Hotelli-iloa arkeen

Trash Design -näyttely Habitaressa 2012, kuva: Henrik Enbom/Suomen Messut/Habita

Pieni hotelli Helsingin keskustassa yllätti; kaikki oli vähän paremmin kuin odotimme. Vuoteelle oli kasattu iso kasa tyynyjä, (mielestäni) laaturadio soi remonttitikastyyppisellä yöpöydällä, valaistus oli runsas ja kaunis. Aamiaishuone oli pieni mutta viihtyisä - henkilökunta teki aamiaista tilanpuutteen vuoksi siinä silmiemme alla, vanhaan taloon kun ei ollut voitu rakentaa mitään superkeittiötä.

Tyypilliselle ketjuhotelliyöpyjä-perheenäidille kaksin puolison kanssa vietetty vuorokauden loma kotikaupungissa kruunautui ihan itsestään. Muutaman kympin kalliimpaa, mutta ehdottomasti tuplasti antoisampaa.

Kiinnitätkö huomioita hotelleihin? Valitsetko erilaista aktiivisesti, vaihtelun vuoksi? Valinnan ei tarvitse olla designia tai spesiaalia - usein pieni tai ei-ketjuunkuuluva riittää. Vaikka siinäkin on poikkeuksia; aikoinaan ketjuhotelli Kolilla tarjosi unohtumattoman elämyksen hienolla funkisrestauroidulla huoneellaan.

Innostuneena luen tiedotetta ensi syksyn Habitare-messujen Trash Design -näyttelystä. Se esittelee hotellihuoneita romumuotoilun näkökulmasta:

"18 hotellihuoneesta muodostuvan ideanäyttelyn tavoitteena on jätteen ja hylättyjen tavaroiden hyödyntäminen, uusien ideoiden löytäminen ja kulutustottumusten näkeminen uusin silmin. Esineet voivat olla sarjavalmisteisia, uniikkeja tai siltä väliltä, kunhan ne on valmistettu kertaalleen käytössä olleesta materiaalista."

Näyttelyyn kutsutaan kokemaan inhimillisiä ja käytännöllisiä elämyksiä. Juuri niitä tarvitsen, sillä käytännölliset elämykset saisivat nostattaa ja ilahduttaa jokaista päivää. Elämyksen on oltava helposti saatavilla, sen on oltava silmien alla ja käden kosketettavissa.

Jään odottamaan romuideoiden valumista hotelleihin, ja muuallekin. Sillä välin voisin ehkä vähän trash designata kotona.

Habitare 2012 Trash Design -näyttely, kuva: Henrik Enbom/Suomen Messut/HabitareRomumuotoilija Henrik Enbomin ja muotisuunnittelija Isa Kukkapuro-Enbomin tuottama näyttely Habitaren Ahead!-designalueella Helsingin Messukeskuksessa 12.–16.9.2012. Mukana on suunnittelijoita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Puolasta, Saksasta, Kiinasta ja Koreasta.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä