Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Nyt on aikaa opetella niitä hyviä käytöstapoja. Kannattaa ryhtyä kiireesti toimiin itse kunkin, sillä sarkaa tuntuu riittävän.

Anonyymi To 1.4.2010, klo 22.33

Jos sana on vapaa,eikä sitten ookkaan ? Pahempia sättimisiä on aikaisemmin ollut eikä silloin ole sivuja suljettu ? Mietin vaan omassa vanhassa päässäni,mikä/tai kuka tämän sai aikaan...?! Nythän on aikaa lueskella vanhoja ja käydä äänestämässä uusia ehdokkaita !

Anonyymi To 1.4.2010, klo 22.10

15:37 Varmaan valitettu...

Anonyymi To 1.4.2010, klo 21.47

Otetaan vihdoin opiksemme Airin neuvot! Kohta on käsillä lorun loppu, jollei tyyli muutu täällä. Noloa tämä on.

Anonyymi To 1.4.2010, klo 21.42

Hei taas! Tulin pikavisiitille AmadeusLandiaan kaiken kiireen keskellä ja mitä näenkään? En ymmärrä yhtään, täytyy sanoa. Ei niitä valoja kuulkaa mihinkään sammutella, ystävät hyvät, vai mitä?
Iloista Pääsiäistä Kaikille AmppuLandialaisille! Puhalletaanhan porukalla LeiriNuotioon, eiköstä? T.Elisa

Anonyymi To 1.4.2010, klo 21.26

Elina, etpä taida olla viimeinen, kyllä täällä vielä meitä ”hiippareita” on.

Sokkokokissa Amadeus ”Ranskalaiskokkina” teki niiiiiiiin hyvää safkaa, voitto vaan lipesi kolikon toiselle puolelle.

Anonyymi To 1.4.2010, klo 21.20

To 01.04.2010 klo 19:41!!!!!

Raskas Velvollisuuteni On Sammuttaa Nyt KiirasTorstai-Iltana Valot Tästä Autioituneesta Majastamme...

ANTEEKSI,AMADEUS,ANTEEKSI!!!!!

Elina To 1.4.2010, klo 19.02

Elina, muistitko sammuttaa valot ?

Anonyymi To 1.4.2010, klo 18.41

JA TAIDAN OLLA KOKO AMADEUSLANDIAN VIIMEINEN MOHIKAANI!!!!! ...KUTEN JO VIIME VIIKOLLA ARVELTIIN...

Elina To 1.4.2010, klo 18.30

Tämä RovaSeudun Tyttöhän Se Sitten Sai Kunnian Olla Tuon HelmiKuisen AmadeusKetjumme Viimeinen Mohikaani...Toivottavasti Voimme Jatkaa Keskustelua Täällä LevyArvioSivulla...Ja Toivottavasti Kaikki KeskusteluIntoiset(Jos Täällä Nyt Sellaisia Enää Onkaan...)Löytävät Tiensä Tänne...

Elina To 1.4.2010, klo 14.51

MITÄHHHH

Ei oo todellista! Miks ne sivut on suljettu?! Nytkö on enää fan club, niinkö????? No, odotellaan uutta sivua ja haastattelua EDELLEEN!

Anonyymi To 1.4.2010, klo 14.50

Ei taida olla mitään Airin aprillipilaakaan tuo sulkeminen?! Hyvä Airi, älä tee tätä meille, kun sivut oli juuri rauhoittumassa, kun porukat jakautuivat muuallekin!

Anonyymi To 1.4.2010, klo 14.41

Viimeinen Amppu-sivu on suljettu "Kun on sinut itsensä..." -sivu. Miksi näin? Siksikö, kun kaikkia ei saa vastuuseen kirjoituksistaan? Nytkö alkaa sota vai mitä?!? Ja juuri kirjoitin sinne Ampulle pääsiäistoivotukset ja Aprillit ja kaikkki!!!!! Entä fan club? Onko sieltä joku "valittanut"? En ymmärrä, mitä tästä seuraa!!!

Anonyymi To 1.4.2010, klo 14.37

Eiks tääl voi enää ees kattoo niit haastattelui vai onks mun konees vikaa ? :D

Anonyymi La 27.3.2010, klo 15.48

Tervehdys taas Pieksämäeltä kaikki Amadeus-fanit!
Siirrympä minäkin vastedes "juttelemaan Idolistamme" sivulle "Kun on sinut itsesi kanssa..."

Rista-Beata Pe 26.3.2010, klo 00.38

Tervehdys taas Pieksämäeltä kaikki Amadeus-fanit!
Siirrympä minäkin vastedes "juttelemaan Idolistamme" sivulle "Kun on sinut itsesi kanssa..."

Rista-Beata Pe 26.3.2010, klo 00.38

Olen odottanut, että Amadeus olisi jossain ollut esiintymässäTV-ohjel-
missa missä lauletaan, koska Ylelläkin on niitä kyllä ollut, mutta ei
kai ole ollut sellaisia järjestäjiä. Toivon jatkossa sellaisia ohjelmia
missä Amadeus laulaisi niin voisi sellaisetkin, jotka eivät käy
tanssipaikoissa nauttia hyvästä musiikista ja laulusta. Konserttikiertue
samanlainen kuin Sinitaivas missä Amadeus esiintyi viime vuonna
satakunnassa pitäsi saada vielä Amadeus mukaan. Toivon Hänelle
kaikkea hyvää ja mielelläni näkisin jonkin esiintymisen mihin voisin
päästä. Fani

Anonyymi To 25.3.2010, klo 15.44

Hei, Rista-Beata! Muistin kyllä Sinut ja meinasikin ennen Pieksämäen keikkaa kysäistä sivuillamme, että oletko menossa, kun aiemmin lupailit. Tällä hetkellä Satumaa-sivut voivat tuntua sekavilta, kun yhtäaikaa kirjoitellaan kolmelle sivulle, tälle levyarviosivulle, Kesäillan valssi -sivulle ja varsinaiselle viimeiselle Amadeus -sivulle eli "Kun on sinut itsensä kanssa..." -sivulle, jonne toivoisin varsinaisen kirjoittelumme siirtyvän.

Olen nähnyt silmät Amppusen kolmasti viime syksynä, Seinäjoen Torikeskuksesssa, Tre-talossa Sinitaivas -konsertissa ja Lakeuden Ristissä kirkkokonsertissa. Tanssipaikoilla en ole "enää" käynyt (laiskuus) enkä ole saanut itseäni "väännettyä" edes ravintoloihin, vaikka mieluisasti voisin käydäkin. LiveNäkemisiä ei ole tuon enempää, mutta aina ne ovat vieneet jalat alta. Etenkin ensimmäisen, vaikkakin vain ostoskeskuskeikan (kahden setin) jälkeen en tiennyt, mihin päin lähteä autolla, että olisin ollut joskus kotona. Amadeus on hurrrmannut minut laulu- ja esiintymis- ja erityisesti eläytymistaidoillaan sekä lumovoimallaan päästä varpaisiin, etten vieläkään voi ymmärtää, että näin ihana asia on osunut minunkin kohdalleni. Rakastan, ihailen ja kunnioitan Häntä aivan erityisesti.

Kerroit elämästäsi ja vaikeuksista, joihin on pitänyt sopeutua, koska elämä ei useinkaan anna vaihtoehtoja. Itse elän nyt ehkä raskainta aikaa, koska mieheni elää viimeisiä kuukausiaan sairastettuaan syöpää 4,5 vuotta. Tulen jäämään yksin aikuisten lasten ja neljän ihan pienen lapsenlapsen kanssa. Musiikki on myös minulle ollut aina Suuri Lohtu ja Ilo, ja nyt saan sitä parhaimmin juuri Amadeuksen musiikista ja hänen ihanasta ja sydämellisestä olemuksestaan.

Toivon Sinulle ja miehellesi edelleen paljon jaksamista ja elämäniloa Ampun musiikin kera ja mielellään pääsemistä LiveTapaamisiin hiukan useammin, eikö vain! Muista huolehtia myös itsestäsi, että jaksat!!! Terveisin KT

Anonyymi Ma 22.3.2010, klo 23.01

Hyvä Rista-Beata muistelen,että joskus aiemmin kirjoitit tuonne "varsinaisiin" Amadeus sivuihin,voin olla kyllä muistini kanssa hukassa,kuitenkin toivoisin hartaasti,että kirjoittelisit Tuulan ja Elinan mainitsemille sivuille,siellä tulee käytyä päivittäin.
En ole käynyt keikoilla koskaan,kolmessa konsertissa olen ollut ja olin levynjulkistamistilaisuudessa. Kaikki tapaamiset olivat ikimuistettavia,tämä nuorimies on hurmaannuttanut tällaisen mummelin täysin. Seuraavan kerran olen menossa 8.4 romaanimusiikin konserttiin.

Mukavaa jatkoa Sinulle ja miehellesi

ippa Ma 22.3.2010, klo 19.52

Rista-Beata(Ma 22.03.2010 klo 16:11)!!!!!

Astuhan Rohkeasti Sisään SatuMaaOloHuoneeseemme!!!!!

Ihanaa,Että Olet Vihdoinkin Saanut Kuulla Amppu-Mestariamme Livenä!!!!!

Minä Puolestani Olen Käynyt Ampun Keikalla Viimeksi Perjantaina 5.3.Rovaniemellä Ravintola Valdemarissa.Voit Lukea Raporttini Sieltä(La 06.03.2010 klo 09:42)Ketjusta"Amadeus:Kun On Sinut Itsensä Kanssa,Tietää,Mikä On Homman Nimi".

AmadeusFanClub-Sivut(www.amadeusfanclub.blogspot.com) On Kyllä Luotu Syksyllä,Mutta Niille Ei Käsittääkseni Kirjoitella Kovin Runsaasti.

Lisäksi AmppuYhteisöjä On Perustettu Ainakin Mainitsemaasi FaceBookiin Ja Irc-Galleriaan.

Ystävällisin Terveisin Elina Pohjoisen Perukoilta

Elina Ma 22.3.2010, klo 19.09

Hei Rista-Beata!
Kiitos viestistäsi!
Meitä on kirjoittelemassa faniporukka sivulla Amadeus: "Kun on sinut itsensä kanssa, niin tietää mikä on homman nimi". Liity Sinäkin joukkoomme, jookos! Monet meistä ovat kommentoineet tällekin sivulle, mutta keskustelemme enimmäkseen tuolla mainitsemallani sivulla. Mukavaa oli lukea kirjoituksiasi retkeltänne!

Tuolla yllä mainitsemallani sivulla on kertomuksia keikoilta ym. ym. keskustelua esille tulleista aiheista. Olen ollut viimeksi Amadeuksen keikoilla 3. ja 4.3. (Levillä ja Äkäslompolossa, vaikka asunkin täällä Etelä-Suomessa). Kävin etsimässä, niin noita keikkoja koskeva "matkakertomukseni" on tuolla yllä mainitulla sivulla nro 23. Tuoreempia, muutaman päivän takaisia kertomuksia ovat kirjoittaneet sivulle Eira, M. ja Pirjo -47, oliko joku muukin. Tule kurkistamaan ja mukaan kirjoittelemaan!

Tuula Ma 22.3.2010, klo 16.51

Kiitos Tuula kommentistasi, se ilahdutti!!!
Olisi kiva kuulla Teiltä aktiivisilta Amadeuksen faneilta: Anonyymi/KT, ippa ja Tuula - oletteko te olleet Ampun keikoilla ja jos, niin missä?
Ja mikäli ootte, niin millaisia kokemuksia teillä on?
Mä olen aika uusi kommentoija näissä "Amppu-jutuissa", niin en oikein tiedä, saako tällä sivulla enempää "jaaritella" Ampusta, vai onko tämä pelkästään levyarviointi kuten tossa osoitteessa lukee.
Missä muualla Te kommunikoitte amppu-asioista, tarkoitan siis millä sivuilla? Amadeus Fan Club -sivustoa ei liene, vai onko? Facebook-sivustokin tuntuu jotenkin "tekaistulta", vai mitä?

Tässäpä kysymyksiä kerrakseen - olisi kiva tosiaan tietää; paljonko Amadeuksen levyä on myyty?
Kirjoittelemisiin ja aurinkoisia päiviä meille kaikille!!!

Rista-Beata Ma 22.3.2010, klo 16.11

Hei!
Voi, Rista-Beata! Kiitos kirjoituksistasi, kylläpä annoit ajattelemisen aihetta meikäläiselle!!!

Olipa ihanaa, että pääsitte Amadeuksen keikalle!!! Mukavaa oli lukea kertomustasi illan tapahtumista ja muusta.

Amadeus on todella oikea ilon ja valon suurlähettiläs! Hän jättää jälkeensä hyvää mieltä ja jakaa sitä kaikkialla, minne meneekään. Ihmeellinen nuorimies luonteeltaan ja mikä mahtavan upea ääni kaiken muun ihanuuden kruunuksi!

Kaikkea hyvää Teille molemmille!!!

Tuula Ma 22.3.2010, klo 12.48

Kiitos Teille Anonyymi ja Ippa empaattisista kommenteistanne, lämmitti mieltä! Ei ole syytä salata ikäämme; olemme mieheni Tapsan kanssa molemmat 57-vuotiaita. Mieheni on vammautunut auto-onnettomuudessa 21-vuotiaana ollessaan toisen kyydissä v.1973. Hänellä on oik.puol. halvaus (käsi ja jalka) ja erittäin heikko näkö. Yksi harrastuksistamme on kulttuuritapahtumat; konsertit, teatterit, näyttelyt.
Vielä Ihanasta Ampusta: Hän tuli Savonsolmuun omalla autollaan (ajaen itse), mukanaan hänellä oli kummitätinsä (äitinsä sisko) ja 2 muuta "naista". Kummitädillään on mökki Haukivuorella ja Amppukin yöpyi sitten siellä, koska eilen oli jo keikka Isossakyrössä Pohjanmaalla. Amppu jakeli auliisti kuviaan ja nimmareitaan ja halasi meitä "keski-ikäisiä" faneja. Hän kävi myös pöydässämme ja jutteli mieheni kanssa. Minulle sanoi viimeisiksi sanoikseen "PITÄKÄÄ HUOLTA MIEHESTÄNNE!" Ja minä tietenkin kehotin häntä ajamaan varovasti kun oli liukas keli ja satoi lunta. Kaiken kaikkiaan: Amppu on sydämellinen, välitön "naapurin poika", jonka voisi kuvitella tunteneensa jo kauan - KUITENKIN HERRASMIES!
Hyvää yötä ystävät, nähkää kivoja unia!!!

Rista-Beata Su 21.3.2010, klo 23.50

Huomenta Rista-Beata ja kumppani!!!!!

Olen onnellinen puolestanne,kun pääsitte tapaamaan Amadeuksen, hän todellakin tuo iloa elämään!!!
En tiedä, minkä ikäinen olet Rista-Beata,mutta olet "työssäsi" varmaan erinomainen ja ymmärrät,että "fyysiset rajoitteet" eivät ole "koko elämä"
Amadeuksen levyssä Sirkus on mielestäni ykkönen, siinä melodia ja teksti "natsaa" täydellisesti minun kohdallani.
Pyörätuolilla liikkumisesta tanssipaikoilla haluan sanoa,että se kyllä onnistuu(jos on oikeaa asennetta),nimittäin veljeni nyt kuusissa kymmenissä kierteli esiintyvänä keikkailijana neljännesvuosisadan "liikunta vammaisena" välillä "tuolissa,välillä "kepeillä. I

Kaikkea hyvää ja iloa elämäänne. Musiikki ja varsinkin Amadeuksen esittämä virkistää!

ippa Su 21.3.2010, klo 07.12

Vielä jatkan Rista-Beatalle ja muillekin, että Ampun vaikutus ja merkitys on uskomattoman suuri ja "syväluotaava". Iloa, voimaa ja lohtua ei tässä kovassa ja karussa elämässä ole aina helppoa saada tarvittavaa määrää. Amppu on kuin taivaasta tiputettu meidän eteemme, ja AINA antaa suuren määrän hyvää mieltä ja kaikkea jaksamista meille sekä rohkeutta uskoa ja luottaa parempaan ja elämisenarvoiseen tulevaisuuteen. Olkaamme onnellisia ja ollaanhan me - ja kiitollisia!!! Nyt herkistää - ja pahasti!!! Rauhallista Yötä AmaLandiaan t. KT

Anonyymi Su 21.3.2010, klo 01.33

Sinulle, Rista-Beata – Su 21.3.2010, klo 00.04 ja teille molemmille toivon antoisia pyörätuolitanssiaisia jatkossakin Ampun tahdissa aina kun siihen vain suinkin on mahdollisuus. Kannattaa ehdottomasti käyttää kaikki kuljetuspalvelumahdollisuudet tämän sortin virkistäytymiseen. Eihän sitä tiedä, jos Amppulainen ehtisi joskus vierailla palvelutaloissakin ihan paikan päällä. Laittakaapa vaan pyyntöä vetämään. Ja nythän jo koko talo tanssahtelee tai muuten eläytyy sen Amadeus-CD:si tahdissa siellä. Hyvää Elämää Teille Molemmille ja Jaksamista toivoo KT, myös Amppu-IkiFani

Anonyymi Su 21.3.2010, klo 01.12

Varasin Amadeuksen levyn Pieksämäen S-Marketista, koska levyä ei ollut hyllyssä (kuulema postilakon vuoksi) levyn julkaisupäivänä, jota olin odottanut kesästä lähtien nähdessäni ja kuultuani tätä uskomattoman lahjakasta ja karismaattista kaveria tv:stä tangomarkkinoilla, jota aivan sattumalta katsoin. Tänään minulla on tätä debyyttialbumia myös autossa, kotona sisällä 2 kpl eli yhteensä 3 kpl! Mitä enemmän levyä kuuntelen sitä enemmän siitä pidän! Oletin, että levyllä olisi kaikki Seinäjoella esitetyt kappaleet, mutta niitä voin kuunnella ja katsoa netistä tai tallentavalta digiboksiltani!!!
Mutta - EILINEN ILTA OLI MINULLE YHTÄ JUHLAA (19-3-2010): AMADEUS ESIINTYI TÄÄLLÄ PIEKSÄMÄELLÄ Hotelli Savonsolmussa ja valloitti yleisönsä ja AINAKIN MINUT tosi ihanalla olemuksellaan ja lupauksensa mukaan todella NÖYRÄNÄ "otti yleisönsä"! Ohjelmisto oli monipuolinen ja Amadeus aina vain "paranee kuin viini vanhetessaan"!! Konsertin jälkeen on ollut tosi hyvä mieli ja sain voimia asua täällä palvelutalossa ja jatkaa liikenneonnettomuudessa vammautuneen aviomieheni omaishoitajana (mieheni oli tietysti mukana pyörätuolissa!<3 :)

Rista-Beata Su 21.3.2010, klo 00.04

Kuka tietää kertoa paljonko Amadeuksen albumia on myyty ?

Anonyymi La 20.3.2010, klo 21.46

Kyllähän levyn myynti paljon merkitsee,samoin paljonko väkeä käy keikoilla,konserteissa jne. Itse ostan levyjä,sitten tanssit ja konsertit jos on mahdollisuus ! Parhaat kuninkaalliset mun mielestä ovat Jari ja Arja ja suosio senkun jatkuu !

Anonyymi La 20.3.2010, klo 21.26

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä