Maata näkyvissä - Kevät syntyy, osa 11

Kaljupääoksa sinnittelee tuulessa. Kuva: Ada Pykäläniemi

Vaikka on harmaata, niin ei haittaa. Vaikka tuulee, ei haittaa. Vaikka tihuttaa räntää tai vettä, ei haittaa. Sillä maata on näkyvissä! Edelliskesän nurmea, pian versoja sekä taimia puskevaa multaa, pihan mukulakiviä.

Lämpötila on päivisin reilusti plussan puolella, mutta on pilvistä ja kosteaa. Tänään tuulee kevään hyytävään tapaan ja sisäänastuessa alkavat kasvot punottaa. Lumi on vähentynyt silmissä (vrt. viime viikon kuvaa!) ja viimeiset hiihdot pellolla on taidettu nyt hiihtää. Lumiaurojen kellistämiä kukkalaatikoita, betoniporsaita ja pyörätelineitä pilkottaa kulmistaan sulavan hangen keskellä siellä täällä.

Kellot siirrettiin viime viikonloppuna kesäaikaan, tunti eteenpäin. Lyhyemmät yöunet eivät kismittäneet, vaan ajatus kesäpäivien lähenemisestä sai hymyn huulille ja koko vartalon virkistymään!

 

Maata näkyvissä! Kuva: Ada Pykäläniemi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

Valon määrä ja päivän pituus lisääntyvät koko ajan. Vaikkei siltä aamuhämärän minuutteina tuntuisikaan. Aamunkajon kynnyksellä otettava valokuvasarja seuraa kevään edistymistä viikottain. Valokuvissa sama oksa, sama puu ja kaislat pienen lammen rannalla. Sama kellonaika, sama paikka, sama viikonpäivä. Lämmön ja valon muutokset, jotka monesti arjen keskellä jäävät huomaamatta. Näetkö kevään lähenemisen?

Tätä maisemaa me katselemme Helsingissä Ylen Radiotalon sisäpihalla. Idylliä ja industriaalia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä