Kunnes kuolema meidät erottaa

Rakastuminen on paitsi huumaavaa myös onnellista. Suomalaiset rakkaustarinat kestävät vuosikymmeniä.

 

Vaikka kuuluisimmissa tarinoissa rakkaus päättyy aina traagisesti, oikeassa elämässä rakastuminen kestää kovatkin koettelemukset. Kulttuuriosaston lähetyksessä kuulijat kertoivat omia rakkaustarinoitaan. Niissä toistuivat toisen kunnioittaminen ja yhteisen taipaleen onni.

 

Hellu

Olemme olleet yhdessä 15 vuotta, naimisissa 8 v. Tänä päivänäkin, kun näen mieheni auton kaartavan pihamaalle, koko vartaloni läpi virtaa lämmin tunne. Sitäkö se on, rakkautta...?

 

Orvokki

Uskomaton, ainoa minulle valjennut "oikea" rakkaus takana. En ole sen jälkeen  pystynyt rakastumaan. Olin naimisissa, hän kihloissa, menimme yhteen, ihanaa. Sairastuin, menetimme lapsemme. Hän on naimissa, minä yksin yli 30 vuotta.

 

ANJA -67v

LIIAN LYHYT AIKA, TUNTI SUOMEN RAKKAUSTARINOILLE, SIKS EN SOITA. OLEN RAKASTUNUT VÄÄRIIN MIEHIIN. KUN OLEN LOPETTANUT, HE OVAT LÖYTÄNEET SOPIVAMMAN.

 

*

Myös lähetysikkunassa keskusteltiin aktiivisesti:

 

asiosta perillä oleva taho

Olen ollut 40 vuotta naimisissa ja rakastamme toisiamme edelleen!

 

indira

on kaksi polkua, joko rakkaus tai pelko jota seurata.

 

Urpo

Meillä ei ainakaan vielä näy sitä loppua. Toivotaan että "till death do us part".

 

Anonyymi

Rakkaus päätty aina toisen menettämiseen ellei nyt satu kuolemaan samassa onnettomuudessa.

 

rva kuulija

Ei rakkaustarina välttämättä pääty tragediaan, onnellisiakin loppuja varmasti on. Mutta,mustasukkaisuus on iso "tauti".        

 

Hiski

Rakkaus. On kaikki. Ilman sitä ei ole vihaa, kateutta, ahneutta, katkeruutta... Rakkaus voi kestää vain hetken, mutta se hetki pyörittää maailmaamme ja syntyvyyttä!    

 

Anonyymi

kel onni on...kel sonni on se sen teurastakoon....pakastimeen.       !

 

 

Voodoo-nainen

Nyt soittaja puhuu asiaa. Pyyteetön rakkaus on sitoutumista ja vastuuta muista. Rakkaus-sanaa tuskin edes tarvitsee käyttää.             

 

Urpo

Yks hieno rakkauselokuva on The Notebook. Nainen on dementoitunut ja mies yrittää käydä läpi heidän yhteistä rakkauden täyteistä elämäänsä muistikirjan avulla.        

 

Ano1

On helpompi lähteä lätkimään ja helpompi "kasvaa erilleen" lyhyessäkin ajassa. Naimisiin mennään vain muodon vuoksi, vaikka olis jo pari avioliittoa takana                

 

Rakastunut rassukka

! Yksipuolinen rakkaus on hirveän tuskallinen tilanne. Tämä myös lienee monen traagisen tarinan takana. ?       

 

viola

Aika moni pilaa ihan kohtuullisen parisuhteen menemällä naimisiin.            

 

Urpo

Me tapasimme toisemme työpaikalla. Kyllä siinä oppi tuntemaan toista ihan työkavereina, ettei tarvinnut tuntemattoman sänkyyn hypätä. 

 

mies

Olin kiltisti aviossa melkein 20 vuotta kuin sisko ja veli. Nyt tiedän mitä todellinen rakkaus on, kun olen parisuhteessa toisen miehen kanssa.             

 

rva kuulija

me tutustuttiin lätkän mm:n kisoissa Helsingissä. Silloin kun stig wetsell kärähti dopingista. Mieheni on hifk:lainen,minä taas kärppäfani. ja olemme edelleen samoja.      

 

Anonyymi

Rakastuminen on ihanaa ja rakkaus syvenee ajan myötä. Harmi, että niin monet eroavat, ennen kuin tuskin ovat oppineet tuntemaan toisiaan saatika kokeneet, mitä kaikkea rakkaus pitkässä liitossa tarjoaa. Elokuvissa on ihanaa itkeä, kun rakastuneilla on niin vaikeaa (traagista).

 

minäite

Mä oon rakastunu viime kesänä, luulin että se on vaan kesäromanssi, mutta se on kestänyt tähän päivään asti ja kestää edelleen. Lisäksi tapaamispaikka oli mitä ihanin, luonnossa tärkeän spesiaalin kesäharrastuksen parissa <3           

 

 

 

 

ukki

Tavattiin lokakuussa, 1964 naimisiin 1969, lapsia ja lapsenlasia on, ja vielä yhdessä. Toisaalta tuntuu, että tällaiset pitkät suhteet pitäisi lailla kieltää. Vaikka "rakkautta" riittää mutta kaikella rajansa. Toisaalta aamu alkaa "huomenta rakas" ja ilta päättyy "hyvää yötä rakas", joten kaikki OK!        

 

Voodoo-nainen

Minulla on niin vedenpitävä skeptisyys ihmisten suhteen, etten voisi kuvitellakaan enää rakastuvani. Olen sen joskus tehnyt.           

 

Anonyymi

Rakkaus kestää jos on kummallakin halua sen kestämiseen. Ei kukaan ole meistä täydellinen. Mutta jokainen voi yrittää sitä

 

 

lumi

Kun oikeasti rakastuu, maailma menee täysin sekaisin.

 

rva kuulija

luottamus kumppaniin on a ja o

 

anonyymi

Alkoholi ja välinpitämättömyys toista kohtaan ovat rakkauden ja kiintymyksen tuho.     

 

Ihastunut leski

Romanssi elokuvassa Idän pikajunassa on saanut minut joka kerta itkemään, kun olen sen katsonut. Se on niiinnn ihana.   

 

Voodoo-nainen

Rakastuminen on hengenvaarallista. Se voi johtaa itsetuhoon, tai toisen taholta tuhoon. Ei kannata rakastua.     

 

Anonyymi

Kolmenkymmenen vuoden yhteiselon jälkeen sovittiin, että minä katkaisen siemenjohtimet ja että puolisoni saa pitää munasrjansa---yhteinen päätös. Kun mieheltä katkaistaan siemenjohtimet, on lapsiluku sen jälkeen nolla. OMASTA KOKEMUKSESTA VOIN KERTOA ETTÄ EI HOMMA IHAN NIIN MENE..siinä kävi kuis käläviä            

 

Puujalka

Tuleva vaimoni huomasi minut!!! Heitti tiskivedet parvekkeelta. Ihana tunne. Oi oi ja vielä kerran voi.

 

olen puhunut.ugh

en oo koskaan rakastunu enkä rakastu, teot puhukoon puolestaan on mottoni..!

 

 

rva kuulija

Rakkauksia on monenlaisia. Esim. jos lapsi ja mies ovat hukkumaisillaan, kumpaa ensin menet pelastamaan. Tämä on äidin näkökulma, ja lapsen tietysti. 

 

 

 

0 kommenttia

Kulttuuriosasto

Yle Radio Suomen Kulttuuriosasto pureutuu taiteen ja kulttuurin ajankohtaisaiheisiin. Ohjelmassa käsitellään kiistoja ja puheenaiheita yhdessä kuuntelijoiden kanssa. Studioraati taustoittaa ja selittää kulttuurin uudet ilmiöt.

Ohjelma kuullaan Radio Suomen kanavalla kerran kuussa ja sitä toimittavat Aleksis Salusjärvi ja Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman toimittajat.

Kuuntele Kulttuuriosasto Yle Areenassa