Pilveä pilven perään - Kevät syntyy, osa 7

On se kumma, että torstaisin saattaa olla kirkasta ja aurinko pilkahdella, samoin perjantaisin, lauantaisin, sunnuntaisin ja välistä jopa maanantaisin. Mutta aina, kun on tämän sarjan valokuvauspäivä eli keskiviikko, vetää ilma harmaaksi, pilviseksi ja sameaksi. Ilmojen herra voisi lakata leikkimästä toimittajaparan kustannuksella ja heruttaa vähän valoa. Lumisade on hauskaa, mutta valokuvissa harvoin toimii.

Lunta tuprutti tiistaipäivän sekä koko keskiviikon vastaisen yön, joten polut ja tiet olivat aivan peitossa. Viimeviikkoisia jälkiä ei näkynyt lainkaan, ei edes syvää kuoppaa, missä aina istuksin oksaa kuvaamassa.

Saisivat jo tulla kirkkaat ja aurinkoiset talvipäivät ja valonsäteet leikkimään puiden oksille!

Koskematon hanki. Kuva: Ada Pykäläniemi

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

Valon määrä ja päivän pituus lisääntyvät koko ajan. Vaikkei siltä aamuhämärän minuutteina tuntuisikaan. Aamunkajon kynnyksellä otettava valokuvasarja seuraa kevään edistymistä viikottain. Valokuvissa sama oksa, sama puu ja kaislat pienen lammen rannalla. Sama kellonaika, sama paikka, sama viikonpäivä. Lämmön ja valon muutokset, jotka monesti arjen keskellä jäävät huomaamatta. Näetkö kevään lähenemisen?

Tätä maisemaa me katselemme Helsingissä Ylen Radiotalon sisäpihalla. Idylliä ja industriaalia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä