotisivujen kävijämäärä on laskenut, mutta se nousee kummasti, kun koko ajan saa rekisteröityä, jos välillä "käy muualla". Siitä ne käyntikerrat syntyy, äkkiä muutama lisää, vaikka kerran luulet käyväsi !!! Aika jännä juttu !!!

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.25

Mikä täällä on notkuessa, vertaistensa joukossa. Minä ja muut Törkyhuulet.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.23

21:02 Ystävä hyvä Tarkoitin A:n kotisivuja!! Kävijämäärä on laskenut rekisteröinnin myötä !Mutta Täällähän me anonyymit notkutaan!

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.16

Ynnä vapaat ja raikkaat tuulet kuten Satumaassa. Täällä on seinät leveellä ja katto korkealla.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.15

Amadeus on hyvin, hyvin nuori ihminen ja ympärillä voimakkaasti "vaikuttavia" faneja tai muita "ylläpitäjiä" !!! Kotisivu-faneja olisi takuulla moninkertaiseti enemmän, jos sinne olisi vapaa pääsy !!!

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.12

Klo 15.21 Eiköhän tuo ole pelkkää sinun luulotteluasi vain, vai oletko tutkinut asian? Ampun sivuilla riittää kyllä kävijöitä, ja täällä ylen sivuillahan notkut sinäkin.
Ottakaa sentään huomioon, että Amadeus on aikuinen mies.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 20.02

Onkohan Amadeus yksin saanut päättää?

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 19.45

Klo 15.21 Amadeuksen sivuilla asiat ovat Amadeuksen toiveiden mukaisesti juuri siten kuin ovat. Se miksi Amadeus halusi ja päätti että sivuilla on tuommoiset estot tavalliselle satunnaisele kävijälle, on minullekin mysteeri. Mieshän menettää faneja joka päivä!! Mutta ilmeisesti se ei paljon haittaa joten menox vaan

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 19.36

Janne Tulkilla ja varmaan muillakin on fiksut sivut --- näköjään !!!

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 17.33

14.24 kiitti paljon.
A.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 14.42

Kävin muutaman artistin sivuja katastamassa,niissä voi lukea viestejä ja katsoa vdeoita,ainoastaan jos kirjoitat täytyy rekisteröityä ! Janne Tulkin sivuilla oli moreraattoreiden nimetkin näkyvissä !ihmettelen miksi Ampun sivut on laitettu niin ettei voi katsoa videoita eikä lukea kommentteja ?? nythän se näkyy kävijäämäärissä !

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 14.21

Amadeus näyttää olevan oman tiensä kulkija, jota on vaikea luokitella mihinkään gategoriaan. Minulla ei ole oikein kuvaa siitä, mitä Taivaan Portit musiikkinäyttämöteos esittää, mutta esitteessä on, että se olisi kuvaus Alfonsina Stornin elämästä. On musiikkia, tanssia, draamaa. Varmasti tulee olemaan elämys, vaikka draamasta en oikein pidä, mutta onhan siinä muutakin ja ennen kaikkea Amadeus.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 13.35

Täältä voi lukea lisää Taivaan porteista:
http://www.helsinginuutiset.fi/Uutiset/Uutiset/Anneli-Sarin-nayttamoteos-ulottuu-32-konserttisaliin
Mukana myös kuva harjoituksista,

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 13.24

Saapa nähdä onko nuori tumma Alejandro kiltti mammanpoika vai hämyisten tupakansavua leijuvien tangobaarien naistenkaataja.
A.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 10.31

Amadeuksen äänessä on tapahtunut huikea kehitys, vaikka jo tangomarkkinoiden aikaan se nousi kirkkaasti ylitse muiden. Hyvin kaunis ja monenlaiseen musiikkiin taipuva ääni.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 08.31

Taivaan Portit kiertue alkaa tuossa tuokiossa. Nyt sitten näemme miten Amadeuksen ääni on entisestään kehittynyt, kun hän on vielä käynyt laulutunneilla. Mielelläni menen itse toteamaan, sitten tiedän mistä kirjoitan, ettei tarvitse siteerata muita. Amadeus on kyllä sellainen laulaja, että jos vaan on sellaisia lauluja, jotka hänelle sopivat. Kuvaannollisesti sanottuna tanssii taivaan tähdetkin.

Anonyymi Ti 5.10.2010, klo 08.27

15:11 Johtuisiko siitä kun artisteilla on omat fanclubinsa.

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 20.21

Toivottavasti Amadeus löytää oman tiensä, jospa se tie onkin jotain Anneli Sarin viitoittamaa polkua. Näihin perinteisiin muootteihin kun Amadeus ei oikein taida taipua!

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 20.17

15.12 käytössähän se on koko ajan, sinne vaan ei ole halukkaita rekisteröityjiä.

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 14.39

Korjaus edelliseen....Yhdyn etenkin...

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 14.20

Komm. klo 15.12! Yhden etenkin viimeiseen ajatukseesi!!! Näi käy, kaikki hukutaan ja keskustelua ei synny!!!

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 14.19

Mun mielestä vois vaikka alkaa käyttään tota virallista keskustelut-osiota, siellä voi järkeväämin jäsennellä tätä keskustelua (vaikka pitääki rekisteröityä). Siinä on sit se etu, et pysyy keskustelut asiallisempana ja kaikki pahanilman linnut joutuu vähän miettiä sit miten provosoivat asiallista keskustelua. Näitten videoitten alle kun alkaa kirjottaa hukkuu kaikki sit vaan massaan....

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 14.12

Esim. muilla Ylen Satumaa-sivuilla ei ookaan "aihepiiriongelmaa", koska siellä käy väkeä niin harvoin! Amadeuksen Ylen sivut on nähtävyys kaikkinensa!

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 14.11

Päivän kysymys
Kuka hän on?
Hän seurassanne on, hän syömmein täyttää, ei unohdu hän koskaan.

Oliko vaikee kysymys, vastaus = AMADEUS
A.

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 14.02

Mielestäni nyt olisi Anneli tätin neuvot Amadeukselle kullanarvoisia. Satumaan sivut on Ylensivuja ja siellä varmasti asiat osataan.En ole Amadeuksen lähifani, mutta satun nyt vaan pitämään hänen laulustaan ja siitä, että hän on äärettömän musikaalinen. Että kyllä hän ilmeisesti sen takia myös joitakin harmittaa. Kaikille vain hyvää syksyä ja Amadeukselle hyvää ja antoisaa matkaa.

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 13.00

Hei, pitäisi keksiä jokin Hyvä VäliMuoto sivusysteemiin. Olette oikeassa, molemmissa hukkuu aihepiirit yhtä lailla, kun me SimaSuut rullaatirullataan, ja viestiketjusysteemissä taas kapulat sinkoilee kauas. Mä vaan haluuuuun, että syntyisi pitkäaikaisempia keskusteluja, joihin voisi ottaa osaa muulloinkin kuin silloin parina päivänä, jos sattuu huomaAMAan. Omasta MusiKaalinPäästäni ei sinkoile hyvää parannusehdotusta...KT

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 12.15

Muutama sana vain. Sinulle 09.58, Ippa kävi täällä aivan oikealla asialla, muistankin tuon kommentin A-sivuilla. On hyvä, että jollakin on ryhtiä ja rohkeutta korjata asioita. Täällä on myös sellaisia jotka yrittävät tahallaan vanhoja tietoja vääristellä. Joskus saa sen käsityksen, kuin tuolta A-sivuilta tänne olisi siirtynyt Juudas, koska viime viikolla kertoi kuinka A-sivuilla mollataan Satumaata. Itse ymmärrän sen niin, että he saavat kirjoitella aivan niin kuin tahtovat, eikä ne asiat tänne kuulu enää, koska emme ole rekisteröityneet ja sinne rekisteröitynyt ei saa niitä sivuja täällä pilkata, tuolloinhan hän on luottamuksensa menettänyt. Mielestäni kirjautuminen sinne tarkoittaa, että on luottamuksen arvoinen. Mitä mieltä olette??
Hyvää saa aina kirjoittaa, se ei luita riko!
A-K H.

Anonyymi Ma 4.10.2010, klo 12.12

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä