Aah, mikä aurinko! - Kevät syntyy, osa 10

"Sininen on taivas ja siniset on silmänsä sen". Kuva: Ada Pykäläniemi

Aurinko nousi tänään klo 6.18 ja laskee illalla klo 18.38. Siihen lisäksi aamu- ja iltarusko, niin ihanaa valoisuuttaa riittää. Mahtavaa!

Lumi sulaa nopealla vauhdilla. Öisin on pakkasta ja päivällä plussaa, ja vaihtelu on tarpeen, muuten uisimme kuravellissä. Taivaalla ei näy pilven pilveä ja taivas on juuri niin kauniin kirkkaan sininen, kuin mitä lauluissa lauletaan. Aurinko lämmittää jo aamusta selvästi, ja toppatakin alla on kuuma. Villavaatteet, rukkaset ja paksut pipot voi pian pesun kautta kätkeä odottamaan seuraavaa talvea. Aurinkolasit taas ovat auton ratissa jo tuiki tarpeelliset.

Joku linssilude ajoi pakettiautollaan keskelle kuvaa. Milloinkohan ruudulle tallentuu ensimmäinen eläinkunnan edustaja?

Lumi sulaa pikkuhiljaa. Kuva: Ada Pykäläniemi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

Valon määrä ja päivän pituus lisääntyvät koko ajan. Vaikkei siltä aamuhämärän minuutteina tuntuisikaan. Aamunkajon kynnyksellä otettava valokuvasarja seuraa kevään edistymistä viikottain. Valokuvissa sama oksa, sama puu ja kaislat pienen lammen rannalla. Sama kellonaika, sama paikka, sama viikonpäivä. Lämmön ja valon muutokset, jotka monesti arjen keskellä jäävät huomaamatta. Näetkö kevään lähenemisen?

Tätä maisemaa me katselemme Helsingissä Ylen Radiotalon sisäpihalla. Idylliä ja industriaalia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä