Hassu hetki hangella - Kevät syntyy, osa 9

Tyyntä myrskyn edellä? Kuva: Ada Pykäläniemi

Hanki kantaa. Se on omituista, tuntuu kuin kävelisi vetten päällä. Pieni, kova, rapsakka hanki,  ei anna yhtään periksi askeleen painosta. Koko talven on tottunut uppoamaan jopa reisiä myöten pehmeisiin kinoksiin, niin tämä on hassua. Voi sovittaa jalkansa polulle jääneisiin aiempiin jälkiinsä.

Eilen oli varsinainen suomalainen kevätpäivä. Ensin paistoi aurinko, sitten tuuli vihmoi ja lunta pyrytti lähes vaakatasossa, sen jälkeen rakeet ropisivat metelillä ikkunaan. Hetken päästä satoi lunta ja paistoi aurinko samaan aikaan. Välillä on yhdeksän plussa-astetta ja sen perään yhdeksän miinusta. Uskomatonta.

Samankaltaiselta tuntui valokuvatessa aamulla. Vaikka aurinko paistoi, pakkasta oli yksi aste ja tuuli ei puhallellut yhtään, niin ilmassa oli jotain kummallista. Se oli pysähtynyttä. Oli kuin tyyntä myrskyn edellä.

"Uusi lumi vanhan sulattaa". Totta. Lumi on vähentynyt ja pakkautunut viikossa selvästi.

 

Tyyntä myrskyn edellä? Kuva: Ada Pykäläniemi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

Valon määrä ja päivän pituus lisääntyvät koko ajan. Vaikkei siltä aamuhämärän minuutteina tuntuisikaan. Aamunkajon kynnyksellä otettava valokuvasarja seuraa kevään edistymistä viikottain. Valokuvissa sama oksa, sama puu ja kaislat pienen lammen rannalla. Sama kellonaika, sama paikka, sama viikonpäivä. Lämmön ja valon muutokset, jotka monesti arjen keskellä jäävät huomaamatta. Näetkö kevään lähenemisen?

Tätä maisemaa me katselemme Helsingissä Ylen Radiotalon sisäpihalla. Idylliä ja industriaalia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä