Raikas aurinko - Kevät syntyy, osa 8

Kirkas aamuaurinko. Kuva: Ada Pykäläniemi

Jos viime viikolla tulivat auringonsäteet yllätyksenä, niin tänä aamuna ne olivat harvinaisen kirkkaita. Ilma näytti suorastaan kirpeän kylmältä, vaikka mittari seisoi nollassa. Lumihiutaleet kimmelsivät ihanasti hangen pinnassa. Ensimmäistä kertaa kuulin - tai ensimmäistä kertaa aivoni rekisteröivät - kuinka innokkaasti pihapuun talitintti lauloi.

Lunta tuli jälleen eilen lisää koko päivän kestäneenä pyrynä, mutta suojasää on pakannut sen aiempiin kinoksiin niin hyvin, ettei määrän lisääntymistä huomaa. Hankeen hypätessä lunta on edelleen reilusti yli polven ja saappaiden reuna katoaa syvälle valkoiseen massaan.

Aurinko nousi tänään Helsingissä klo 7.21 ja laskee klo 17.45. Valolla on siis päivässä aikaa jo 10 tuntia ja 24 minuuttia. Taivas oli niin pilvetön ja kirkas jo aamulla, että lentokone erottuu valokuvassakin.

 

Valoisa aika on selvästi pidentynyt. Kuva: Ada Pykäläniemi

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

Valon määrä ja päivän pituus lisääntyvät koko ajan. Vaikkei siltä aamuhämärän minuutteina tuntuisikaan. Aamunkajon kynnyksellä otettava valokuvasarja seuraa kevään edistymistä viikottain. Valokuvissa sama oksa, sama puu ja kaislat pienen lammen rannalla. Sama kellonaika, sama paikka, sama viikonpäivä. Lämmön ja valon muutokset, jotka monesti arjen keskellä jäävät huomaamatta. Näetkö kevään lähenemisen?

Tätä maisemaa me katselemme Helsingissä Ylen Radiotalon sisäpihalla. Idylliä ja industriaalia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä